WORD Piła ---NIE POSIADA instukcji obsługi pojazdów?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czy Ośrodki egzaminacyjne powinny udostępniać zdającym instrukcje obsługi pojazdu egzaminowanego?

Czas głosowania minął sobota 26 maja 2012, 12:15

Tak, przecież nie mają innego wyboru.
1
25%
Nie, robią ze zdającego głupka?
0
Brak głosów
O instrukcję zdający musi postarać się samodzielnie.
3
75%
Nie znam odpowiedzi.
0
Brak głosów

Liczba głosów : 4

WORD Piła ---NIE POSIADA instukcji obsługi pojazdów?

Postprzez hrum00 » środa 25 kwietnia 2012, 12:15

Witam.
Wkrótce będę zdawał egzamin kategorii D, jednak nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji obsługi pojazdu egzaminacyjnego, a takowa powinna być załączona na stronie danego WORD.
Ponieważ będę jakiś czas w Pile, wybrałem tutejszy ośrodek. Na ich stronie:
http://www.word.pila.pl/pl/egzaminy/pojegzneoplan.html
jest tylko zdjęcie pojazdu i słowa "c.d.n".
Czy może mi ktoś pomóc rozwiązać ten problem?

To nie jest chyba tak, że zdający powinien obligatoryjnie, podchodząc do egzaminu, znać na pamięć obsługę wszystkich typów autobusów wszystkich marek.
Jak kupujemy nowy samochód, zaglądamy do instrukcji, jak kupujemy używany -informacje przekazuje nam sprzedający.
:help:
Jeśli ktoś posiada instrukcję obsługi do prezentowanego przez Ośrodek NEOPLANa, proszę o kontakt poprzez wiadomość prywatną, bądź informację w poście.
:wink:
B; B+E -zdany za drugim razem (2008)
hrum00

Re: WORD Piła ---NIE POSIADA instukcji obsługi pojazdów?

Postprzez Kamasek » środa 25 kwietnia 2012, 17:18

Była nawet prośba na forum o instrukcje do Reno Midlum jakiś czas temu. Musisz szukać i się prosić.
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Re: WORD Piła ---NIE POSIADA instukcji obsługi pojazdów?

Postprzez hrum00 » piątek 11 maja 2012, 22:13

Dziękuję za odpowiedź. Może nie jest w pełni, a nawet w ogóle zadowalająca, ale cieszy mnie odzew.

Jeszcze tylko proszę o podpowiedź, jaki to typ, czy model, tego prezentowanego przez Ośrodek na zdjęciu NEOPLANa?

Markę już znam, ale sama nazwa niewiele daje, a Ośrodek modelu nie wyszczególnił. Jest podobny do "N316", ale to nie dokładnie to.
Chodzi mi o deskę rozdzielczą -dokładny opis przełączników, oraz rozmieszczenie zbiorników płynów, gdyż dotychczas z autobusem miałem tyle wspólnego, co pasażer takowego pojazdu, ale nie takiego, a starego, potwornie czadzącego autosana H9, którym miałem zaszczyt dojeżdżać w swoim czasie do liceum.
hrum00

Powrót do Egzamin na prawo jazdy