Koniec ważności egz. teoretycznego - pytanie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Koniec ważności egz. teoretycznego - pytanie

Postprzez Wrona » czwartek 23 sierpnia 2012, 23:25

Witam wszystkich użytkowników forum.
16 sierpnia skończyła mi się ważność egzaminu teoretycznego (minęło 6 miesięcy) i stąd moje pytanie bardziej do osób z Łodzi:
Czy jeżeli chce się zapisać na ponowny egzamin teoretyczny to muszę to zrobić w WORD przy ul. Smutnej czy mogę przy ul. Maratońskiej? Z tego co wiem to na Maratońskiej nie ma zapisów na teorie ale to tam podchodziłem do egzaminów praktycznych... Drugie pytanie to czy do ponownego zapisanie się na teorie są potrzebne jakieś dokumenty oprócz dowodu osobistego?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Wrona

Re: Koniec ważności egz. teoretycznego - pytanie

Postprzez Krzychu1429v » piątek 24 sierpnia 2012, 09:17

Nie jestem z Łodzi, ale sprawa wygląda następująco:
Po ukończeniu kursu możesz się zapisać do wybranego przez Ciebie Ośrodka egzaminowania na terenie całego kraju.
Krzychu1429v

Postprzez garrik » piątek 24 sierpnia 2012, 10:20

@Krzychu1429v Facet, nie wiem na jakie pytanie odpowiadasz ale z pewnością nie na to, które zadał Wrona.

@Wrona - podejrzewam, że powinieneś zapisać się na Smutnej ale głowy za to nie dam. Jeśli się dowiesz na własną rękę (telefon do word) to nie zapomnij podzielić się tu tą informacją.
garrik

Postprzez Krzychu1429v » piątek 24 sierpnia 2012, 10:24

Chyba Ty nie wiesz o czym piszesz. Miałem podobną sytuację, więc wiem raczej więcej na ten temat od Ciebie

Skoro skończył się termin ważności egzaminu to tak, jakby wszystko zaczynał od początku. Wyciągasz dokumenty i idziesz do innego WORD
Krzychu1429v

Postprzez garrik » piątek 24 sierpnia 2012, 10:52

Możliwe, że wiesz więcej na jakiś temat. Sęk w tym, że ten temat dotyczy czegoś innego :) W Łodzi jest jeden WORD podzielony na dwie filie; autor pyta o niuanse załatwiania spraw wewnątrz WORDu nie zaś o przenoszenie gdziekolwiek papierów.
garrik

Postprzez Krzychu1429v » piątek 24 sierpnia 2012, 11:21

Kolego, sęk w tym że u nas jest identyczna sytuacja :)
Krzychu1429v

Postprzez Wrona » piątek 24 sierpnia 2012, 13:07

Nie mam zamiaru się nigdzie przenosić, tylko mam dylemat czy jechać na Maratońską czy na Smutną. Bo na Maratońskiej znajdują się teraz wszystkie moje papiery, i nie chce później mieć wycieczek po całej Łodzi, gdy okaże się, że np. pojadę na Smutną i powiedzą mi tam, że muszę jechać na Maratońską odebrać dokumenty i dopiero przyjechać zapisać się na egzamin. Stąd moje pytanie czy jak podjadę na Smutną z dowodem, wniosę opłatę za egz. teoretyczny i pójdę z kwitkiem i dowodem do okienka zapisów to normalnie zostanę zapisany, czy np. kobitka z okienka nie poprosi o wszystkie papiery, które są w WORD na Retkinii...
Wrona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy