Zdałem praktykę, ale mam wątpliwości

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zdałem praktykę, ale mam wątpliwości

Postprzez brastes » czwartek 31 stycznia 2013, 21:03

Witam Was. Właśnie wczoraj udało zdać mi się za pierwszym razem (teoretyka na starych zasadach).

Ogólnie łuk wyszedł mi bez zastrzeżeń. No to dobra, wsiadł egzaminator. Już na samym początku przed ruszeniem upomniał mnie, żebym opuścił ręczny (a wałkowałem to sobie przed egzaminem 10tki razy..), heh podziękowałem mu za uwagę i ruszyłem. Wzniesienie również bez zastrzeżeń, jadę już pasem ruchu do wyjazdu z WORD-u, a egzaminator znowu mnie upomniał "znowu nie opuścił Pan ręcznego", bogu dzięki, że nie przerwał egzaminu jadę dalej.

Na 1 skrzyżowaniu gdy dojeżdżałem do świateł, zgasł mi na czerwonym. Ruszyłem. Na 3 skrzyżowaniu zgasł mi i to dwa razy, gdy zrobiło się zielone. Na szczęście sprawnie odpaliłem maszynkę i za drugim razem ruszyłem (egzaminator poinformował mnie, że popełniłem błąd), ok jadę dalej. Przez pozostałe 40min jeździłem bardzo dobrze, nie zgasł mi ani razu, katował mnie skrzyżowaniami i rondami. Jedynie raz zapomniałem o kierunkowskazie, gdy wjeżdżałem z podporządkowanej na główną. Zajechaliśmy do WORD-a, zaparkowałem. Powiedział mi o wyniku pozytywnym i przypomniał te dwa popełnione błędy. 2 krotne zgaśnięcie potraktował jako błąd na "jazda drogami dwukierunkowymi dwujezdniowymi", a kierunkowskaz jako "zmiana kierunku jazdy w lewo i w prawo". Mimo to wciąż nie daje mi to spokoju, szczególnie ten hamulec ręczny, bo wiem, że auto może zgasnąć kilka razy. To jakoś możliwe, że mogą mi cofnąć zdanie tego egzaminu? :D Czy po prostu poszczęściło mi się z egzaminatorem? A może po prostu przymknął uwagę na te błędy, gdy zobaczył jak radzę sobie w mieście? Cholera, prawko już opłaciłem, ale i tak nie daje mi to spokoju. Uspokoję się chyba dopiero wtedy, gdy będę już miał plastik w portfelu :P
brastes

Re: Zdałem praktykę, ale mam wątpliwości

Postprzez Piotrek52090 » czwartek 31 stycznia 2013, 21:05

Nie szukaj sobie już problemów, zdałeś to zdałeś i ciesz się z tego.
Dużo zależy od egzaminatora, tobie się udało trafić na jakiegoś pozytywnego.
Jeżeli masz wątpliwości jazdy itd, dokup sobie godzinki w ośrodku.
Jeżeli masz na papierku pozytywny to nie mogą cofnąć nawet jak by się okazało że nie dostałeś słusznie.
Piotrek52090

Postprzez jpl » piątek 01 lutego 2013, 03:48

Nie no, mogą cofnąć, ale to się zdarzało ekstremalnie rzadko, z tego, co wiem. Prawo jazdy dostaniesz. :wink:
jpl

Postprzez OOL-PSK » piątek 01 lutego 2013, 12:05

Ja też byłam do końca pewna, po tym co sie nasłuchałam w samochodzie, że oblałam,
a na placu: pozytywny. Pogadał, pogadał i przepuścił.
Pozostaje się cieszyć, a nie rozpamiętywać. :wink:
Prawdziwa nauka jazdy się zaczyna z chwilą odebrania prawka. :D

Mogą cofnąć jak by była kontrola w ośrodku i akurat sobie obejrzeli twój egzamin i się doczepili.
No pech totalny... w Łodzi zdaje się była kiedyś taka sytuacja.
27.05.2011- B za drugim
16.04.2012- BE za drugim
04.07.2012- A za pierwszym
02.08.2012- C za drugim
21.09.2012- CE za drugim
19.10.2012- prawko ABCE w kieszeni
28.02.2015 - instruktor kat. B za pierwszym
OOL-PSK

Powrót do Egzamin na prawo jazdy