Brak okularów na zdjęciu w dowodzie a egzamin praktyczny.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Brak okularów na zdjęciu w dowodzie a egzamin praktyczny.

Postprzez dawid1302 » sobota 09 lutego 2013, 10:57

Tak jak w temacie, na zdjęciu w dowodzie osobistym nie mam założone okularów, natomiast noszę je na co dzień i mam wadę wzroku. Czy podczas egzaminu praktycznego, jeśli egzaminator zerknie na dowód i tam jest zdjęcie bez okularów każe mi je zdjąć?
dawid1302

Re: Brak okularów na zdjęciu w dowodzie a egzamin praktyczny

Postprzez alicja500 » sobota 09 lutego 2013, 11:34

egzaminator patrzy na to, co napisał orzecznik/lekarz i to jest dla niego głównym wyznacznikiem. Ja też nie mam w dowodzie zdjęcia w okularach, a przyszłam w nich na egzamin i egzaminator ani przez sekundę nie zaprzątał sobie głowy tą różnicą.

Pozdrawiam i powodzenia.
alicja500

Postprzez globuss2 » sobota 09 lutego 2013, 19:18

Jeżeli u lekarza przed kursem powiedziałeś ze nosisz okulary i masz wadę wzroku to nawet sie nie wybieraj bez nich na egzamin bo wrócisz z wynikiem negatywnym ... :)
globuss2

Postprzez dawid1302 » niedziela 10 lutego 2013, 10:43

Mam wadę wzorku normalnie,i tak lekarzowi powiem, chodziło mi o to, czy jak na dowodzie na zdjeciu nie mam okularów, to ma to jakiś wpływ na egzamin praktyczny.
dawid1302

Postprzez jpl » niedziela 10 lutego 2013, 19:20

To co masz na zdjęciu nikogo tam nie obchodzi, ważne, żeby to co będziesz miała w orzeczeniu lekarskim zgadzało się ze stanem faktycznym (czyli jeśli masz w orzeczeniu, że musisz być w okularach, to masz z nimi stawić się na egzamin, podobnie z soczewkami, albo opcją soczewki/okulary, choć nie wiem, czy na egzaminie to różnicują).

Powodzenia :!: :!:
jpl

Postprzez Anfa » niedziela 10 lutego 2013, 21:23

dawid1302 to jeżeli tak powiesz lekarzowi i wpisze to musisz stawić się na egzamin w okularach/ soczewkach zależy co tam wpisze

Ja się nie przyznałam że mam wadę, co prawda mam nie wielką, dla świetego spokoju do auta nawet jadac z meżem zakładam w nocy okulary bo mnie źle ustawione światla ślepia, w dzień czasem soczewki, na egzamin poszłam bez i zdałam proste, akurat ja noszę dla siebie dla lepszego kontrastu i soczystości barw oraz konfortu.
STOP DLA CHEMII W JEDZENIU
Anfa

Powrót do Egzamin na prawo jazdy