Kilka pytań do fachowców ;)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kilka pytań do fachowców ;)

Postprzez AD » piątek 20 maja 2005, 19:38

mam kilka pytan odnosnie oczywiscie egzaminu... i prosze o rzetelne odpowiedzi :wink:
1) czy na placu manewrowym (w przypadku brzydkiej pogody) używamy świateł?
2) jesli wykonuje 'prostopadle tylem', i chce zrobic korekte to czy przy ostatnim 'skrecie' musze uzyc kierunkowskazu? (najpierw jade tylem z wlaczonym prawym, potem STOP, lewy kierunek i do przodu troszke, STOP no i potem cofam, jak dobrze pojdzie to jestem idealnie na prsotej, czy musze w tym momencie wlaczyc prawy (pomylilo mi sie wczesniej, sorka, prawy tu powinien byc oczywiscie:) ) kierunek?)
3) jeszcze sie upewniam: przy zawracaniu, mozna 'dotknac' kraweznikow?
4) no i ostatnie chyba najwazniejsze, jakie macie spsoby na opanowanie stresu przedegzaminacyjnego no i tego w trakcie egzaminu

...za kazde rady będę bardzo wdzięczny :)

Pozdrawiam Wszystkich :!: i milego Weekendu :!:
Ostatnio zmieniony piątek 20 maja 2005, 20:07 przez AD, łącznie zmieniany 1 raz
AD

Postprzez to ja » piątek 20 maja 2005, 19:52

Ad. 1. Ja bym używała świateł.
Ad. 2. Wydaje mi się, że powinno się wrzucić kierunkowskaz,ale prawy, ale mogę się mylić i zapewne są na to różne szkoły.
Ad. 3. Tu zapewne też są różne szkoły, ale wydaje mi się, że można dotknąć.
Ad. 4. Wiesz, na stres chyba nie ma rady. Co prawda ostatnio przed maturą próbowałam meliski i owszem - pomagała, ale tylko na dzień przed egzaminem, w dniu egzaminu nic a nic nie pomogła. A przy egzaminie na prawo jazdy nie próbowałam niczego... no poza czekoladą z orzechami no i wtedy mi się udało, więc może to jest sposób ;)

Życzę powodzenia na egzaminie :)
Asia
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez qmerz » piątek 20 maja 2005, 20:55

1. Tak
2. Nie wiem, ja bym nie uzywal
3. Tak
4. Po prostu olać... Egzaminatorzy nie puszcza kogos kto dostaje trzesawki za kierownica.
qmerz

Postprzez Wiedźma » piątek 20 maja 2005, 21:10

1. o światła możesz się zapytać egzaminatora przed egzaminem, bo to różnie jest
2. mnie uczono, ze trzeba - akurat miałam ten manewr na egzaminie, ale bez korekty mi się udało :)
3. instruktor mówił, że dotknąć można, ale dotknąć a nie odbić się lub zaryć ;)
4. ja się naćpałam lekko tabletkami (Persen), bo przy drugim podejściu to miałam taka trzęsiawkę, że nogi na sprzęgle nie mogłam utrzymać. Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale mi pomogło.
Wiedźma

Postprzez ella » piątek 20 maja 2005, 21:29

1. zobacz jak to robią inni przed tobą. Jak jesteś pierwsza to włącz za to nie oblewają, najwyżej każe ci wyłaczyć.
2. trzeba, nidgy nie jesteś idealnie prosto do wjazdu.
3. dotknąć mozna ale ma to byc tylko dotknięcie a nie wgniecenie opony w kant krzwęznika :wink: Ale jest tak dużo miejsca, że postaraj sie tego nie robić.
4. nie mam żadnej metody. Poszłam na egzamin z myślą, że kolejny raz obleję i się udało zdać :lol:
ella
Moderator

Postprzez mirinda » sobota 21 maja 2005, 22:59

1.Nie.
2.Nie jazda prosto.
3.Dotknąć mozna ale najechać z dużą siłą nie.
4. Stres -jezeli jesteś przekonany że masz umiejętnośći i w nie wierzysz to nie straszny Ci stres.
mirinda

Powrót do Egzamin na prawo jazdy