Kiedy jaki kierunkowskaz

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kiedy jaki kierunkowskaz

Postprzez prawko » czwartek 11 sierpnia 2005, 21:30

Witam,

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to jest z kierunkowskazami. Np. jak robie parkowanie skośne z korektą, to najpierw daje w prawo -> skręcam -> troche cofam w lewo( i tu nie wiem czy kierunek w prawo cz y w lewo:/) -> i znowu kierunek w prawo i wjeżdżam.

Jak to jest. I jak to ma wyglądać również przy wjeżdzie prostopadłym przodem. Też nie wiem czy przy korekcie podczas zawracania w lewo daje kierunek w prawo czy w lewo.

Proszę sie nie śmiać, ale naprawde dla mnie nie jest to zbyt jasne, a nie chce na egzaminie oblać za migacze :)

Pozdrawiam i licze na czyjąś odpowiedź.
prawko

Postprzez carolinex » piątek 12 sierpnia 2005, 11:28

hej. zawsze jeśli jedziesz w lewo, obojętnie czy jedziesz do przodu, czy do tyłu włączasz lewy kierunkowskaz a kiedy jedziesz w prawo włączasz prawy, nie zależnie od tego czy jedziesz do przodu czy do tyłu...
28.07.2005 - egzamin - zdany za 1-wszym razem
10.08.2005 - prawko odebrane :)
carolinex

:)

Postprzez Polonez » piątek 12 sierpnia 2005, 11:50

A mi chyba insstruktor mówił że przy korekcie nie trzeba powtarzać migacza .... hhmm niewiem dzisiaj mam jazdy to spytam :)
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez ella » piątek 12 sierpnia 2005, 11:56

A mi chyba insstruktor mówił że przy korekcie nie trzeba powtarzać migacza ....

Przy każdej zmianie toru jazdy włączamy kierunkwskaz.
Jak robiliśmy skręt w prawo to przy korekcie- jazda do tyłu w lewo - lewy kierunkowskaz. Chyba, że wycofujemy samochód prosto do tyłu to bez kierunkowskazu..
ella
Moderator

Postprzez obiQ » sobota 13 sierpnia 2005, 20:00

jak zmieniasz tor pas ruchu to dajesz kierunek
i nie wiem dokladnie jak to jest ale tak na wszelki wypaddek jak robiesz ta korekta to nic niezaszkodzi jak wlaczysz kirunek wiec dawaj kierunki w ta strona w ktora krecisz kolkiem proste?? pa sam zapominam ozdro
obiQ

Powrót do Egzamin na prawo jazdy