Jak to w końcu jest z tymi kategoriami

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Jak to w końcu jest z tymi kategoriami

Postprzez Wirus » niedziela 11 września 2005, 21:49

Mam zamiar zrobić prawka na kat (B, C, D)+E
Po przeczytaniu wielu tekstów oraz skonsultowaniu się z innymi kierowcami przedstawie jak ja to rozumiem krok po kroku takie zdawanie, tylko chciałem się upewnić czy na pewno dobrze myślę i jest tak jak pisze, dlatego proszę o korektę jeżeli gdzies myślę nieprawidłowo.

Mam kat B, zdaje egzamin na C i zapisuje się na C+E. Prawa jazdy nie musze odbierać bo po co niepotrzebnie płacić, wystarczy zaświadczenie z wordu, że zdałem kat C. Zdaje kat C+E i odbieram prawo jazdy z wybitymi kategoriami B, B+E, C, C+E. Kończe 21 lat i zdaję kat D po czym odbieram prawo jazdy z wybitymi kategoriami B, B+E, C, C+E, D, D+E bo na D+E chyba nie ma egzaminu, wystarczy, że się zda C+E

Is that true?
Wirus

Postprzez jimorrison » niedziela 11 września 2005, 22:17

desperat??? hehe.. nie bedziesz jezdzil wehikulem do zdania D+E???..... jesli stac cie na tyle kursow, to chyba 80zeta co rok/dwa tez? zastanawia mnie jedna rzecz. po zdaniu egzaminu w wordzie papiery sa wysylane do wydzialu komunikacji, ktory zamawia prawo jazdy (w Warszawie dzieje sie to bez udzialu kursanta/egzaminowanego/nas - jak kto woli). Wiec musialbys jakos zainterweniowac w Wordzie badz w WK aby "nie robili ci prawka".... Poza tym ztcw to WORDY nie wydaja zaswiadczen o zdaniu egzaminu panstwowego.
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez Sławek_18 » niedziela 11 września 2005, 22:58

mowisz w Mordzie, zeby nie wysylali Twoich papierow i tyle, nie wysla.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez jjaacc » niedziela 11 września 2005, 23:46

Wszystko się zgadza, musisz powiedzieć w WORD że robisz kolejną kategorie i po zdanym egzaminie wystawiają ci zaświadczenie, na podstawie którego OSK przyjmuje cię na kolejny kurs. Warto uzyskać też zaświadczenie od lekarza na wszystkie kategorie to będzie taniej. Jeżeli oczywiście zmieścisz się w czasie ważności zaświadczenia.
jjaacc

Powrót do Egzamin na prawo jazdy