pytanie o egzamin powtorny

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

pytanie o egzamin powtorny

Postprzez donkichote » czwartek 03 sierpnia 2006, 14:25

okolo 1,5 roku temu, czyli jeszcze egzaminy na starych zasadach egzaminacyjnych zapisalem sie na oba egzaminy na jeden dzien - teorie i praktyke. niestety zrobilem 3 bledy na teorii i .. z tego co wiem, to aby zapisac sie na kolejny egzamin, chocby sam teoretyczny, musze najpierw oprocz oplaty za ten egzamin zaplacic kare. niestety nie znam szczegolow, wiec prosze kogos z Was o wyjasnienie - jak tutaj sprawa wyglada. chcialbym sie zapisac teraz na egzamin teoretyczny, czy musze zaplacic najpierw kwote kary i w jakiej jest ona wyskosci ? z gory dziekuje za informacje. pozdrawiam!
donkichote

Postprzez Efelinka » czwartek 03 sierpnia 2006, 14:39

nie slyszalam o zadnej karze.. ze niby za co? i tak dales im zarobic za nie przystapienie do praktycznego.. ale ja sienie znam.. to jeszcze bylo na starych zasadach :/
Efelinka

Postprzez as » czwartek 03 sierpnia 2006, 15:10

ja nie wiem jak to jest ale słyszałam że w takiej sytuacji powinni zwrócić połowę tego co wpłaciłeś za praktyczny oczywiście tak podobno jest na nowych zasadach(choć pewność żadnej nie mam bo kumpel, od którego to słyszałam nie jest do końca wiarygodnym źródłem) ale o żadniej karze nic nie słyszałam... to by było dziwne trochę bo niby za co ta kara? za to że oblełeś??? no nie wiem... proponowałabym zapytać na miejscu... oni wiedzą najlepiej...
przyjaciel to ten, który wie o tobie wszystko.... i nadal cię kocha;)
as

Postprzez ella » czwartek 03 sierpnia 2006, 15:16

Stare czy nowe zasady nie maja tu nic do rzeczy. Żadnych kar nie ma.
Nie zdałeś teori więc nie stawiłes się na egzamin praktyczny. Tym sposobem przepadło ci 50% opłaty za praktykę.
Teraz udaj się do WORD zapisz sie na teorię zapłać za nią 22zł. a do praktyki musisz dopłacić róznicę w cenie egzaminu. Pozostało ci tam 37zł. A nowy egzamin praktyczny kosztuje 112 zł. Wylicz sobie :wink:
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » czwartek 03 sierpnia 2006, 16:05

ella napisał(a):Pozostało ci tam 37zł. A nowy egzamin praktyczny kosztuje 112 zł. Wylicz sobie :wink:

37 zł wzięło się stąd, że stary egzamin praktyczny kosztował 74 zł i przepadło Ci z tego 50%. To tak na wszelki wypadek, żeby nie było zbędnych pytań. ;) :D
scorpio44

Postprzez donkichote » czwartek 03 sierpnia 2006, 17:03

w takim razie zle zrozumialem zapis ze strony word'a
"W przypadku zapisania się na egzamin teoretyczno-praktyczny i uzyskania wyniku negatywnego z egzaminu teoretycznego należy ponownie wnieść opłatę za egzamin teoretyczny i 50% opłaty za egzamin praktyczny."
myslalem, ze musze wplacic dodatkowa kwote, dzieki ella za wyjasnienie!
donkichote

Powrót do Egzamin na prawo jazdy