Na wstępię proszę o pomoc i wyrozumiałość i nieusuwanie/blokowanie tematu.
Z góry dziękuję :)
1)
W Najczęściej zadawane pytania pisze:
Jeśli jednak w naszym paszporcie nie ma numeru pesel to przy zapisywaniu sie trzeba mieć zaświadczenie o zameldowaniu. Jak mamy w paszporcie numer pesel to takie zaswiadczenie nie jest juz potrzebne.
Ja w paszporcie (który wyrabiałem w ubiegłe wakacje) mam wpisany numer PESEL. Mimo to , potrzebuję zaświadczenia o zameldowaniu ? W cytowanym wyżej fragmencie pisze, że nie potrzeba , jednak na tym forum wielokrotnie pisało , że mimo to jest ono konieczne . . . jak jest naprawdę :) ?
3) Pełnoletni będę dopiero w połowie sierpnia , na razie wyjeździłem dopiero 4h , jednak chciałbym się już zapisac na egzamin teoretyczny i praktyczny (ponieważ w WORD'zie w Lublinie , czas oczekiwania wynosi ponad 40 dni :? ) . Czy jest możliwe ustanienie egzaminu praktycznego , mimo , że nie zaliczyłem jeszcze teretycznego ( chciałbym go zdać np.16 sierpnia) ? Czy jedynie taki wyjątek to ustalnie egzaminu pełnego ?
Jeżeli tak to egzamin pełny , musi być tego samego dnia ? Bo najnormalniej w świecie nie chce mi się tyle czekac na egzamin teoretyczny i tego wszystkiego powtarzać :)
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi ,
serdecznie pozdrawiam :)