PROSZĘ O PILNĄ ODPOWIEDŹ!!!!!!!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

PROSZĘ O PILNĄ ODPOWIEDŹ!!!!!!!

Postprzez JagodaK » środa 07 lutego 2007, 18:47

Witam, przepraszam, jeśli takie pytanie już było, ale nie mam czasu przeszukać całego forum, gdyż musze te sprawę załatwić do jutra:

Chodzi o to, że dzisiaj (07.02.07) Na 7;30 miałam zdawać egzamin niestety los chciał ze w nocy dostałam grypy żołądkowej i nie spałam. Załatwiłam u lekarz zaświadczenie ze "nie byłam zdolna do przystąpienia do egzaminu”, ponieważ jest to potrzebne żeby ustalić następny nic nie dopłacając itd.

Moja mama zadzwoniła do ośrodka egzaminacyjnego (w Gliwicach), aby ustalić kolejny termin egzaminu i powiadomić o przyczynach mojej nieobecności. Pan, który odebrał powiadomił ją ze moja choroba nie zalicza się do "wypadków losowych" gdyż nie była zgłoszona dzien. a najlepiej 10 dni wcześniej. Pomijając cała paranoje ze o tym ze będę cała noc wymiotować miałam się dowiedzieć 10 dni wcześniej mam takie pytanie czy ktoś z was był w podobnej sytuacji albo mógłby mi cos poradzić na ten temat. Ponadto pan w rozmowie powołał się na ustawę z 2000 roku, która jak sprawdziłam w Internecie nie zawiera w wzmianki o "wypadkach losowych" i jest nie aktualna.

Zależy mi na pilnej poradzie gdyż, żeby uświetnić moja sytuacje to 5 marca mija moje pół roku i czeka mnie zdawanie testów czy w tej sytuacji jest jakiś kruczek, który umożliwia mi dostanie wcześniejszego terminu??

Czy istnieje jakakolwiek możliwość rozwiązania tego problemu? (Myślę ze cała sytuacje opisałam dość dokładnie)

Pozdrawiam :)
JagodaK

Postprzez albin » środa 07 lutego 2007, 19:00

Nie ma kruczków, osoba egzamiowana jest zobowiązana zgłosić sie na egzamin z wyznaczonym terminie. Rozporządzenie o egzaminowaniu nie przewiduje wypadków losowych.
albin

Postprzez Ad_aM » środa 07 lutego 2007, 19:04

Miałaś po prostu pecha :wink: Nic tylko zapisać się na kolejny egzamin
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez JagodaK » środa 07 lutego 2007, 19:10

ale co jesli mam zaświadczenie ze nie byłam w stanie dotrzec na ten egzamin?
JagodaK

Postprzez Ad_aM » środa 07 lutego 2007, 19:17

Możesz sobie z niego zakładkę do książki zrobić :wink: WORD jak studia... twój pech, że Cię nie było w na egzaminie. A dlaczego to twój problem

Ad_aM

Postprzez JagodaK » środa 07 lutego 2007, 19:34

tyle chyba tylko moge zrobic, bo raczej jakiekolwiek "wpływanie" na pania czy pana w okienku nic nie da. A moze nastepnym razem w takiej sytuacji powinnam "ubrudzic" egzaminatora ?

dzięki wielkie :)
JagodaK

Postprzez Ad_aM » środa 07 lutego 2007, 20:02

JagodaK napisał(a): A moze nastepnym razem w takiej sytuacji powinnam "ubrudzic" egzaminatora ?

dzięki wielkie :)

Ciekawe czy z tego powodu przerwałby egzamin :D

Ad_aM

Postprzez marcij » środa 07 lutego 2007, 20:14

a potrafisz tak "brudzic" na zawolanie ?? ;]
Obrazek
marcij

Postprzez anonimowy » czwartek 15 lutego 2007, 16:25

powiem na swoim przykladzie rok temu w marcu zdawalam egzamin praktyczny z jazdy w zaawansowanej ciazy. oczywiscie go oblalam. bo ja jechalam na lusterkach a powinnam sie odwrocic. zapisalam sie na dodatkowe jazdy i kolejny egzamin w kwietniu. na dodatkowej jezdzie okazalo sie ze ja juz sie nie nadaje do takiego manewru. pojechalam do osrodka odwolalam egzamin. pani w okienku powiedziala mi ze pieniadze moga zostac na kolejny egzamin. planowalam kolejny egzamin tuz po porodzie. na poczatku nie bylo to mozliwe ze wzgledu na moj stan, potem ograniczone finanse a potem i sie nie chcialo az w koncu minelo pol roku. a kiedy sie obudzilam z egzaminem musialam zdawac od poczatku ale nie caly kurs tylko egzamin z testow.
anonimowy

Powrót do Egzamin na prawo jazdy