Stan techniczny samochodów WORD'u

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ballbinka » poniedziałek 05 marca 2007, 13:17

WORD Warszawa - Odlewnicza :)

ja zdawałam na 11-ce :)

3wa corsa :) stan oceniam na idealny :)

nie miałam problemów z tym samochodem, sprzęgło łapało bardzo szybko, do czego była przyzwyczajona na "pszczółce" którą się uczyłam jeździć :)

fakt, ze samochody są „chwilę” po wymianie więc to też nie jest bez znaczenia, ale wiem od znajomych którzy tez zdawali, że są autka na Odlewniczej z którymi są problemy.

Dobrze, że ja trafiłam na takie jak trzeba :) nie chciałabym testować następnego :)
WORD Wwa :) Odlewnicza :)

kurs 7 X -10 XII 06
13 I - teoria - za 1razem :)
24 II - praktyka - za 1razem :)
odbiór -12 III 07- nareszcie:D

DOSZKALAJĄCE U NAJLEPSZEGO INSTRUKTORA NA ŚWIECIE :) dzięki Arku :D
ballbinka

Postprzez doti_231 » wtorek 06 marca 2007, 13:27

WORD Warszawa-Odlewnicza

Musze przyznać, że jak zdawałam pierwszy raz to samochodzik mi sie trafił nie najlepszy. ńie zdałam na górce, bo mi zgasł, a jak na miasto wyjechałam to tez nie miał chyba ochoty współpracować ze mna :? niestety nie pamietam nr.

Drugi i trzeci raz zdawałam na tym samy- nr 18. naprawde stan bardzo dobry i tutaj nie ma do czego sie przyczepić- chyba tylko do własnej głupoty :oops: , bo niestety przyjdzie mi 4 raz zdawać ale niestety dopiero w kwietniu.
"calosc wciaga kazdego"
doti_231

Postprzez ballbinka » wtorek 06 marca 2007, 13:36

tym razem za pewno sprzęt jak i cała reszta będzie ok

Trzymam kciuki :)
WORD Wwa :) Odlewnicza :)

kurs 7 X -10 XII 06
13 I - teoria - za 1razem :)
24 II - praktyka - za 1razem :)
odbiór -12 III 07- nareszcie:D

DOSZKALAJĄCE U NAJLEPSZEGO INSTRUKTORA NA ŚWIECIE :) dzięki Arku :D
ballbinka

Postprzez roshi » niedziela 18 marca 2007, 13:48

wiesniak napisał(a):Nie mówię, że to jest w porządku, że nie można ruszyć na samym sprzęgle, bo powinno się móc. Ale mówienie, że jest to nie wiadomo jaka niesprawność samochodu uniemożliwiająca zdanie egzaminu jest sporą przesadą. Jeszcze nie spotkałem nikogo, kto by wykonywał jakikolwiek manewr bez gazu, i co jak co, ale gaz to każdy kierowca powinien umieć obsługiwać. Jak nie umiesz inaczej, to miałaś słabego instruktora.
I prawko mam dopiero półtora roku, więc wcale taki doświadczony nie jestem :).

pozwolcie ze odgrzebie ta wypowiedz sprzed 2 miesiecy, ale nie moge zrozumiec czemu ludzie uwazaja ze samochod musi ruszyc bez gazu? :shock: to jest kwestia momentu obrotowego. slabsze samochody, z mniejszym momentem obrotowym nalezy pogonic gazem. ja jezdze micra na kursie i nie wyobrazam sobie sytuacji zeby nie dodac gazu przy ruszaniu. japonczyki sa slabe (dzieki czemu zywotne) wiec moment obrotowy jest zbyt maly zeby udzwignac mase pojazdu.

sprobujcie wsiasc sobie do jakiegos diesla. te silniki maja duzy moment wiec tam ruszycie bez gazu (nawet pod gorke)

a wsiadzcie do poloneza, lady, duzego fiata albo czegos innego z kiepskim momentem. haha. jak ruszycie tam bez gazu to bedzie to mistrzostwo swiata. i uwierzcie mi ze nie ma to zwiazku ze sprzeglem.

tak wiec:
jak nie umiesz jezdzic to nie dziw sie ze Ci samochod gasnie, tylko popros tate, mame, kolege czy kogokolwiek zeby dal Ci pojezdzic swoim autem. dopiero jak zobaczysz na czym polega ruszanie pojazdem mozesz mowic o ewentualnych problemach technicznych.

p.s. wiesniak - moja wypowiedz nie jet skierowana do Ciebie. Twoja wypowiedz przytoczylem tylko po to, aby pokazac do wypowiedzi z ktorego miejsca w watku sie odnosze.
AGAINST NOBODY
roshi

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy