Prosze o pomoc, obsługa na kat. A :/

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prosze o pomoc, obsługa na kat. A :/

Postprzez Krakuss » poniedziałek 30 lipca 2007, 16:22

Witam wszystkich!

Dzisiaj miałem egzamin praktyczny na kategorie A w bielskim WORDzie. :? No i nie udało sie... wstyd się przyznać ale poległem na obsłudze :oops: Za pierwszą próbą wg. mnie wymieniłem wszystko i czekam na reakcje egzaminatora, po chwili słysze "jeszcze jedna próba" :shock: wziołem głęboki oddech i mówie powoli od nowa... skończyłem "Wynik negatywny" :evil: okazało sie że nie powiedziałem, że w tylnej lampie motocykla jest światełko odblaskowe :roll:

Dlatego prosze Was abyście wymienili w punktach co trzeba sprawdzić na obsłudze motocykla (widziałem taki temat, ale dotyczył samochodu)

Widze, że nikomu sie nie chce wypisywać więc ja to zrobie i prosze o ewentualną korekte :wink:

1. światła pozycyjne (postojowe)
2. światła mijania
3. światła drogowe
4. kierunkowskazy lewy/prawy
5. światło stopu przedni hamulaec/tylni hamulaec
6. światło od podświetlania tablicy
7. sygnał dzwiękowy
8. poziom płynu hamulcowego przód/tył
9. poziom oleju w silniku (ew. pokać gdzie sie go wlewa)
10.światło odblaskowe
11. naciąg łańcucha

Czy coś jeszcze trzeba sparadzić :?:
Krakuss

Postprzez cman » poniedziałek 30 lipca 2007, 23:45

No tyle trzeba sprawdzić. Ale aż mi się nie chce wierzyć, że oblał Cię za światło odblaskowe, kompletna paranoja. Zgodnie z rozporządzeniem należy sprawdzić działanie świateł zewnętrznych - oczywistym jest, że światło odblaskowe samo z siebie nie działa - jedynie można by je sprawdzić, oświetlając w nocy z odpowiedniej odległości światłami drogowymi itd. o czym mówi inne rozporządzenie, ale wiadomo, że nikt nie będzie w ten sposób sprawdzał, zwłaszcza że nie ma do tego odpowiednich warunków. Zwyczajna złośliwość egzaminatora (i zarazem oczywiście działanie niezgodne z rozporządzeniem).
cman

Postprzez scorpio44 » wtorek 31 lipca 2007, 00:29

cman napisał(a):Zwyczajna złośliwość egzaminatora (i zarazem oczywiście działanie niezgodne z rozporządzeniem).

A skoro tak, to powinieneś się odwołać.
scorpio44

Postprzez Krakuss » środa 01 sierpnia 2007, 15:31

Możliwe, egzaminator miał najwyraźniej zły humor, bo pogoda nie dopisała i postanowił oblać kilku żeby nie moknąć :lol: Też myślałem o odwołaniu, ale zadawałem 1 raz i nie mam pojęcia jak to trzeba zrobić i ile to trwa. Ale zapłaciłem już na egzamin i mam 10 sierpnia, oby nie trafić na tego samego egzaminatora :?
Krakuss

Powrót do Egzamin na prawo jazdy