pytanie testowe

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » czwartek 02 sierpnia 2007, 20:34

_Sylwan_ napisał(a):Apropo tej prędkości z tym pasem zieleni, w Tarnowie jest obwodnica co prawda nie ma przed nią znaku droga ekspresowa ale jest pas zieleni z barierką pomiędzy jezdniami i maxymalna prędkość to niby 100km/h ale dlaczego tego nie jestem w stanie wytłumaczyć :P

Dlaczego? Odpowiedź znajdziesz jak zajrzysz do przepisów :D
Poza terenem zabudowanym prędkość na drodze dwujezdniowej wynosi 100km/h
ella
Moderator

Postprzez loser » czwartek 02 sierpnia 2007, 22:01

scorpio44 napisał(a):Czy pas zieleni, czy barierka, czy cokolwiek... Ważne jest, że jest jakakolwiek przeszkoda rozdzielająca dwie jezdnie. A z wiązku z tym jest to droga ekspresowa dwujezdniowa, czyli 110 km/h.

Natomiast co do pytania 1, to wybaczcie, ale dla mnie też wcale nie jest to takie oczywiste (z tego rysunku), że pojazd 1 wyjeżdża z drogi niepublicznej (za to na 100% z takowej wyjeżdża pojazd 3). Nie wiem, czemu niby ten płot miałby być czytelnym punktem odniesienia (że z jednej płot i z drugiej płot to wcale nie znaczy, że środkiem nie może iść ulica)...
Ale to nie koniec! Skoro ta dolna droga ma być niepubliczna, a również takową jest wjazd na parking, to nie ma tutaj żadnego skrzyżowania! A zatem jest tutaj jakiś niezły chachmęt w tym pytaniu.

Bo to są pytania egzaminacyjne popoprawiane przez jakiegoś palanta.

W pytaniu egzaminacyjnym nr 212, bez ingerencji palanta, nie ma nic o skrzyżowaniu. A na rysunku jest widoczna brama.
W pytaniu 364 nie ma żadnych barierek ani pasów zieleni na zdjęciu.

Baza pytań egzaminacyjnych jest dostępna na stronie Ministerstwa Transportu

Tak jest dostępna ale przed wklejeniem posta zajrzałem i jest tam błąd. pod pytaniem ze 364 jest zdjęcie z pytania 363. Dwa razy to samo zdjęcie. Chyba, że coś zmienili w porównaniu z moimi testami z ub.r

Cachorro są dostępne bardziej wiarygodne wydawnictwa niż te prasowe, poszukaj w necie są księgarnie wysyłkowe wydawnictw specjalizujących się w tej tematyce. Chociażby www.grupaimage.com.pl
loser

Postprzez ella » czwartek 02 sierpnia 2007, 22:57

poszukaj w necie są księgarnie wysyłkowe wydawnictw specjalizujących się w tej tematyce. Chociażby www.grupaimage.com.pl

Jeszcze nie spotkałam się, żeby jakis sklep miał u siebie reklamę innego sklepu z tym samym towarem. :lol: .
Loser daleko nie szukać jesteś na stronie WINFORU a na górze strony jest sklep :D Oj chyba podpadłeś adminom 8)
http://sklepn.prawojazdy.com.pl/
ella
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy