Czy hamowanie na egzaminie..

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez wiesniak » wtorek 31 lipca 2007, 21:56

Na egzaminie myślę, że egzaminator uprzednio spojrzy, a w życiu jak komuś wyskoczy dziecko przed maskę, to nie wiem, czy wskazane jest oglądanie się w lusterko...
wiesniak

Postprzez macior » sobota 04 sierpnia 2007, 00:10

no ale warto spojrzec ja mialem takie coś.

E- Widzi pan ten słup koło niebieskiego płotu??
J- tak widzę
E- prosze rozpedzić auto do predkosci 50 km/h i zatrzymac sie na wysokosci tego słupu..

no to se rozpedzilem do tych 50km/h popatrzalem w wsteczne lusterko i sie zatrzymywalem :D bardzo proste.
macior

Postprzez tom9 » sobota 04 sierpnia 2007, 00:33

macior napisał(a):no to se rozpedzilem do tych 50km/h popatrzalem w wsteczne lusterko i sie zatrzymywalem :D bardzo proste.

nie jestem kierowca doswiadczonym ale wnioskuje, ze przy takim czyms w miare w lusterko idzie patrzec, rozpedzales sie, wiedziales przy jakim punkcie sie zatrzymac (takie cos udawane mozna powiedziec) inna sytuacja gdy dziecko ci wlatuje pod maske(zaskoczenie!) i pierwsz reakcja twoja to zatrzymanie pojazdu - wyhamowanie a nie spogladanie w jakies lusterko.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez aaagatkaaa » sobota 04 sierpnia 2007, 01:04

dialer napisał(a):Chyba jeszcze trzeba w lusterko spojrzeć czy nikt za z tyłu nie jedzie.

A jak jedzie to co? Przejechac np. pieszego który wlazł nam pod koła?
aaagatkaaa

Postprzez cman » sobota 04 sierpnia 2007, 08:51

No tak, tylko znowu zaczyna się rozmowa o dwóch różnych rzeczach.

Jest:

Hamowanie do zatrzymania w wyznaczonym miejscu - zwyczajne, spokojne, niegwałtowne hamowanie.

Hamowanie wykonywane w sytuacjach awaryjnych - mocne, zdecydowane, hamowanie z maksymalną siłą - nieobowiązkowe na egzaminie dla kat. B.
cman

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy