czy mógł za to oblac?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez tom9 » wtorek 07 sierpnia 2007, 21:26

nie rozumie tego....
zapalam silnik, wrzucam bieg, egzaminator sprawdza, bieg wyrzucam
co tutaj jest bledem ?
tak przynajmniej robili w wordzie jak sie przygladalem...
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez tom634 » wtorek 07 sierpnia 2007, 21:28

A czy egzaminator musi sprawdzić? Może powiedzieć "Sam sobie sprawdź" i co zrobisz?
Weteran dróg
Na co dzień jeżdżę GL500 V8 388KM
tom634

Postprzez tom9 » wtorek 07 sierpnia 2007, 21:37

tom634 napisał(a):A czy egzaminator musi sprawdzić? Może powiedzieć "Sam sobie sprawdź" i co zrobisz?

yyy szczerze nie mam pojecia, ale wiem ze zaden z egzaminatorow tak nie zrobil (moze sie bali o swoje bezpieczenstwo)
Z tego co czytam jest mozliwosc sprawdzenia tego samemu wiec dałbym reczny i wrzucil wsteczny.

tom9

Postprzez KUBA_1 » wtorek 07 sierpnia 2007, 22:26

W WORD Toruń zadanie nr 1 wykonuje sie przy uruchomionym silniku.
Egzaminatorzy starają się na tym zadaniu nie oblewać lekko naprowadzając kursanta pytaniami o poszczególne swiatełko (jak potrzeba).
Radze nie ruszac kluczyka w stacyjce bo on uruchamia kamery nagrywające egzamin. Wyłączysz zapłon- wyłączysz nagrywanie obrazu.

światło cofania wystarczy jak pokażesz na kloszu (zgaszone) i powiesz jak włączyć.
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Postprzez Nortonn » wtorek 07 sierpnia 2007, 22:30

tom9 napisał(a):
tom634 napisał(a):A czy egzaminator musi sprawdzić? Może powiedzieć "Sam sobie sprawdź" i co zrobisz?

yyy szczerze nie mam pojecia, ale wiem ze zaden z egzaminatorow tak nie zrobil (moze sie bali o swoje bezpieczenstwo)
Z tego co czytam jest mozliwosc sprawdzenia tego samemu wiec dałbym reczny i wrzucil wsteczny.

Ale jak chcesz sprawdzić światła biegu wstecznego na włączonym silniku zaciągając ręczny?? To jest niewykonalne... Na egzaminie sprawdzałem światło sam na włączonym zapłonie... i tak powinno się to wykonać. O pomoc egzaminatora prosisz jedynie do sprawdzenia świateł stopu...
Posiadane uprawnienia:

KAT. B
Nortonn

Postprzez tom9 » wtorek 07 sierpnia 2007, 23:06

Nortonn napisał(a):Na egzaminie sprawdzałem światło sam na włączonym zapłonie...

Własnie zastanawialem sie nad tym ale po pewnych przemysleniach uznalem ze takie swiatlo sie na zaplonie nie zapali widac bylem w bledzie.
Warto odwiedzac te forum przed egzaminem bo ja juz paru cennych informacji sie dowiedzialem.

tom9

Postprzez DEXiu » wtorek 07 sierpnia 2007, 23:08

U mnie (WORD Katowice) też światła sprawdzane były przy włączonym silniku. Światła stopu miałem sprawdzić czy się świecą (egzaminator nacisnął hamulec) - tutaj pamiętam zrobił mi taki mały psikus-zagadkę bo się zapytał ile świateł stopu się świeci (było rzeczjasna jeszcze dodatkowe, więc prawidłowa odpowiedź: 3 :wink: ), natomiast cofania miałem sam wrzucić wsteczny (egzaminator nawet przypomniał o konieczności trzymania sprzęgła) i on "poszedł sprawdzić". Ale prawdą jest że co WORD to obyczaj :)
DEXiu

Postprzez tom634 » środa 08 sierpnia 2007, 09:44

KUBA_1 napisał(a):W WORD Toruń zadanie nr 1 wykonuje sie przy uruchomionym silniku.
światło cofania wystarczy jak pokażesz na kloszu (zgaszone) i powiesz jak włączyć.

Ja zdawałem 2 miesiące temu, sprawdzałem przy nieuruchomionym silniku. Po sprawdzeniu świateł miałem polecenie przygotowania się do jazdy, uruchomienie silnika oraz wykonanie jazdy pasem ruchu do przodu i do tyłu. :D
Co do światła cofania- egzaminator tylko sprawdził jak wrzucam wsteczny i nawet nie poszedł sprawdzić czy działa, tylko poinformował, że dobrze. :D
Weteran dróg
Na co dzień jeżdżę GL500 V8 388KM
tom634

Postprzez pol19 » środa 08 sierpnia 2007, 15:03

Chciałbym o cos zapytać jezeli przekrec kluczyk i włącze zapłon (czyli na nie uruchomionym silniku ) to mogę wrzucić wsteczny i swiatło cofania zaświeci się ???
na drodze myśl o innych
pol19

Postprzez tom9 » środa 08 sierpnia 2007, 15:38

pol19 napisał(a):Chciałbym o cos zapytać jezeli przekrec kluczyk i włącze zapłon (czyli na nie uruchomionym silniku ) to mogę wrzucić wsteczny i swiatło cofania zaświeci się ???

była o tym mowa wyzej.
tak zaswieci sie swiatlo cofania na wlaczonym zaplonie.

tom9

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy