Wciaż czekam na prawo jazdy :/

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez dawid91 » piątek 08 maja 2009, 20:58

Karoolajna napisał(a):Ja zdalam egzamin 29 kwietnia i tez nie moglam sie doczekac, dopiero dzisiaj pojawila sie informacja ze przyjeto wniosek. Wydaje mi sie ze to strasznie dlugo ale byl dlugi weekend wiec wszystko siie przesuwa.

Ciesz się, że tak szybko...
23.04.2009 - pierwsze podejście
Test (+), Plac (+), Miasto (+) :D
dawid91

Postprzez Armor18 » piątek 08 maja 2009, 23:36

Witam

Dzwoniłem dziś do WK i przyszły wreszcie papiery :D
Armor18

Re: Wciaż czekam na prawo jazdy :/

Postprzez ja:D » wtorek 12 maja 2009, 14:40

Armor18 napisał(a):Witam

Egzamin na prawo jazdy zdałem 27 kwietnia. Do dziś na stronie kierowca.pwpw.pl nie ma żadnego info o tym, że coś się ruszyło. Dzwoniłem do wydziału komunikacji i powiedziano mi, ze jeszcze papiery z WORD nie doszły. Czy to możliwe, ze od 27 kwietnia nie wysłali jeszcze papierów? Pani w wydziale komunikacji powiedziała, ze to pewnie przez długi weekend, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
Z góry dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam

Ja egz zdałam 29 kwietnia i na stronce nadal nie ma żadnej informacji. 11 maja dzwoniłam do starostwa, jeszcze nie maja moich dokumentów, dzwoniłam do wordu, dokumenty zostały wysłane 5 maja.. Fakt,że starostwo oddalone o ok. 140 km od wordu ale żeby tydzień szły, to chyba lekkie przegięcie..Ale nadal cierpliwie czekam, mam nadzieję,że sie to w końcu bujnie..A potem jeszcze ok. 2 tygodnie czekania na wyrobienie prawka... :evil:
ja:D

Postprzez mk61 » wtorek 12 maja 2009, 16:14

ja:D napisał(a):Fakt,że starostwo oddalone o ok. 140 km od wordu ale żeby tydzień szły, to chyba lekkie przegięcie..

Dokumenty z WORDu nie idą do starostwa, tylko najpierw do Warszawy, do Wytwórni Papierów Wartościowych, a stamtąd do starostwa/urzędu.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez dawid91 » wtorek 12 maja 2009, 16:57

mk61 napisał(a):
ja:D napisał(a):Fakt,że starostwo oddalone o ok. 140 km od wordu ale żeby tydzień szły, to chyba lekkie przegięcie..

Dokumenty z WORDu nie idą do starostwa, tylko najpierw do Warszawy, do Wytwórni Papierów Wartościowych, a stamtąd do starostwa/urzędu.

Najpierw idą z WORDu do starostwa, później starostwo je skanuje i wysyła drogą elektroniczną do PWPW

P.S A jeśli płaciłem przelewem za prawko, to nie powinienem zanieść potwierdzenia wpłaty do WK? Czy potwierdzenie dajemy dopiero przy odbiorze prawka, bo ja z banku poszedłem od razu do domu :P
23.04.2009 - pierwsze podejście
Test (+), Plac (+), Miasto (+) :D
dawid91

Postprzez misia2 » wtorek 12 maja 2009, 18:24

Nie sugerowałabym się tą stroną- https://www.kierowca.pwpw.pl, ponieważ u mnie non stop była ta sama informacja, a telefonicznie wiedziałam szybciej, że wniosek wpłynął, że dokumenty są zgodne i że za tydzień będę mieć prawko do odbioru.

P.S A jeśli płaciłem przelewem za prawko, to nie powinienem zanieść potwierdzenia wpłaty do WK? Czy potwierdzenie dajemy dopiero przy odbiorze prawka, bo ja z banku poszedłem od razu do domu

U mnie przyszło pismo z wydz.komunikacji, że podaną kwotę mam wpłacić na konto i z dowodem wpłaty pojawić się u nich, aby go przedłożyć i od tego momentu czekać na wyrobienie dokumentu.
Najlepiej zadzwoń i zapytaj.
misia2

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy