szerszon napisał(a):Natomiast uważam, ze również do zawodu egzaminatora dostalo sie wielu przypadkowych ludzi, którzy nurzaja prestiż tego zawodu w błocie.
osobiście uważam, że raczej ci co nurzaja prestiż w błocie byli w tym zawodzie od dawna a Ci co przyszli w ostatnich kilku latach próbują owy prestiż odzyskać swoją wiedzą merytoryczną, zachowaniem wobec kandydatów, uczciwością i rzetelnością!
szerszon napisał(a):nie życzę sobie , gdy egzaminator najeżdża na instruktora
a to że instruktorzy notorycznie "najeżdżaja" na egzaminatorów Twoim zdaniem jest ok?
szerszon napisał(a):Co moze wiedzieć o jezdzie mlodzieniec mający 6

lat PJ, najczesciej w szufladzie i mający "wyższe wykształcenie" za pieniadze ?
A może jeden z drugim weżmiecie sie państwo za szkolenie i odniesiecie sukces ?
Bo wielu egzaminatorów to byli instruktorzy, tylko ciekawe dlaczego zmienili strone barykady ?
wyobraź sobie, że są też tacy "młodzieńcy" którzy faktycznie PJ mają około 7-10 lat, wyższe wykształcenie zdobyte na Państwowej Uczelni Technicznej, jednolite dzienne a do tego staż jako instruktorzy 5 lat - wszystko w jednym czasie i można...
szerszon napisał(a):WORDy sa zbyt słabo kontrolowane-a wiadomo pańskie oko konia tuczy.
WORDy mają organ nadzoru nad sobą, zarówno wewnętrzny jak i zewnętrzny a za to OSK nie mają bata nad sobą wogóle!!! ...a przynajmniej nie merytoryczny
szerszon napisał(a):Nie wiem, ale jesli byloby to możliwe technicznie, każdy, kto sobie zażyczy ,przy oblanym egzaminie powinien dostac płytke z przebiegiem tego egzaminu.
Konsultacja z instruktorem i piszemy odwolanie lub nie.
zawsze możesz skorzystać:
§ 15. 1. Instruktor prowadzący: (...)
2) może brać udział w części praktycznej egzaminu państwowego na prawo jazdy na pisemny wniosek osoby szkolonej;wtedy nie będzie dyskusji typu "Tata, a Marcin powiedział..."
zobaczysz i się przekonasz jak to wygląda!
szerszon napisał(a):Zatrudniają młokosów którzy sami jeszcze walcza o zycie za kierownicą, albo ślepych dziadków.
przyznam, że takie stwierdzenie rozbawiło mnie najbardziej, bo pewnie zapomniałeś, że egzamin dla kandydatów na egzaminatorów przed komisja ministerialną w przeciwieństwie do egzaminu dla kandydatów na instruktorów realizowany jest też w ruchu drogowym, kiedy to kandydat musi zaprezentować swoje kwalifikacje również w prowadzeniu pojazdu!
szerszon napisał(a):Bo wielu egzaminatorów to byli instruktorzy, tylko ciekawe dlaczego zmienili strone barykady ?
no i tu jest przysłowiowy "pies pogrzebany", bo widzisz wcale nie uważam, żeby to była inna strona barykady, uważam że mamy identyczne cele i równie identyczną wiedze... A zapragnąłem zostać egzaminatorem, ponieważ była to moja ambicja od szkoły średniej.
Reasumując, nie podoba mi się gdy ktoś obarcza za wszelkie zło całego świata kadrę egzaminatorską i to do tego opierając się jedynie na relacjach osób po egzaminie z reguły negatywnie zakończonym...
Równie dobrze mógłbym tutaj przytaczać cytaty z egzaminów, jakie rzeczy opowiadają kandydaci, typu a mój instruktor powiedział, że:
"... nie będzie mnie uczył do przodu bo to proste tylko trenowaliśmy do tyłu" (mowa tu o zadaniu egzaminacyjnym nr.2 na placu)
"... dojeżdżając do znaku STOP zatrzymaj się na wysokości tarczy i przed linią czyli 2 razy bo nie wiadomo na kogo trafisz a jedni chcą tu a inni tu"
i na tej podstawie mógłbym uważać że środowisko instruktorskie jest niedouczone, itp. ale zdanie mam zupełnie INNE! Sam wywodzę się z tego środowiska i apeluję, nie dzielmy się na dwie grupy tylko działajmy wspólnie w jednym celu bo głównie z powodu podziałów cierpią postronne osoby, czyt.
kandydaci.
Dodam jeszcze, że nie kwestionuje wszystkich Twoich opinii bo nie byłem i nie widziałem i dodam, że nie niektórych sytuacji tez nie wykluczam ale proszę tylko, żebyś na tej podstawie nie wystawiał negatywnej laurki egzaminatorom zwłaszcza tym młodym.
ps. ostatnio egzamin z instruktorem prowadzącym, osoba realizuje zd.2 na placu i w pierwszej próbie najechała na linie, więc zadanie jest powtarzane a pytanie instruktora: "czy zawsze dajecie 2 próbę czy to zależy od widzimisię egzaminatora?" Mam świadomość, że to "czarna owca" grupy społecznej instruktorskiej i na tej podstawie nie wolno wystawiać cenzurki wszystkim!
pozdrawiam
szerszon,
pamiętaj że działamy we wspólnej sprawie!