przez driver901 » niedziela 24 marca 2013, 12:15
przez MotoTomasz » niedziela 24 marca 2013, 12:35
driver901 napisał(a):co do zagrożenia większe wydaje mi się jednak na przejsciu dla pieszych bez sygnalizatorów ale to tylko moja opinia
przez driver901 » niedziela 24 marca 2013, 12:48
Oj człowieczku... Mało jeszcze widziałeś... Twoja sprawa ale nie staraj się być "FAjny" bo jeszcze jakiś tłumok Cię posłucha i dopiero będzie tragedia...
Swoją drogą to ja lubię typków, którzy się nie zatrzymują na STOP i S-2... Mój adwokat oraz masa lekarzy również ich lubią.
Natomiast jeśli chodzi o tego pijaczka to nigdy nie był dobrym kierowcą, skoro pijany wsiad(a)ł w auto. 500 razy się udało a raz nie. Wystarczy. Takim ludziom powinni dożywotnio odbierać uprawnienia ponieważ są potencjalnymi mordercami!
przez ks-rider » niedziela 24 marca 2013, 13:13
driver901 napisał(a):1. jak jedziesz i skręcasz nie patrzysz sie nie wiadomo gdzie bo patrzysz w droge na którą skręcasz to jak możesz nie zauważyć kogoś kto wchodzi na przejście nawet wtedy kiedy dojeżdżasz do sygnalizatora
2. chyba że ktoś żeby się upewnić musi sie zatrzymać to już jego sprawa ja jadąc upewniam się że nie utrudnię ruchu i dla mnie zatrzymanie się nie jest potrzebne.
3. nie wolno wyprzedzac czy omijać na przejsciu dla pieszych w sytuacji gdy nie ma sygnalizatorów
4. ciekawe jak przejezdził tyle lat i nikogo nie zabił a kursant który odebrał prawo jazdy zabił sie na pierwszym lepszym skrzyżowaniu
przez MotoTomasz » niedziela 24 marca 2013, 13:15
przez driver901 » niedziela 24 marca 2013, 14:00
MotoTomasz napisał(a):skoro dla Ciebie określenie człowieczku jest obraźliwe to ja już nie mam więcej pytań...
Tak się w tych filmikach opierasz na statystykach a jak widać nie masz pojęcia o tym, że właśnie najwięcej wypadków jest niedaleko miejsca w którym rozpoczynasz jazdę oraz niedaleko miejsca docelowego...
Czyli to 200 metrów wystarczy.
Najdziwniejsze jest to, że bronisz takiego typa... I Ty chcesz być wzorem dla kandydatów na kierowców?
Dobrze Ci radzę, poczytaj trochę o polu widzenia, postrzeganiu prędkości obiektów w polu widzenia kierowcy a przede wszystkim o wpływie alkoholu na wzrok i koordynację wzrokowo-ruchową.
Polecam ciekawy artykuł pilota z U.S.A o budowie i dostosowaniu ewolucyjnym oka ludzkiego.
Twierdzisz, że każdy kierowca z X letnim doświadczeniem będzie jeździł bezpieczniej od świeżaka... To co powiesz na to, że każda moja kolizja czy wypadek (a trochę ich już było) spowodowana była przez:
- mężczyznę
- wiek 40-62 lata
- posiadający prawo jazdy kat. B
- okres posiadania uprawnień >20 lat.
Jakoś nigdy nie wjechał w moje auto, motocykl lub rower ktoś świeżo po kursie.
Niestety duża część kierowców w PL po zdanym egzaminie stwierdza, że już wszystko umie i nie aktualizują wiedzy o PoRD. Kolejna sprawa to jazda na pamięć
móisz tylko na swoim przykladzie skąd wiesz jak mają inniJakoś nigdy nie wjechał w moje auto, motocykl lub rower ktoś świeżo po kursie
ks-rider napisał(a):3. to poprosilbym o podstwe prawna, jak ma sie do Twojej wypowiedzi PoRD ? Ten bowiem nie reguluje / stwierdza, czy skrzyzowanie jest z sygnalizacja czy tez bez.
przez ks-rider » niedziela 24 marca 2013, 14:09
driver901 napisał(a):nie wolno wyprzedzac czy omijać na przejsciu dla pieszych w sytuacji gdy nie ma sygnalizatorów
driver901 napisał(a):prosze Art . 26 . ust . 3 pkt 1 K D
Kierującemu pojazdem zabrania się : wyprzedzania pojazdu na przejściu dla pieszych i bezpośrednio przed nim, z wyjątkiem przejścia, na którym ruch jest kierowany,
przez driver901 » niedziela 24 marca 2013, 14:20
Tyle, ze nie widze tu nic o sygnalizacji swietlnej o ktorej pisales wyzej.
przez MotoTomasz » niedziela 24 marca 2013, 14:30
przez driver901 » niedziela 24 marca 2013, 14:33
przez ks-rider » niedziela 24 marca 2013, 14:52
MotoTomasz napisał(a):Ks-rider - myśle, że nasza próba wyleczenia driver901 z urojonych umiejętności prowadzenia pojazdu przypomina walkę z wiatrakami... Pozostaje nam tylko wierzyć, że jego bożalsięboże kanał nie znajdzie odbiorców i naśladowców.
przez MotoTomasz » niedziela 24 marca 2013, 14:54
przez driver901 » niedziela 24 marca 2013, 15:51
ks-rider napisał(a):driver901 napisał(a):1. jak jedziesz i skręcasz nie patrzysz sie nie wiadomo gdzie bo patrzysz w droge na którą skręcasz to jak możesz nie zauważyć kogoś kto wchodzi na przejście nawet wtedy kiedy dojeżdżasz do sygnalizatora
2. chyba że ktoś żeby się upewnić musi sie zatrzymać to już jego sprawa ja jadąc upewniam się że nie utrudnię ruchu i dla mnie zatrzymanie się nie jest potrzebne.
3. nie wolno wyprzedzac czy omijać na przejsciu dla pieszych w sytuacji gdy nie ma sygnalizatorów
4. ciekawe jak przejezdził tyle lat i nikogo nie zabił a kursant który odebrał prawo jazdy zabił sie na pierwszym lepszym skrzyżowaniu
1.Miiisiu, po pierwsze, to taki swierzak bez praktyki ma zawezony krag obserwacji tzw tunel- look, nie pitol wiec o widzeniu / zaobserwowaniu czegos czego on nie widzi. Obserwacja w ruchu drogowym to proces ktorego trzeba sie nauczyc. Mozesz miec orli wzrok i nie widziec 40 tonowca ktory …..
Zechcesz mi moze wytlumaczyc jak to wiec jest, te taki kursant skrecajac w lewo, majac wiedze teoretyczna i majac wzrok 10 razy lepszy od mojego nie widzi rowerzysty jedacego z naprzeciwka na wprost i go rozjezdza ? ( tzw. Wymuszenie na lewoskrecie )
Odp. Bo nie zostal nauczony patrzc !
2. Nie, no kursant / swierzak widzi i rejestruje wszystko co dzieje sie dookola ! Tyle, ze nie widzi wasnie tego co ma widziec, za to widzi wszystko to co wogole nie jest przydatne ( fajnych lasek w miniowach notabene tez nie widzi ).
Tu wcale nie chodzi o utrudnianie ruchu tylko o jego bezpieczenstwo dla innych ( slabszych ) uczestnikow ruchu. Przykald, kursant jedzie a ja sie zatrzymuje, tyle, ze ja w/g takich miszczow jak Ty nie potrafie jezdzic bo juz nie ten refleks.
3. to poprosilbym o podstwe prawna, jak ma sie do Twojej wypowiedzi PoRD ? Ten bowiem nie reguluje / stwierdza, czy skrzyzowanie jest z sygnalizacja czy tez bez.
4. Proste, inni widzieli, ze cos z nim podczas jazdy nie teges i uwazali na niego, tyle, ze aby miec takie zdolnosci to trzeba tych kilka setek tys km nakrecic, na kursie PJ rza, ze Cie tego nie naucza, a dwa jestes zajety innymi bagatelami z ktorymi sobie nie radzisz.
Aaaaa, i zmein tytul, zamiast Fajny wpisz Denny ( monolog )
przez ks-rider » niedziela 24 marca 2013, 16:24
driver901 napisał(a):1. Jeśli ktoś w takiej sytuacji nie zauważył rowerzysty to przepraszam ale taki ktoś nie powinien wsiadać do samochodu wogóle.
2 Jazda to nie zabawa tu nie ma czasu na myslenie nie wiadomo oczym myslisz o jeździe nie o laseczkach.
3. zgadzam sie ale to nie wina zdających zamiast podnosić kase za testy powinni dołożyć godzin praktyki 30 godz zupełnie za mało
4.ja ci nie bronie jeździć przepisowo możesz nawet przed każdym przejsciem dla pieszych sie zatrzymać ale jesli ja jestem pewny ze nie utrudnie ruchu to jade proste jesli ktoś nie jest pewnien i potrzebuje sie zatrzymać jego sprawa
przez driver901 » niedziela 24 marca 2013, 16:56