Czy warto napisać odwołanie?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez cman » niedziela 03 czerwca 2007, 22:46

Jest dla innych kategorii, a karta przebiegu egzaminu jest jedna dla wszystkich kategorii.
cman

Postprzez ewa26* » niedziela 03 czerwca 2007, 22:47

Możesz chyba jak czujesz taką potrzebę odwoływać się ale skoro nie wykonałaś żadnego z zadań manewrowych (ani parkowania ani zawracania na 3) to lepiej zmień ośrodek szkoleniowy i od nowa podchodź do egzaminu. :wink: To nie jest złośliwe po po prostu prawdziwe. Pisz jak Ci poszedł następny na pewno każdy będzie Cię dopingował.
PZDR
Pierwszy egzamin teoria pozytywna ale praktyka negatywna :(
Drugi znowu praktyczny negayuwny :(
Trzecie podejście 31.05.07 POZYTYWNY
15.06.2007 Mam prawko już w rączce:)
ewa26*

Postprzez wiesniak » niedziela 03 czerwca 2007, 23:05

cman napisał(a):Jest dla innych kategorii, a karta przebiegu egzaminu jest jedna dla wszystkich kategorii.

Aha, jak tak to spoko. Ja też popieram odwołanie się.
wiesniak

Postprzez ada_001 » niedziela 03 czerwca 2007, 23:28

Zmiana ośrodka nie wchodzi w grę - nie ma absolutnie nic do zarzucenia :) Z tym zawracaniem to było o tyle dziwne, że nie wiem, czy kamery były właczone wtedy. jak dojeżdżałam do ośrodka, to na pewno były wyłaczone. Byłam przekonana, ze zawracanie jest "poza konkursem". Zawróciłam mozliwie najprościej, jak się dało, tzn. bez zbędnego blokowania drogi. Dlatego wykonałam zawracanie na dwa, a nie na trzy. Nie zrozumiałam, że chodziło o zawracanie na trzy. Zrozumiałam, że to ma byc z uzyciem biegu wstecznego i takie zrobiłam, tylko z wykorzystaniem placu. Nie zrozumiałam tego polecenia, a potem było "po ptokach". Poza tym pan powiedział, że ładnie kieruję i że szkoda. Tylko zalezy mi na czasie. Nie mam zamiaru nikomu robic problemów, tylko to juz ma byc czwarty egzamin (z powodu choroby nie stawiłam sie na jednym) i wiem, ile to kosztuje czasu i pieniedzy. A nerwy w tym momencie tez zrobiły swoje.
ada_001

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 04 czerwca 2007, 00:13

ada_001 napisał(a):Zmiana ośrodka nie wchodzi w grę - nie ma absolutnie nic do zarzucenia :)

Biorąc pod uwagę, że z Twoich wypowiedzi raczej jasno wynika, że instruktor średnio przygotował Cię do egzaminu (nie poinformował, jak dokładnie wyglądają manewry itd.), to trochę dziwne, że tak uważasz.

PS: A co to za wynalazek "zawracanie na 2"? :D Zawracanie zawsze (niezależnie od metody) jest albo na 3, albo na raz.
scorpio44

Postprzez maciass » poniedziałek 04 czerwca 2007, 01:25

..albo na więcej niż 3 jesli jest naprawde ciasno :lol:
prawo jazdy kat. B od grudnia 2006 ;)
maciass

Postprzez cman » poniedziałek 04 czerwca 2007, 09:14

ada_001 napisał(a):Nie zrozumiałam, że chodziło o zawracanie na trzy. Zrozumiałam, że to ma byc z uzyciem biegu wstecznego i takie zrobiłam, tylko z wykorzystaniem placu.

Nie do końca wyobrażam sobie jak mogło wyglądać zawracanie na 2, ale mówisz, że użyłaś biegu wstecznego i to jest istotne. Natomiast zawracanie musi się odbyć w obrębie drogi i można tylko skorzystać z np. dojazdu do parkingu, ale już nie z samego parkingu.
cman

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy