Tychy.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez madzior_ka » niedziela 11 lutego 2007, 01:33

włącza się je tak zarowno w Corsie jak i W Puncie? bo w Corsie wydaje mi się, że kiedyś widziałam jakież zdjęcie, że guzik do przeciwmgielnych przednich był po lewej stronie obok tego do tylnych ale mogw się mylić więc prosze o popraqwienie:)

Ps. światła przeciwmnielne przednie są umieszczone najniżej, w zderzaku tak?
madzior_ka

Postprzez wiesniak » niedziela 11 lutego 2007, 01:38

2 x tak :).
wiesniak

Postprzez madzior_ka » niedziela 11 lutego 2007, 01:43

dzięki:) dzisiaj byłam z tatom w tychach, tak sobie pojeździć, tzn on prowadził, ale pojechaliśmy pod WORD, zobaczyłąm kilka łuków, jeden egzaminator bardzo sie ucczepił patrzenia w lusterka z tego co zrozumiałam i kazał dziewczynie powtarzać łuk, apotem zrobił jej jeszcze wykład o tym do czego są lusterka i jak mają być ustawione (ne wszystko słyszałam:), troche się pokręciliśmy po centrum, troche zobaczyłam gdzie jecghał egzamin i powiem, ze nie jest źle, troche sie podbudowałam bo mimo sonboty nawet dużego ruchu nie było - zobaczymy jak to będzie, bo mój egzamin już za dwa tygodnie: musze sobie te światła dokładnie powórzyć i to, gdzie są jakie żarówki (główne tył, bo przód umiem)
madzior_ka

Postprzez Foxter » poniedziałek 12 lutego 2007, 01:06

proponuje pojezdzic jeszcze po obszarach zamieszkalych.. no ja ostatnio zdawalem 3 raz i wrzucil mnie egz. wlasnie na taki obszar ludzie sobie chodza srodkiem ulicy ja tylko uwazalem zeby w kogos nei wjechac... no i sobie przejechalem znak zakazu ruchu w obie strony :lol: (swoja droga mogl jakis pieszy pomachac i pokazac reka , ze zakaz jest :lol: ) zawsze myslalem ze jak jade przed siebie to taki znak przewaznie jest po prawej stronie... ten z kolei byl po lewej na jakims chodniku... prosciutka droga... 15m mozna przejechac kolejne 20-30m bylo "oddzielone od ruchu pojazdow", a pozniej juz noramalnie skrzyzowanie... taki sobie kruczek :) (nalezalo skrecic w lewoo na jakis praking)

btw. zaroweczek tez trzeba sie nauczyc przednie i tylnie.. juz dwa razy to mialem... za pierwszym razem zrobilem tak mine przed swiatlami >> :shock: << no ale doszedlem do tego ktore to ktore... pozycyjnych nie moglem znalezc... bo jezdzilem na tym starym puncie a tu taka nowosc... :lol:

luk jest banalny... jak dojechalem z egz do WORDA cos zgadalem sie ze ludzie czesta na nim oblewaja... ze luk beeee itp. poruszylem temat ze slupki stoja blisko siebie... i moze to zmylic... wszysko zgodnie z regulaminem odlegosc 70cm zew 1 luku i wew 2 luku... no i w tym momencie ktos oblal luk... :?

co tam jeszcze.... wiadomo lusteka ustawia sie elektrycznie....
Foxter

Postprzez madzior_ka » poniedziałek 12 lutego 2007, 20:04

dzięki Foxter - kazda uwaga cenna;) własnie na znaki musze baaaardzo uważać i te osiedla - strefy zamieszkania też trzeba uważac na ludzi, ograniczenia prekości itd;)

a dzisiaj byłam z mamą na łuku (mja moto szkoła udostepnia łuk kursantom i mozna sobie cwiczyc swoim autkiem) i musze powiedziec ze juz idzie mi calkiem fajnie, dawniej to bałam się, ta prosta taka dłuuga mi sie wydawała, a teraz hop-siup i łuk skonczony:) A tak z ciekawości to trzymacie kierownice obiema rękami czy jedną opieracie o siedzenie pasażera jadąc po łuku do tyłu? PYtam bo dzisiaj zaczełam tak robic i było mi nawet lepiej, ale zastanawiam się jak lepiej na egzaminie zrobć.

Ps. a jak sie o t zarówki pytaja? każą właczyć światłą wszystkie i pokazać co jest co?

Ps.2 wszystkie autka w tychach mają elektronicznie ustawiane lusterka/ pytam bo wuta na których jeździłam miały ręcznie, ale o wiele wygodniej ustawia mi się w moim (a raczej mojego taty) autku elektrycznie dlatego jestem ciekawa jak to bedzie na egzaminie
madzior_ka

Postprzez Foxter » wtorek 13 lutego 2007, 13:51

Ps. a jak sie o t zarówki pytaja? każą właczyć światłą wszystkie i pokazać co jest co?

za pierwszym razem musialem zapalc i pokazac te ktore chcial egz. .. za drugim i trzecim kazali wlaczyc wszystkie przednie (w puncie wlacznei z przeciwmgielnymi) ... pozniej tylne i opisac.

Punta w Tychach maja takie http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... 31&start=0 lub cos podobnego na 100% nie maja takich http://www.prawko-kwartnik.info/swiatla.html :D

odnosnie lusterek to te punta na ktore trafilem mialy elektrycznie ustawiane lusterka.. nie wiem jak w corsie..

no i lubia tez poprosic o sprawdzenie plynow...
Foxter

Postprzez madzior_ka » wtorek 13 lutego 2007, 17:40

wielkie dzieki:) płyy umiem, śwoiatła mniej wiecej też, a jak są zapalone to juz luzik, teraz mi sie przypomniało, że dawmo testów nie robiłam i może trzeba by przerobić chociaz raz jeszcze wszystkie py6tania....
madzior_ka

Postprzez Włodek » wtorek 13 lutego 2007, 21:58

Foxter napisał(a):za pierwszym razem musialem zapalc i pokazac te ktore chcial egz. .. za drugim i trzecim kazali wlaczyc wszystkie przednie (w puncie wlacznei z przeciwmgielnymi) ... pozniej tylne i opisac.
Punta w Tychach maja takie http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... 31&start=0 lub cos podobnego na 100% nie maja takich http://www.prawko-kwartnik.info/swiatla.html :D

Na 1 linku jest reflektor Corsy. Na 2 linku jest Punto 2.
W Tychach samochodem egzaminacyjnym jest Punto 2 Fl.
Zdjęcia można obejrzeć w dziale "najczęściej zadawane pytania" (FAQ)
Tutaj przykładowe zdjęcie:
Obrazek
Spokojny instruktor,
Pozdrawiam wszystkich na forum a zwłaszcza
Zagłębiaków
Włodek

Postprzez Foxter » środa 14 lutego 2007, 11:05

o wlasnie... tylko zdjecia nie moglem znalezc... :D

chodzilo raczej o zaznaczenie roznicy w umiejscowieniu swiatel pozycyjnych... mozna nieco zglupiec po "przesiadce" z Punta 2 na Punto 2 FI. (zwlaszcza poprzesz szukanie ich patrzac z gory :) )
Foxter

Postprzez madzior_ka » środa 14 lutego 2007, 21:42

wow, a czym w takim razie różni się Punto 2 od 2FI?? bo ja nie wiem jakim teraz jeżdziłam ale mozlwiwe ze innym niz na egzaminie - co się różniw obu autach? z góry dzięki
madzior_ka

Postprzez wiesniak » środa 14 lutego 2007, 23:44

To jest Punto II:

Obrazek

A to Punto II FL:

Obrazek

Od przodu nie sposób pomylić :).
wiesniak

Postprzez madzior_ka » środa 14 lutego 2007, 23:49

dzięki... hm... puntem tylko 2 azy jeździła, i to dawno wiec nie pamietam jakie sa u mnie w OSK zobacze za tydzien bo mam jazde przed egzaminem, ale wydaje mis ie ze jednak sa te IIFL a pytajac o różnice chodziło mi brdziej o róznice w użytkowaniu czyróżnią się czymś w rodzaju wł. świateł, (umiejscowienie żarówek to widzę) czy jakichś innych przełącznikach czy pod maską w umiejscowieniu płynów?
madzior_ka

Postprzez wiesniak » czwartek 15 lutego 2007, 00:15

Różnią się praktycznie tylko przednimi światłami a przez to umiejscowieniem żarówek. Jak zresztą sama nazwa Punto II Face Lifting wskazuje. A jeśli czymkolwiek w środku, to niczym poważniejszym niż np. kształt nawiewów :).
wiesniak

Postprzez Youstyna » poniedziałek 26 lutego 2007, 23:13

1go marca o 15:30 mam egzamin w Tychach. Odnośnie Tych mam pytanie, w jakiej części znajduje się słynne rondo z parkingiem na środku?, jeśli ktoś zna, niech poda nazwe, byłam w niedziele, krążyłam, nie znalazłam, znając mego pecha, to pewnie na egzaminie je zobacze :)
Egzamin: 1 marzec, godzina 15:30 - Tychy
Youstyna

Postprzez disco » wtorek 27 lutego 2007, 19:05

Youstyna napisał(a):Odnośnie Tych....

TychÓW ;) ja to mam w dupie bo nie jstem z tychów, ale ludzie stamtąd strasznie sie rzucają ;)

Youstyna napisał(a):mam pytanie, w jakiej części znajduje się słynne rondo z parkingiem na środku?, jeśli ktoś zna, niech poda nazwe, byłam w niedziele, krążyłam, nie znalazłam, znając mego pecha, to pewnie na egzaminie je zobacze :)

moim zdaniem nie zobaczysz, gdyż te słynne rondo jest w Katowicach ;)
ale moge sie mylić, nie znam az tak dobrze tego miasta.

Powodzenia na egzaminie ;) ja mam 21 marca - do 3 razy sztuka
disco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy