Nie wlączone światła powód do oblania?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez misia2 » czwartek 07 maja 2009, 13:06

W Opolu wiele osób oblało na tym, że na łuku nie włączyło świateł mijania, albo załączyło światła drogowe.
Jedna dziewczyna przed wejściem na plac manewrony podczas egzaminu non stop poprawiała jedną dziewczynę, że mówi na światła drogowe- długie.. i okazało się, że oblała właśnie na łuku, mając załączone światła drogowe. Z reguły egzaminatorzy dają do zrozumienia, że coś jest nie tak, mówiąc-
"Jest Pani gotowa?"
- "Tak"
" W porządku, to jak będzie Pani już naprawdę gotowa, to proszę zaczynać"..
Wtedy takie słowa powinny dać do myślenia ;)
misia2

Postprzez _MS » czwartek 04 czerwca 2009, 11:32

Też usłyszałam te cudowne słowa "czy jest pani na pewno przygotowana do jazdy". Zorientowałam się, że cos musi być nie tak, zerknęłam na światła, szybko je włączyłam i pojechałam dalej. Mimo tej niewielkiej wpadki zaliczyłam egzamin przy pierwszym podejściu.
Radzę zapoznać się z tabelą 12 - w niej opisane są błędy, za które egzaminator oblewa od razu, bez możliwości poprawy.
31.03.2009 - teoria - pierwsze podejście - wynik pozytywny
02.06.2009 - praktyka - pierwsze podejście - wynik pozytywny
_MS

światła

Postprzez masada1 » wtorek 09 czerwca 2009, 18:59

A miało być łatwiej!!!Ci egzaminatorzy to jakieś nakręcone cyborgi! Powinni zabierać prawo jazdy wszystkim z niezapalonymi światłami.Ciekawe czy im się nie zdarza zapomnieć włączyć świateł?
masada1

Re: światła

Postprzez silossi » wtorek 09 czerwca 2009, 19:06

masada1 napisał(a):A miało być łatwiej!!!Ci egzaminatorzy to jakieś nakręcone cyborgi! Powinni zabierać prawo jazdy wszystkim z niezapalonymi światłami.Ciekawe czy im się nie zdarza zapomnieć włączyć świateł?

Egzamin na prawo jazdy jest egzaminem państwowym. Nie możemy tutaj "zapomnieć". Właśnie ta pamięć i umiejętności są sprawdzane przez egzaminatorów.
Można zapomnieć włączyć światła, można zapomnieć zatrzymać się na STOP'ie, można zapomnieć ustąpić pierwszeństwa. . .
A jeżeli już zdasz egzamin, wtedy możesz zapominać. . .Zapłacisz mandat, dostaniesz punkty karne, stracisz prawo jazdy.

Pozdrawiam.
silossi

Re: światła

Postprzez ja:D » środa 10 czerwca 2009, 13:51

masada1 napisał(a):A miało być łatwiej!!!Ci egzaminatorzy to jakieś nakręcone cyborgi! Powinni zabierać prawo jazdy wszystkim z niezapalonymi światłami.Ciekawe czy im się nie zdarza zapomnieć włączyć świateł?

No przecież jest łatwiej, bo krócej..Nie było mowy o tym,że od 9 czerwca można jeździć na egzaminie bez świateł... ja rozumiem, że ktoś może się czuć rozgoryczony, bo oblał prze taką pierdołę jak światła ale z drugiej strony to jest EGZAMIN.. Jak w szkole była kartkówka z ortografii to ktoś dostawał lepszą ocenę tłumacząc,że przecież inni też robią błędy a poza tym to ludzka rzecz strzelić byka :?:

Pozdrawiam..
29.04.2009 1 i ostatnie podejście :D
Skoro to mi się udało, to uda się wszystko :)
ja:D

Postprzez mpakompabiempata » środa 10 czerwca 2009, 19:51

FLIPS :D
Jak wsiadam do auta to myślę o króliku Flipsie.
1.Fotel
2.Lusterka
.. i
3.Pasy
4.Światła.

Tym sposobem ( nie mój, ale źródła na tę chwilę nie pomnę, pewnie z jakiegoś artykułu o prawku, tudzież z jakiejś ksiązki o tematyce tej) nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy o ustawieniu/zapięciu/ włączeniu tych elementów zapomnieć.
Ostatnio zmieniony niedziela 21 czerwca 2009, 15:21 przez mpakompabiempata, łącznie zmieniany 1 raz
mpakompabiempata

Postprzez henk » sobota 13 czerwca 2009, 09:47

Margeuritte napisał(a):Problemy ze zrozumieniem tektu widze.
Nie dziele egzamiantorów na oblewajacych i zyczliwych tylko mowie ze zdarzaja sie mniej badz bardizej zyczliwi ale tez i tacy KTORZY CELOWO BEDA SZUKAĆ BŁĘDU i nie mowe ze ten moj taki byl.

To przeciez ich praca!!! musza zarabiac pieniadze:) gdyby u takiego jednego czy drugiego egzaminatora byla 100% zdawalnosc to taki typ juz dawno pozegnalby sie z robota:D
henk

Postprzez erde » piątek 19 czerwca 2009, 12:04

U mnie przy zawracaniu z użyciem biegu wstecznego, podczas manewrowania kierownicą, przypadkowo zmieniły się światła mijania na pozycyjne i włączyły się drogowe (zauważyłem kontrolkę drogowych i sam wyłączyłem ale nie kuknąłem na pozycyjne/mijania bo nie sądziłem że tak łatwo przez przypadek je zmienię ;) )

Miałem spoko egzaminatora, który powiedział abym upewnił się czy aby na pewno mam prawidłowe światła włączone - właczyłem światła mijania i pomkneliśmy dalej do szczęśliwego końca ;)
erde

egzaminator jest od...

Postprzez emzetor » sobota 20 czerwca 2009, 21:47

Kursantki i kursantki!!!!!!!!

Może nie wiecie to wam powiem

egzaminator jest od oceny egzaminu a nie od tego żeby patrzeć na was.

Macie żal do nich że znajdują wam błędy????!!!!!!!
Po to tam jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czy jak idziecie do lekarza to macie żal że znajduje wam choroby?????
emzetor

Postprzez editt24 » poniedziałek 29 czerwca 2009, 15:48

światłą czy to powód do pblania RATUNKU!!! zdawałam w krakowie trzy razy z czego dwa to ewidentnie ja zawalilam ale PANOWIE egzaminatorzy byli wspanili też wyjżdżałam na pierwszym egzaminie bez włączonych świateł bo wcześniej trzeba było wszytkiepokazać i egzaminatro grzecznie i ciepło przypomniał o ich włączeniu jakośc dał rady wziąć pod uwagę duży stres i fakt ze wcześniej się ja przełącza drugi egzaminator przypomniał mi nawet o zapięcu pasów i opuszczeniu hamulca ręcznego jakoś wiedził że jednak inaczej człowiek myśli na egzaminie i inaczej na luzie jak sobie jeździ z kolei trzecia PANI egzaminator podałam mi taką listę błędów i potknięć że zbladłam co najciekawsze żaden z jej zarzutów nie ma odniesienia w przepisach ruchu drogowego odnoszę wrażenie wnioskując po jej minach że przeszkasdzł jej mój sposób hamowania wyraźnie odczuwalkny dla pasażerów ale nie ostry dlatego o ile po dwuc pierwszych egzaminach twierdziłam że ludzie aby ukryć swoje niedociągniecia puszczają famy o egzaminatorach o tyle wiem ze jest jednak ak że ni wiele zależy od naszych umiejętności (chyba że ewidentnie nabroimy) wiele niestety zależy od woli ezaminatora przed tą babą juz też mnie osrzegali i jednak można jeździć może nie dobrze ale poprawnie z poszanowaniem przepisów ruchu i bezpieczeństwa na drodze ale trafi się na egzaminatora który nagnie interpretacje przepisów ruchu tak żey wyszło na jego życzę cierpliwości wszytkim zdającym
editt24

Postprzez agaw » wtorek 30 czerwca 2009, 13:22

wracając do tematu świateł, to mozna oblać o czym przekonał się niestety mój brat, który oblał egzamin za włączone światła drogowe
Obrazek

9 maj 2009 nareszcie się udało!!!!
15 maj przyjęto wniosek
19 maj prawko odebrane :))))
agaw

Postprzez JaczaQ » wtorek 30 czerwca 2009, 15:04

_MS napisał(a):Radzę zapoznać się z tabelą 12 - w niej opisane są błędy, za które egzaminator oblewa od razu, bez możliwości poprawy.

Mógłby ktoś podesłać link do tej tabeli? W czwartek mam egzamin i chciałbym się zapoznać. Z góry dziękuję.
Początek kursu - 11.03.2009

Egzamin praktyczny (+) - 06.08.2009 (PORD Gdynia)

(8/13/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.

(8/18/09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
JaczaQ

Postprzez _MS » wtorek 30 czerwca 2009, 15:07

JaczaQ napisał(a):Mógłby ktoś podesłać link do tej tabeli? W czwartek mam egzamin i chciałbym się zapoznać. Z góry dziękuję.

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... ght=tabela ;)
31.03.2009 - teoria - pierwsze podejście - wynik pozytywny
02.06.2009 - praktyka - pierwsze podejście - wynik pozytywny
_MS

Postprzez boco » czwartek 02 lipca 2009, 16:29

agaw napisał(a):wracając do tematu świateł, to mozna oblać o czym przekonał się niestety mój brat, który oblał egzamin za włączone światła drogowe

za głupote niestety trzeba płacić :wink:

Jeżeli się jeździ z instruktorem te 30 godzin(albo i więcej) to człowiek powinien mieć wyrobiony nawyk, ze przed rozpoczęciem jazdy MUSI włączyć światła mijania, i jak przystępuje do egzaminu praktycznego, wsiada do samochodu i przygotowuje się do jazdy to wie co musi zrobic
boco

Postprzez agaw » piątek 03 lipca 2009, 11:41

tak masz rację tylko tu były nieco inne okoliczności, nie wiem jak w innych samochodach egzaminacyjnych ale w yariskach bardzo łatwo włączyć drogowe skręcając w prawo (wystarczy lekko zahaczyć dłonią) i tak się właśnie stało, brat wyjeżdżał z ośrodka na powstańców w wawie i po skręceniu w prawo egzaminator kazał mu się zatrzymać za spowodoeanie zagrożenia , ci którzy znają te okolice wiedzą , że z tego ośrodka nie wyjeżdża sie bezpośrednio na żadną główną ulicę i bez przesady z tym zagrożeniem , bo gdyby dał mu szansę przejechania chodziaż kilkudziesięciu metrów, to brat pewnie by się zoriętował że te drogowe włączył więc dla mnie to była czysta złośliwość i zdecydowanie pan egzaminator musiał mieć zły dzień a jeśli chodzi o nawyk włączenia świateł to ja nic nie pisałam o tym, że światła nie były włączone, proponuję czytać uważniej posty na które odpowiadasz

a brat zdał za drugim razem bez żadnych problemów :D
Obrazek

9 maj 2009 nareszcie się udało!!!!
15 maj przyjęto wniosek
19 maj prawko odebrane :))))
agaw

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy