scorpio44 napisał(a):Czy pas zieleni, czy barierka, czy cokolwiek... Ważne jest, że jest jakakolwiek przeszkoda rozdzielająca dwie jezdnie. A z wiązku z tym jest to droga ekspresowa dwujezdniowa, czyli 110 km/h.
Natomiast co do pytania 1, to wybaczcie, ale dla mnie też wcale nie jest to takie oczywiste (z tego rysunku), że pojazd 1 wyjeżdża z drogi niepublicznej (za to na 100% z takowej wyjeżdża pojazd 3). Nie wiem, czemu niby ten płot miałby być czytelnym punktem odniesienia (że z jednej płot i z drugiej płot to wcale nie znaczy, że środkiem nie może iść ulica)...
Ale to nie koniec! Skoro ta dolna droga ma być niepubliczna, a również takową jest wjazd na parking, to nie ma tutaj żadnego skrzyżowania! A zatem jest tutaj jakiś niezły chachmęt w tym pytaniu.
Bo to są pytania egzaminacyjne popoprawiane przez jakiegoś palanta.
W pytaniu egzaminacyjnym nr 212, bez ingerencji palanta, nie ma nic o skrzyżowaniu. A na rysunku jest widoczna brama.
W pytaniu 364 nie ma żadnych barierek ani pasów zieleni na zdjęciu.
Baza pytań egzaminacyjnych jest dostępna na stronie Ministerstwa Transportu
Tak jest dostępna ale przed wklejeniem posta zajrzałem i jest tam błąd. pod pytaniem ze 364 jest zdjęcie z pytania 363. Dwa razy to samo zdjęcie. Chyba, że coś zmienili w porównaniu z moimi testami z ub.r
Cachorro są dostępne bardziej wiarygodne wydawnictwa niż te prasowe, poszukaj w necie są księgarnie wysyłkowe wydawnictw specjalizujących się w tej tematyce. Chociażby
www.grupaimage.com.pl