przez volve » środa 26 listopada 2008, 15:16
przez kamix500 » środa 26 listopada 2008, 19:39
volve napisał(a):Ja mam taką małą radę dla tych, co już czują się w miarę pewnie na łuku. Pogadajcie ze swoim instruktorem, żeby w czasie ćwiczeń zaczął Wam miarowo zmniejszać szerokość łuku. Nauczycie się dzięki temu jeździć na łuku jak najbliżej prawej strony, a wiadomo, że na egzaminie dochodzi stres więc dzięki temu ćwiczeniu bedziecie mieli większy możliwy margines błedu.
przez hughes » czwartek 27 listopada 2008, 22:27
przez kev » czwartek 27 listopada 2008, 22:34
przez S!leS!aN » czwartek 27 listopada 2008, 22:34
przez Febe » czwartek 27 listopada 2008, 23:02
hughes napisał(a):mozecie powiedziec czy ktos juz sprawdzil tą metode, ze przy pierwszym pachołku w lusterku robimy caly obrot kierownica?
przez MALINA77 » czwartek 27 listopada 2008, 23:19
tak ja , i działa w 100 % :) na grande puntohughes napisał(a):mozecie powiedziec czy ktos juz sprawdzil tą metode, ze przy pierwszym pachołku w lusterku robimy caly obrot kierownica? Tak jak tutaj
przez S!leS!aN » czwartek 27 listopada 2008, 23:23
Febe napisał(a):hughes napisał(a):mozecie powiedziec czy ktos juz sprawdzil tą metode, ze przy pierwszym pachołku w lusterku robimy caly obrot kierownica?
Przy drugim a nie pierwszym pachołku. I to w momencie, gdy widać go w połowie bocznej szyby z Twojej prawej strony.
U mnie zawsze się sprawdzała i na egzaminie też bez problemów. Przynajmniej na Fiacie Panda ze wspomaganiem.
przez przemq14 » czwartek 27 listopada 2008, 23:28
kev napisał(a):Ręce opadają.
A nie możesz zrobić sobie pare razy łuku na placyku z instruktorem na wyczucie ? Gwarantuje Ci, że zrobisz kilkanaście razy i nie będziesz się przejmował jakimiś debilnymi metodami i słupkami. Ja nawet nie wiem ile jest słupków i w których miejscach stoją na łuku (boczne) bo mnie nie interesują.
Ludzie, litości...
przez radex171 » piątek 28 listopada 2008, 11:57
przez ella » piątek 28 listopada 2008, 12:28
radex171 napisał(a):Aneth
Napewno nie kupuj żadnego symulatora bo to najwieksze g......
Aneth nie załamuj sie tlyko przemyśl sobie jeszcze raz wszystko i jak będziesz po kolejnym egzaminie daj znać;)...
przez nonsens » piątek 28 listopada 2008, 16:10
przez kev » piątek 28 listopada 2008, 16:25
nonsens napisał(a):Ja poznałem sposób, dzięki któremu łuk Mianowicie: jeden pełny obrót kierownicą, kiedy najdłuższy, prosty odcinek linii łuku zajął określoną pozycję w tylnej, bocznej, prawej szybie. Na przykład w Yarisie szyba ta jest podzielona na dwie części przez taką uszczelkę, więc kiedy wspomniana linia będzie prawie "stykać się" z tą uszczelką - należy wykonać jeden, pełny obrót kierownicą. Potem pozostaje już tylko obserwacja prawego lusterka i odkręcenie kierownicy, gdy samochód będzie ułożony równolegle do linii. Do każdego samochodu trzeba jedynie dobrać odpowiedni moment skrętu.
przez nonsens » piątek 28 listopada 2008, 16:42
przez kev » piątek 28 listopada 2008, 16:46