ustawienie lusterek bocznych podczas egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez lled3 » niedziela 29 czerwca 2008, 08:55

sybin napisał(a):Wierz mi, że wszystkie przepisy ma w jednym palcu. No ale zamknijmy ten temat.

Głupoty gadacie... to, że się człowiek uczy robić łuk, jakiś sposób musi na niego znaleźć.... a później samo w krew wchodzi, lecz nie zawsze.

to też niedobrze - bo znać na pamięć a rozumieć przepisy to dwie różne sprawy.

sposób na łuk do tyłu jest ... jeden: wsteczny i obserwacja tego co się dzieje i odpowiednie manewry. Niestety czasem uda się komuś policzyć pachołki ... potem parkuje na parkingu - i bieda bo nie ma pachołków. Ktoś taki ostatnio pewnie koło mnie parkował i mam błotnik i drzwi do malowania :roll:
Obrazek
lled3

Postprzez sybin » niedziela 29 czerwca 2008, 09:17

Ok, przyznam wam racje bo cóż mam innego do zrobienia.
Najbardziej sprawiedliwie byłoby gdyby łuk przenieślu na miasto... tak jak parkowanie i zawracanie. W tedy nikogo by nie uczyli sposobów na tyczki i tyle...
sybin

Postprzez kajka3 » niedziela 29 czerwca 2008, 12:30

Moim zdaniem przy parkowaniu czy zawracaniu z wykorzystaniem infrastruktury to akurat jedzie sie po łuku do tyłu - więc łuk jest jakby w praktyce wykorzystywany na mieście.
Tylko że tutaj w przeciwieństwie do łuku na placu zawsze jest inna sytuacja, wiec sposoby z jakimiś obrotami już nie pomagają, tylko obserwacja punktów odniesienia głównie przez szyby + wyczucie.
I jeszcze oprócz tego że trzeba patrzeć żeby czegoś nie zahaczyć przy jechaniu tym łukiem do tyłu to trzeba jeszcze zwracać uwagę na to, czy coś nie jedzie drogą na którą wyjeżdżamy - więc utrudniona wersja łuku z placu.
22.02.2008 - teoria (+), plac (-)
27.05.2008 - plac (+), miasto (+) - zdane
03.06.2008 - przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne
09.06.2008 - prawo jazdy do odbioru w Urzędzie
kajka3

Postprzez lled3 » niedziela 29 czerwca 2008, 15:21

IMHO łuk jest po to na egzaminie by nie stważać zagrożenia życia wyjezdzajac na misto z kims kto nie ma pojecia jak prowadzic samochod :)
Obrazek
lled3

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy