Czekanie na egzamin a prawo

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czekanie na egzamin a prawo

Postprzez michpanek » wtorek 11 grudnia 2007, 20:47

Juz za 9 dni mam egzamin teoretyczny.. Słyszałem jednak od znajomych ze na praktyke trzeba czekac po 2 miesciace albo i lepiej. Wiem jednak ze prawo stanowi tak ze na kazdy z egzaminow nie mozemy czekac dłuzej niz miesiac. Moze mi ktos dac jakis namiar na jakis konkretny paragraf czy tam artykuł mówiacy o tym? Prosze o pomoc:)
michpanek

Postprzez michael146 » wtorek 11 grudnia 2007, 20:50

Nie wiem dokładnie, który to paragraf, ale prawo rzeczywiście stanowi tak jak mówisz. Ale...nic z tego paragrafu nie ma. Jeżeli nie odpowiada Ci to...to się nie zapisuj - takie coś usłyszysz w WORDzie:)W Dąbrowie Górniczej 10go grudnia dawali już terminy na początek marca dla tych co zdają pierwszy raz...tragedia.
michael146

Postprzez neri » wtorek 11 grudnia 2007, 21:56

wszystko zalezy od WORDu a co do tego paragrafu to chyba jakas sciema chociaz moge sie mylic.
Obrazek

01.12.2007 kat.B pierwsze podejście i egzamin zaliczony :)))
neri

Postprzez Ad_aM » wtorek 11 grudnia 2007, 22:08

WORDy faktycznie mają taki obowiązek (poszukaj w necie -> google), choć nie ma żadnej sankcji za niespełnienie tego warunku. Przed sądem pewnie też byś nic nie wskórał :wink: Bo nie jest to wina WORDów że nie dają rady :wink:
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez karolina1 » wtorek 11 grudnia 2007, 22:18

Ad_aM napisał(a):Bo nie jest to wina WORDów że nie dają rady :wink:

Jak to nie? Niech tyle nie oblewają (nie linczujcie :wink: ))
karolina1

Postprzez michpanek » środa 12 grudnia 2007, 00:19

Własnie w radiu słuchałem o tych WORDach... I potwierdziło sie tylko ze maja taki obowiazek a tym czasem panuje tam burdel i chaos... Co do sankcji to nie wiem... Jak bym miał czas i pieniadze na to, to kto wie czy nie zainteresowałbym sie tym zeby podach frajerow do sądu... Przeciez jak dzis usłyszałem ze kolezanke na 4 marca zapisali to mnie mało szlag nie trafił. Jak dostane tez taki termin i powiedzmy nie zdam to przygoda z prawem jazdy moze ze 2 lata potrwac...
michpanek

Postprzez cman » środa 12 grudnia 2007, 00:44

michpanek napisał(a):Jak bym miał czas i pieniadze na to, to kto wie czy nie zainteresowałbym sie tym zeby podach frajerow do sądu...

:lol:
Hoho, wtedy to by mieli za swoje...
cman

Postprzez Ad_aM » środa 12 grudnia 2007, 00:45

Sankcji za to nie ma :!: Jak w przypadku wielu innych przepisów :wink: (czyli nie działa nic z automatu przeciwko WORD). I szczerze mówiąc frajerem to są Ci którzy przychodzą i liczą, że pomimo braku umiejętności jakoś dadzą rade zdać egzamin.
Jakby WORD znalazł 10 chętnych egzaminatorów do pracy, 10 nowych aut zakupił i zbudował plac jak w hipermarkecie może dałby radę wszystkich przeegzaminować w 30 dni :wink: Ale jak może zrozumiesz - to nie realne

I szczerze mówiąc sąd co miałby zrobić?? Wykaż jakie straty doznałeś przez to? Ktoś kazał Ci tu zdawać? :wink:
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez michpanek » środa 12 grudnia 2007, 00:51

No moze macie i racje... Ale nie zmienia to faktu ze to tylko w naszym kraju moze miec miejsce cos takiego.. Taki bajzel. Miejmy nadzieje, ze sytuacja zmieni sie jak powstanie ten trzeci ośrodek w Warszawie. :)
michpanek

Postprzez tom9 » środa 12 grudnia 2007, 01:02

przepis sie zmieni, z 30 dni na 90 dni.
i po klopocie.
kwestia czasu 8)
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez yosanne » sobota 15 grudnia 2007, 23:05

Ja na każdy swój kolejny egzamin (a miałam ich 4) czekałam od 1,5 - 2,5 miesięcy. I po drugim oblanym (17 sierpień) i ustaleniu terminu na 13 październik wysłałam do wordu podanie o przyspieszenie terminu ze wzgledu na to że zaczyna mi się uczelnia i jednoczesnie pracuję, więc nie pasuje mi żaden dzień. Dostałam odpowiedź, że bardzo chcieliby mi pomóc, ale jest to fizycznie niemożliwe, bo kursantów jest za dużo. A jest ich za dużo bo jeden kursant podchodzi do egzaminu zbyt dużo razy robiąc szczuczny tłok. A oblewa i musi powtarzac bo jest niedouczony. A to już wina szkół i niekompetentnych instruktorów. Same cytaty :D Tak więc żadną drogą - prośbami, groźbami, wnioskami formalnymi nic sie nie wskóra. Jedyne co można zrobić to się z kimś zamienić.
yosanne

Postprzez spokogosc » poniedziałek 17 grudnia 2007, 03:38

Jak czytam ile trzeba czekać w niektórych ośrodkach to mi ręce opadają. Ja na swój egzamin w łodzi czekałem 32dni........ inni z którymi rozmawiałem tez mieli podobne terminy oczekiwania......
Oj Oj
spokogosc

Postprzez Hell_soul » poniedziałek 17 grudnia 2007, 08:24

niestety my nic na to nie poradzimy.. moj czas oczekiwania był podobny.. .1.5 miesiąca..
Obrazek
Hell_soul

Postprzez Maruś » poniedziałek 17 grudnia 2007, 12:33

Po zakończeniu kursu, na egzamin teoretyczny czekałem miesiąc, a na egzamin praktyczny ponad miesiąc (35 dni). Łącznie cały kurs na prawo jazdy z egzaminami trwał 3 miesiące 28 dni - czyli niewiele brakło do 4-ech miesiący.

Samo czekanie na egzaminy trwało ponad dwa miesiące.

WORD Opole

Pozdrawiam :)
Obrazek
Maruś

Postprzez bambi » poniedziałek 17 grudnia 2007, 13:34

Jak to nie? Niech tyle nie oblewają (nie linczujcie :wink: ))[/quote]

i tu się zgodzę, jakby tylu nie oblewali toby nie było problemu, no ale wtedy narzekaliby na brak kasy. W Poznaniu na poprawke czeka sie dwa miechy, i wystarczy tylko oblać ze trzy razy i trzeba praktycznie zaczynać od nowa bo minie już pół roku od zdania testów, chyba nad tym zapisem powinno się zastanowić biorąc pod uwagę terminy oczekiwania.
kto powiedział, że 13-sty jest pechowy???
egzamin zdany 13,02,2008
prawko w kieszeni!!!!!!!!
bambi

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy