Kamera w aucie a włączony zapłon

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kamera w aucie a włączony zapłon

Postprzez siodelko » środa 02 stycznia 2008, 22:24

Jutro mam egzamin i chciałem sie zapytac jak to jest z tymi kamerami w samochodach. Czy włączone sa cały czas i wtedy gdy zapłon jest wyłączony? Bo cały egzamin jest nagrywany a żeby sprawdzić np. swiatla pozycyjne lewe to działaja one bez kluczyka, czyli z wyłączonym zapłonem.
siodelko

Postprzez tom9 » środa 02 stycznia 2008, 22:35

egzamin nagrywa sie nawet gdy auto jest wylaczone.
wlaczony zaplon, silnik nie ma tu nic do tego.

P.S. Ewentualnie akumulator padnie 8)
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez marrrta » środa 02 stycznia 2008, 23:29

Jak już jesteśmy przy temacie nagrywania to ja też się spytam - może ktoś mi wyjaśni sytuację z mojego egzaminu...

Czy jak ekran w samochodzie jest czarny to kamera też działa, tzn czy nagrywa (i dźwięk i obraz)? bo ja miałam na egzaminie dziwną sytuację... jak zawsze wsiadałam i egzaminator mówił tradycyjną formułkę "nazwisko egzaminatora, nazwisko egzaminowanej, data..." to tak na ostatnim egzaminie nie miałam czegoś takiego tylko od razu do zadań. na początku nawet tego nie zauważyłam, dopiero na mieście gdy zagadałam do egzaminatora o jego robocie, że stresująca i takie tam pierdoły i że radio by się przydało dla odstresowania to on odpowiedział: "no niestety radia nie mamy, ale jest za to telewizja". i w tym momencie jakbym mu przypomniała, bo nacisnął jakiś guziczek i dopiero włączył się ekran :roll:

wobec tego - czy byłam nagrywana od początku czy dopiero od połowy? bo jak jeszcze mogę uwierzyć w to że kamera może nagrywać nawet z opcją "czarnego ekranu" (przynajmniej dźwięk) to podejrzany wydaje się brak tego przedstawienia się na początku...
marrrta

Postprzez assik » czwartek 03 stycznia 2008, 00:17

Hmm na temat kamery na egzamine moge co nieco powiedziec,bo dostalam samochod ,ktory mial przekrecona stacyjke ,wiec tak jak zawsze na kursie chcac pokazac co jest pod maska przekrecilam ja na pozycje 0 i w tym momencie wylaczyly sie wszystkie kamery-tego nie przewidzialam :P Szybka reakcja egzaminatora ,ktory ponownie przekrecil kluczyk i nie bylo zadnego problemu ;)
26.06.07 -rozpoczęcie kursu
31.07.07-pierwsze 2h jazd :D :lol:
21.08.07 -pierwsza kolizja za kierownica :shock: "puk" w mój zderzaczek...
27.08.07-egz. wewn.
8.10.07 -egz. panstw. teoria+praktyka - "WYNIK POZYTYWNY" :D :D :D
assik

Postprzez tom9 » czwartek 03 stycznia 2008, 14:57

marrrta - a czy jak wylaczysz ekran monitora przestaje Ci chodzic komputer ? nie. i tak samo jest z kamera na egzaminie. Obraz i dzwieg byl nagrywany tylko nie bylo tego widac na ekranie. Obraz jest nagrywany z kamer rozstawinych w samochodzie a nie z ekranu.

assik - hm dziwna sprawa i dzwine podlaczenie. Ale mozliwe ze tak było.

tom9

Postprzez malik » czwartek 03 stycznia 2008, 17:20

racja tom9, ale marrrta wyraźnie powiedziała, że się nie przedstawiła na początku egzaminu...
12.01.2008 - I bitwa pod WORD Jastrzębie... - wygrana stronnictwa Malika!
(2008-01-15) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
(2008-01-21) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie - odebrane :D nabijam pierwsze kilometry :)
malik

Postprzez tom9 » czwartek 03 stycznia 2008, 17:26

malik napisał(a):racja tom9, ale marrrta wyraźnie powiedziała, że się nie przedstawiła na początku egzaminu...

to, ze egzaminator zapomnial sie przedstawic, oraz kazac jej sie przedstawic nie znaczy ze kamera byla wylaczona.
co to ma do tego ? :roll:

tom9

Postprzez malik » czwartek 03 stycznia 2008, 17:28

niby nic, ale jednak są pewne procedury, których trzeba przestrzegać. Nie mówię, że na pewno była wyłączona tylko sugeruję zgodnie z marrrtą, że mogło tak nie być
12.01.2008 - I bitwa pod WORD Jastrzębie... - wygrana stronnictwa Malika!
(2008-01-15) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
(2008-01-21) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie - odebrane :D nabijam pierwsze kilometry :)
malik

Postprzez skov » czwartek 03 stycznia 2008, 19:51

nagranie staje się istotne w momencie odwołania, a tak to nie ma co sobie głowy tym zaprzątać
skov

Postprzez mjk » czwartek 03 stycznia 2008, 20:27

Wyświetlacz jest wyłączony na początku egzaminu pewno po to, żeby zdający nie mógł sobie pomagać kamerami na placu. A mimo to jazda na placu się nagrywa.
mjk

Postprzez marrrta » czwartek 03 stycznia 2008, 20:32

skov napisał(a):nagranie staje się istotne w momencie odwołania, a tak to nie ma co sobie głowy tym zaprzątać

tak tylko byłam ciekawa... a te moje wątpliwości to nie tylko z tego powodu, bo w ogóle cały egzamin był dość dziwny (ale nie będę robiła offtopu w tym temacie). a poza tym - ktoś jeszcze może mieć taką sytuację. i może fakt nie włączenia kamery mógłby wpłynąć na wynik egzaminu (ale jak już wiem jednak była włączona od początku)... a co jeśli ktoś chciałby się odwoływać a tu na początku nagrania nie ma tych danych? ma uwierzyć na słowo że to rzeczywiście nagranie z jego egzaminu? (wiem, że można to poznać np po głosie ale hmmm... czy głos byłby w tym wypadku wiarygodny?)
marrrta

Postprzez assik » czwartek 03 stycznia 2008, 20:44

malik napisał(a):racja tom9, ale marrrta wyraźnie powiedziała, że się nie przedstawiła na początku egzaminu...

Hmm ,a trzeba sie przedstawiac w ogole? Ja na przyklad nie przedstawialam sie i zadnego mojego dowodu do kamery tez nikt nie pokazywal.
26.06.07 -rozpoczęcie kursu
31.07.07-pierwsze 2h jazd :D :lol:
21.08.07 -pierwsza kolizja za kierownica :shock: "puk" w mój zderzaczek...
27.08.07-egz. wewn.
8.10.07 -egz. panstw. teoria+praktyka - "WYNIK POZYTYWNY" :D :D :D
assik

Postprzez marrrta » czwartek 03 stycznia 2008, 20:48

assik napisał(a):i zadnego mojego dowodu do kamery tez nikt nie pokazywal.

hehe, nie no bez przesady. ale u mnie na każdym wcześniejszym egzaminie była taka formułka z datą, nazwiskiem itp, więc najwyraźniej jest to jakaś procedura, bo ot tak to by sobie tego nie mówili.
marrrta

Postprzez tom9 » czwartek 03 stycznia 2008, 21:13

kamera nagrywa jednoczenie obraz zewnatrz samochodu i w srodku. wiec chyba widac ze ty to ty ? :wink:

tom9

Postprzez marrrta » czwartek 03 stycznia 2008, 21:18

tom9 napisał(a):kamera nagrywa jednoczenie obraz zewnatrz samochodu i w srodku. wiec chyba widac ze ty to ty ? :wink:

Tak? O kurcze a ja taka nieumalowana!
(nie no tak serio to nie wiedziałam że wewnątrz też i tym bardziej tak żeby twarz była widoczna. to teraz już wiem.)
marrrta

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy