Jak sie ubraliscie na egzamin na kat. A ?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Jak sie ubraliscie na egzamin na kat. A ?

Postprzez Marekk » niedziela 22 czerwca 2008, 11:57

Witam
Czy jest wymagany jakis konkretny ubior i czy bardzo zwracaja na to uwage egzaminatorzy?
Marekk

Postprzez dariex » niedziela 22 czerwca 2008, 12:41

i nawet taki temat był już na forum poruszany:
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... ak+ubra%E6
dariex

Postprzez Marekk » niedziela 22 czerwca 2008, 16:39

No tylko tam nic nie pisze o motorze. A wiadomo, ze na motor trzeba sie troche inaczej ubrac... Bardziej "bezpieczniej". I wlasnie mi oto chodzilo w moim pytaniu. Czy jak np. zaloze dzinsy, adidasy i kurtke, to nie przywala sie do tego ubioru.
Marekk

Postprzez kajka3 » niedziela 22 czerwca 2008, 17:01

A co zamierzałeś ubrać na ten egzamin, chyba nie garnitur jak będziesz na motorze jeździł ?
Skoro na kat. B 90 % zdaje w dżinsach + sweter, bluzka zależnie od pogody i jakoś nie słyszałam żeby ktoś z egzaminatorów się czepiał :wink:
Ubranie czyste i wygodne i tyle
22.02.2008 - teoria (+), plac (-)
27.05.2008 - plac (+), miasto (+) - zdane
03.06.2008 - przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne
09.06.2008 - prawo jazdy do odbioru w Urzędzie
kajka3

Postprzez ella » niedziela 22 czerwca 2008, 17:09

Koledze chodziło pewnie o specjalny ubiór na motor. Nie jest to wymagane.

Czy jak np. zaloze dzinsy, adidasy i kurtke, to nie przywala sie do tego ubioru.

będzie OK
ella
Moderator

Postprzez wujek_michał » niedziela 22 czerwca 2008, 17:12

i w garniaku można :)
ja słyszałem żeby czasem nie wkładać stroju motocyklisty bo ponoć tego nie lubią.
sam takiego stroju nie mam więc się nie martwię :)
ja biore dzinsy, koszulke z krótkim rękawkiem i kurtkę gdyby miało padać no i zwykłe adidaski :)
ostatnio jeździłem w krótkiej koszulce i było ok, a jak w kurtce bede jeździł to zamiast na jeździe to się bede na tym skupiał żeby nie zemdleć z gorąca :)
na placu napewno bez kurtki, a miasto sie zobaczy czy dojde tak daleko :)
pozdrawiam
wujek_michał

Postprzez cman » niedziela 22 czerwca 2008, 17:15

Tak przy okazji, zauważyłem że na eLkach motocyklowych, prawie wszyscy jeżdżą ubrani jak patafiany, właśnie jakieś krótkie jeansy, jasne adidasy, bluza z kapturem, kask typu orzeszek, gołe ręce... Zresztą sam też tak jeździłem. Dopiero później większość, przesiadając się na własne sprzęty zaczyna ubierać się przyzwoicie: kombinezon, buty, rękawice, kominiarka, porządny kask.

EDIT:
wujek_michał napisał(a):ja słyszałem żeby czasem nie wkładać stroju motocyklisty bo ponoć tego nie lubią.

A to ciekawe dlaczego mieliby nie lubić stosowania elementarnych zasad bezpieczeństwa...
cman

Postprzez Marekk » niedziela 22 czerwca 2008, 17:38

@Ella: moze nie jakis typowo specialny, tylko bardziej bezpieczny od tych naszych zwyklych ubiorow... typu mocniejsze buty za kostke, grubsze spodnie itp. Ale jak sie nie doczepia do dzinsow to ok.

A swoja droga jak widze tych wszystkich szpnujacych debili na scigaczach, ktorzy jezdza w dzinsach i krotkim rekaku lub czyms podobnym to nie wiem czy mam sie smiac czy plakac. Pozniej sa madrzy po wypadku jak ich polamie i pozdziera skore do kosci lub nie daj Boze cos gorszego.
Na taki motor to ubranie ochronne z jakis textyliow to podstawa. Dobre buty, spodnie, rekwice, kask, kortka i protektor na kregoslup... no lub jakis kombinezon.
Ostatnio zmieniony niedziela 22 czerwca 2008, 19:50 przez Marekk, łącznie zmieniany 1 raz
Marekk

Postprzez wujek_michał » niedziela 22 czerwca 2008, 23:46

"A swoja droga jak widze tych wszystkich szpnujacych debili na scigaczach, ktorzy jezdza w dzinsach i krotkim rekaku...."

no i co z tego że sobie tak jeżdzą ich problem nie Twój.
szpanujący debile - to jest dobre, a Ty jesteś wtrącający się ........
jakby nie można było powiedzieć ludzie na ścigaczach itd a tu od razu debil bo w dzinsach i krótkiej koszulce.
następnym razem jak będziesz takiego widział to go zatrzymaj i powiedz że tak nie należy, może nie wie bo mu mama nie powiedziała :)

temat był odnośnie ubioru a nie szpanujących debili, potem się dziwić że ludzie się na forach nie chcą wypowiadać po takich właśnie wypowiedziach jak Twoja. jak się z czymś nie zgadzasz nie musisz obrażać innych niezgadzających się z Tobą i tyle

pozdrawiam, nawet debili :)
wujek_michał

Postprzez Marekk » poniedziałek 23 czerwca 2008, 16:57

Tak wlasnie mysle, zreszta nie tylko ja. Taki motor to nie zabawka... W moim miescie byly juz 3 powazne wypadki w tym jeden smiertelny z udzialem wlansie takich nieodpowiedzialnych gamoni i to z ich winy. Powiem Ci, ze stroj bardzo ratuje w takich mometach i tu moze wlasnie by sie przydalo jakies slowo mamy.
Masz racje, to nie jest tylko moj problem ale kazdego innego uzytkownika drogi, ktory chce spokojnie z niej korzystac a nie byc zagrozony ze strony takiej osoby. Ja wcale tak nie mysle, ze wszyscy co maja sportowy motor to sa zaraz szpanerami...
Marekk

Powrót do Egzamin na prawo jazdy