Teoria i praktyka- razem czy osobno

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Teoria i praktyka- razem czy osobno

Postprzez krzysne » niedziela 24 sierpnia 2008, 12:25

Witam.

Mam takie pytanie. Czy lepiej zdawać egzamin w jednym dniu teorię i praktykę, czy rozłożyć sobie na dwa dni.

Instruktor w moim OSK mówi że lepiej na dwa razy, bo potem nie będziemy czekac na jazdę pare godzin tylko zostaniemy załatwieni z rana tuż bo wielkich korkach (w drugim przypadku prawdopodobnie wyjedziemy na miastow godzinach szczytu). A co Wy o tym sądzicie? Dodam że egzamin będę zdawać w WORD Wałbrzych
krzysne

Postprzez T!zzue » niedziela 24 sierpnia 2008, 18:01

Ja polecam na 2 razy.Sam zdawałem łączony i juz na teori tak stres mnie zjadł że na jazdach to mało siły miałem w sobie(jestem bardzo nerwowym człowiekiem) Ale miałem dziwną sytuacje ponieważ gdy miałem łączony to na miasto wyjechałem po 1,5h od rozpoczęcia teori a gdy drugi raz zdawałem samą praktyke to na miasto czekałem 3h :/
T!zzue

Postprzez luklic » niedziela 24 sierpnia 2008, 23:14

A ja bym radził skupić się raz a dobrze i mieć wszystko z głowy, a nie jakieś tam na dwa razy ;P Też jestem bardzo nerwowym człowiekiem, jak się denerwuję to nie jest za wesoło, ale jakoś się opanowałem ;]

Zdane za pierwszym razem, teoria 12:00, miasto 15:00 - może i godziny szczytu, ale niektórzy modlą się i o korki, żeby dłużej w nich postać to szybciej czas zleci ;]
luklic

Postprzez krzysne » poniedziałek 25 sierpnia 2008, 09:36

No niby masz rację, że stres tylko raz, ale w moim przypadku trasa egzaminacyjna wiedzie przez wąskie uliczki starszej części miasta, do tego duża część pod górę, dlatego chyba nawet rozsądnie jest zdawać tą praktykę z rana gdzie w tej starszej części ruch już opadł.
krzysne

Postprzez diablo55 » wtorek 18 listopada 2008, 18:36

pora dnia zdawania wg mnie nie ma znaczenia

a dla bardzo nerwowych polecam codziennie 1 tablete magnezu .
diablo55

Re: Teoria i praktyka- razem czy osobno

Postprzez Gil » wtorek 18 listopada 2008, 19:07

krzysne napisał(a):Witam.

Mam takie pytanie. Czy lepiej zdawać egzamin w jednym dniu teorię i praktykę, czy rozłożyć sobie na dwa dni.y

A czy to przypadkiem nie jest tak że albo zapisujesz się na łączony (nie wszystkie wordy zapisuja na to ludzi, w wawie na bemowie chetni specjalnie nie sa) i masz teorie i praktyke tego samego dnia albo zapisujesz sien a teorie i po zdaniu dopiero na praktyke ale wtedy raczej nie masz co liczyc ze praktyke przy osobnych zaisach bedziesz miał w dnia na dzień.

Oczywiście moge sie mylić i sam chetnie poznam jeszcze czyjąś opinię ;)
Gil

Postprzez Mariusz005 » wtorek 18 listopada 2008, 21:11

Ja oba egzaminy miałem za jednym razem.

Poco rozkładać egzamin na dwie części. Mnie takie oczekiwanie w niepewności na drugą część egzaminu by dobijało.

Lepiej wszystko za jednym razem i masz z głowy
Mariusz005

Postprzez Gil » wtorek 18 listopada 2008, 21:14

Z tym że trzeba się liczyć że jak masz łączony i nie zdasz teori to tracisz termin praktyki i na kolejne egzaminy (nie wiem czy tez teori) ale czeka się dłużej niż na pierwszy.

a tak to na lajcie zdajesz teorie a potem praktyke.

No ale wiadomo że jak komu pasuje :)
Gil

Postprzez przemq14 » wtorek 18 listopada 2008, 21:35

Po przerobieniu 50 zestawów teoria była dla mnie tylko formalnością (jaki ja skromny :P).

Ja wolę raz się stresować niż rozkładać na raty.
kierowca kat. B od 28.08.08 (egz. 18.08.08)

kat. A w planach ;)
przemq14

Postprzez Gil » wtorek 18 listopada 2008, 21:36

Tak to oczywiste, toria to nic trudnego ale sa tacy którzy i teorie potrafią oblać
Gil

Postprzez HakirimJP » wtorek 18 listopada 2008, 21:38

Ja biorę łączony. Teorię mam tak obcykaną, że nie ma tu mowy o stresie, więc tak jak bym szedł na praktykę. Wiadomo tej teorii nie można aż tak zlekceważyć bo z tego "loozactwa" można nie zdać teorii.
Osobiście nie mam propozycji ogólnej dla wszystkich, bo to zależy od człowieka. Ci którzy się czują na teorii zestresowani, bądź przewidują takie zachowanie, powinni wziąć egzaminy osobno, a Ci, którzy są pewni swoich umiejętności teoretycznych i wiedzą, że nie będą czuć stresu na teorii powinni zabrać się za dwa naraz, bo szkoda czasu, a na egzamin łączony czeka się krócej niż na osobny, bo ludzie za bardzo nie chcą się zapisywać na niego.
22.12.2008r. WORD Chełm: teoria (+) placyk (+) miasto (+)
Ja w różowym swetrze nadal będę mężczyzną, a pi*da ze złotą ketą nadal jest pi*dą.
HakirimJP

Postprzez ella » wtorek 18 listopada 2008, 22:37

bo szkoda czasu, a na egzamin łączony czeka się krócej niż na osobny, bo ludzie za bardzo nie chcą się zapisywać na niego.

A nie pomyslałeś, że czasami chcą a nie mogą.
ella
Moderator

Postprzez marcik » wtorek 18 listopada 2008, 23:39

Ja polecam łączony. Sama tak zdawałam w poniedziałek ;)
na początku sie stresowałam ale kiedy okazało się, że zdałam teorię cały stres odpłynął... bo tu już byłam szcześliwa, ze nie nie narobię sobie wstydu nie zdając teorii :) ... I bezstresowo przeszłam egzamin na placu i na mieście i zdałam za pierwszym razem z wynikiem pozytywnym :) Tak więc polecam łączenie.
marcik

Postprzez Brader^Lezajsk » środa 19 listopada 2008, 21:57

Dobra poco tyle gadania :D :D autor tego wątku juz pewnie dawno zdal egzamin hehe
7.10.2008 - Teoria kat. B | 18/18
7.10.2008 - praktyka kat. B | Zdane za 1.
17.10.2008 - Prawko odebrane :D

AR 2.0 TS 155KM Selespeed '00 Cuore Sportivo

What I've felt, what I've known!
Brader^Lezajsk

Postprzez nadi-a » środa 28 stycznia 2009, 19:38

pozwolę sobie odgrzać temat :)
mam takie pytanie: czy jeśli chce mieć teorie i praktyke osobno, to jeśli pójdę jutro to dostanę termin tylko na teorie, a na praktyke będę mogła się zapisać dopiero po zdanej teorii, czy wyznaczą mi oba terminy od razu?
nadi-a

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy