Kolejność

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kolejność

Postprzez reptile » niedziela 21 września 2008, 13:39

Witam,

W WORD Kielce przy egzaminie praktycznym jest taka zasada, że po 4 osoby egzaminowane są przydzielane do danego samochodu i egzaminatora. I tu moje pytanie: czy warto jako pierwszy z grupy podjąć egzamin?

Bo niemalże wszyscy moi znajomi przestrzegają mnie, żebym zdawał przynajmniej jako drugi. Podają różne argumenty - a żeby się upewnić, jaki egzaminator jest, a to że oblewają pierwszych, etc. Czy w tej miejskiej legendzie jest jakieś ziarno prawdy?

Bo osobiście mi zależałoby na tym, abym zdawał jako pierwszy z grupy (niepotrzebny stres przy czekaniu, zależy mi na czasie).
20.08.2008 WORD Kielce
- teoria [+]
- plac manewrowy [+]
- miasto [-] shit...
reptile

Postprzez ButterflyEffect » niedziela 21 września 2008, 14:40

I tu moje pytanie: czy warto jako pierwszy z grupy podjąć egzamin?
A czy nie jest tak, że to egzaminator wybiera osobę, która ma w danym momencie zdawać?

żeby się upewnić, jaki egzaminator jest
A co Ci to da?
że oblewają pierwszych
Jak ktoś popełnia błędy, to niezależnie, czy będzie, pierwszy, trzeci, czy dwudziesty ósmy, i tak obleje egzamin.
...pensa prima di sparare, pensa prima di dire, di giudicare...

Postprzez Patsy » niedziela 21 września 2008, 15:27

Wiesz reptil, jeśli jest taka możliwość to idź zdawać jako pierwszy i nie sugeruj sie wypowiedziami znajomych, zależy w jakim Wordzie zdajesz po przeważnie jest lista i ludzie zdaja według listy, ale spotkałam sie z egzaminatorami, którzy powiedzieli że im obojętne jest w jakiej kolejności pojedziemy :wink:
Tak jak napisał wyżej ButterflyEffect, że to jest obojętne czy jedziesz pierwszy czy ostatni, ważne żeby jechać prawidłowo :) i nie popełnić "głupich" błędów :)
A tak moim zdaniem osoba która jedzie jako pierwsza ma ten plus, że egzaminator jeszcze nie jest zdenerwowany błędami osób co jechały np. przed Tobą, ma jeszcze dobry humor :D

Powodzenia na egzaminie :)
Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć:"Jestem w więzieniu w Meksyku"a on na to odpowie:"nic się nie martw, zaraz tam będe".
Patsy

Powrót do Egzamin na prawo jazdy