Policjant kierujacy ruchem,to moze byc problem...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Policjant kierujacy ruchem,to moze byc problem...

Postprzez chantal » piątek 10 października 2008, 17:30

Hej,no wiec jutro mam egzamin i dowiedzialam sie wlasnie ze w moim miescie,tam gdzie zdaje jest zamkniety wiadukt no i trzeba inna droga,sa niesamowite korki no i na ktorejs z ulic policjant kieruje ruchem.niby bylo to na teorii ale strasznie sie boje ze tam obleje bo nie bede wiedziala np.kiedy stanac albo kiedy ruszyc,jestem prawie zalamana. :( podpowiedzcie cos,prosze.
chantal

Postprzez jessroncen » piątek 10 października 2008, 19:05

radze wcześniej jechać w to miejsce i poobserwować ruch i kierującego ruchem policjanta, powiem tylko że postawy i gesty są tak intuicyjne że wiadomo kiedy ruch się otwiera a kiedy zamyka

tu masz przepisy dotyczące kierowania ruchem przez policjanta - http://www.kodeksdrogowy.com.pl/dodatki ... m2003.html
jessroncen

Re: Policjant kierujacy ruchem,to moze byc problem...

Postprzez cman » piątek 10 października 2008, 22:23

chantal napisał(a):...na ktorejs z ulic policjant kieruje ruchem.niby bylo to na teorii ale strasznie sie boje ze tam obleje bo nie bede wiedziala np.kiedy stanac albo kiedy ruszyc...

A gdyby go tam nie było, to nie byłoby problemu? Egzamin zaliczony i po kłopocie...
Potem jedziesz sama, trafiasz na taką sytuację i co?
cman

Postprzez chantal » sobota 11 października 2008, 16:27

ale wiadomo ze na egzaminie jedzie sie w duzym stresie i naprawde mozna z nerwow cos zrobic nie tak,za wczesnie ruszyc np.a jak juz sie jedzie samemu no to jest inaczej,nawet ten maly blad nie skonczy sie kolejnym 112zl.prawda,ja poprostu nie mialam takiej sytuacji i martwilo mnie to troche ale dzis to juz bez znaczenia bo oblalam na czym innym... :cry: smutno...
chantal

Postprzez Duszek » sobota 11 października 2008, 16:48

Blad na egzaminie kosztuje 112 zl.

Blad podczas samodzielnej jazdy moze kosztowac zdrowie lub zycie. Twoje lub innych.

Chyba nie powiesz mi ze to mniej?
Duszek

Postprzez chantal » sobota 11 października 2008, 18:43

tak masz racje ale chodzi mi tylko o ten egzamin,ze mozna w stresie popelnic jakis nawet maly blad i juz papa,jezeli chodzi o samodzielna jazde to tak,jestem bardzo ostrozna i na pewno nie narazilabym sie poprzez glupote na jakies niebezpieczenstwo a juz tym bardziej innych.
chantal

Postprzez DEXiu » sobota 11 października 2008, 19:29

Mały błąd? Niezastosowanie się do sygnału dawanego przez policjanta na skrzyżowaniu to jest mały błąd? :roll: Jeśli popełniasz taki błąd - choćby w największym stresie, to znaczy, że na prawko jeszcze nie czas. Za małe błędy nie jest "od razu papa" - dopiero za nieuczenie się na błędach lub nieznajomość prawidłowego zachowania w danej sytuacji (czyli powtórzenie jeszcze raz błędu tego samego typu) jest papa.
DEXiu

Postprzez chantal » sobota 11 października 2008, 20:22

mialam na mysli ogolnie jakis MALY blad,niekoniecznie chodzi o niezastosowanie sie do sygnalu danego przez policjanta,przeciez jesli pokaze Jedz to nie bede stala,nie jestem ani slepa ani nienormalna,mowie tylko ze dla mnie byloby to cos nowego z czym nie mialam do czynienia i wolalabym najpierw jechac elka z instruktorem zeby zobaczyc jak to wyglada a nie od razu na egzaminie gdzie i tak jest stres a wlasnie nie mialam takiej okazji
chantal

Powrót do Egzamin na prawo jazdy