Egzamin prawo jazdy a dokumenty

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin prawo jazdy a dokumenty

Postprzez hondaciv » poniedziałek 15 czerwca 2009, 22:17

Witam, mam takie pytanko...
To dość skomplikowana sprawa ale cóż...
Zgubiłem dowód osobisty 2 tygodnie temu i złożyłem wniosek o nowy ale egzamin mam za kilka dni... Mam poświadczenie o zgubieniu ale niema na nim zdjęcia, są tylko dane... Nie posiadam paszportu... Co teraz? Nawet gdybym chciał zmienić termin egzaminu to chyba nie mogę bo nie mam dowodu osobistego? A może książeczka wojskowa uratuje? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
hondaciv

Postprzez Robis » poniedziałek 15 czerwca 2009, 22:40

Z tego co wiem, potrzebny jest dokument potwierdzający Twoją tożsamość - zawierający fotografię, Imię, Nazwisko i PESEL.
Wydaje mi sie, że na podstawie książeczki wojskowej (zaświadczenie o zagubieniu dowodu, możesz na wszelki wypadek wziąć), ale dobrze jest się upewnić wcześniej.. po prostu dzwoniąc do WORDu.
Obrazek
04.06.2009 Teoria (+), Plac (+), Miasto (+)
Toyota Yaris Nr 38!
Robis

Postprzez mshtal » wtorek 16 czerwca 2009, 01:21

§29.1 Warunkiem przystąpienia do egzaminu jest:

1) okazanie przez osobę egzaminowaną jednego z dokumentów potwierdzających jej tożsamość w postaci:
a) dowodu osobistego
b) karty pobytu
c) paszportu;

czyli jak widać bez dowodu bądź paszportu nie zostaniesz dopuszczony do egzaminu, więc radziłbym raczej spróbować zadzwonić i przełożyć termin, dzięki temu może nie stracisz połowy pieniążków za egz...
mshtal

Powrót do Egzamin na prawo jazdy