Termin egzaminu. (?)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Termin egzaminu. (?)

Postprzez anerov » poniedziałek 29 czerwca 2009, 11:57

Witam. Chciałem uzyskać odpowiedź na nurtujące mnie pytania. Otóż, dzisiaj zapisałem się na egzamin po raz pierwszy i dokonałem opłaty na teorię A i B (żeby móc zdawać razem obie kategorie) oraz na praktykę A - nie miałem więcej kasy, więc za tyle zapłaciłem. Został mi wyznaczony termin na teorię (A,B) i praktykę (A) na 29.07.09. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to będzie wyglądało z praktyką na B? Czy mogę np. jutro iść i dokonać opłaty za egzamin praktyczny B i czy będę go miał w ten sam dzień?

Nie jestem właśnie pewien jak to wygląda po wprowadzeniu nowych przepisów. Czy mimo wszystko wszystko będę miał w ten sam dzień?

Dzięki za uwagę i z góry za udzielone odpowiedzi.
anerov

Postprzez Duszek » poniedziałek 29 czerwca 2009, 14:41

W dowolnym terminie tuptasz do WORDu, płacisz za egzamin praktyczny B i idziesz do okienka się zapisać. Termin egzaminu praktycznego na kategorię B nie musi wypadać w ten sam dzień co praktyczny na kategorię A. Wszystko zależy od tego jakimi wolnymi terminami dysponuje Ośrodek.
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Postprzez anerov » poniedziałek 29 czerwca 2009, 16:47

Aha rozumiem. Dzięki za rozwianie wątpliwości. Jutro wybiorę się ponownie i ureguluje praktykę na następny dzień - termin mam mieć do miesiąca, więc gorzej być nie może (mam nadzieję).

Dzięki Duszek.
anerov

Postprzez anerov » wtorek 30 czerwca 2009, 09:09

Witam ponownie. Jednak jest trochę inaczej po wprowadzeniu nowych przepisów.

Można się zapisać tylko na jedną praktykę (w przypadku A i B), łączoną z egzaminem teoretycznym na konkretny dzień. Na np. praktykę B mogę się zapisać dopiero po zdaniu teorii. Co ciekawie, dowiedziałem się, że przysługuje mi miesięczny termin od zdania teorii, więc nie wiem dlaczego już dzisiaj nie można by było wyznaczyć tej praktyki. Tak czy owak mają pełno luk w terminach, a ludzi zdających już po raz enty przesuwają dopiero na ponad połowę września. Dodam, że zdaję w Tychach. Trzeba czekać na 29 ; ) Pewnie jeszcze nie raz zawitam na forum.

Pozdrawiam
anerov

Postprzez Duszek » wtorek 30 czerwca 2009, 12:16

Rzeczywiście na egzamin praktyczny można zapisać się dopiero po zdaniu teorii. Zapomniałam o uwzględnieniu tego w swojej odpowiedzi.
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Postprzez kylo100 » wtorek 07 lipca 2009, 20:15

Witam, nie zakladam nowego tematu bo bez sensu tu sie podczepie.

Czy moge zapisac sie na egzamin TEORETYCZNY zanim zrobie przymusowe 5 godzin( nie zdalem 3 egzaminow praktycznych). Pytam, bo przebywam za granica, ale zapisac moge chyba upowaznic kogos innego? Albo sie myle. Akurat czeka sie tydzien mniej wiecej na teoretyczny to bym sie wyrobil, zalezy mi na czasie.
kylo100

Postprzez Michno » środa 08 lipca 2009, 12:50

adaś napisał(a):a ja mam takie pytaneczko gdzie mozna sprawdzic kto bedzie egzaminatorem na czesci praktycznej ? bo na tej kartce jest rubryka nr i nazwisko egzaminatora ale nic tam nie ma :P a chciałbym z gory wiedziec co mnie czeka :D

Chodzi Ci o zaświadczenie wydawane przy zapisywaniu się na egzamin? To tam wpisuje się dane instruktora z twojego OSK, z którym możesz jeździć podczas egzaminu (instruktor jedzie z tyłu :P )

A jeżeli chodzi o egzaminatora, to tak jak pisał _MZ, tego dowiesz się na egzaminie.
24.06.09 - teoria [ + ], plac [ + ], miasto [ - ]
06.07.09 - plac [ + ] miasto [ + ]
20.07.09 - prawko odebrane, 150km za mną ;-)
Michno

Powrót do Egzamin na prawo jazdy