Komu z was udało się dostać/ wyczekać wczesniejszy termin ?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Komu z was udało się dostać/ wyczekać wczesniejszy termin ?

Postprzez desperada » środa 29 lipca 2009, 21:20

Egzaminu ... Przegladalam podobne watki , gdzie zdajacy pytali sie co moga zrobic aby przyspieszyc termin na prawko . Czy komus z was to sie udalo i po jakim czasie ;P ? Kiedy najlepiej odwiedzac / molestowac WORDA z nadzieja , ze ktos zrezygnowal itp . ? Jedni twierdza ze w poniiedzialek , drudzy ze we wtorek bo sa tworzone nowe grafiki ...

3,5 miesiace czekania na egz. to juz spora przesada ; //
desperada

Postprzez wersowa » środa 29 lipca 2009, 23:42

ja się starałam o przyspieszenie terminu (Kraków), bo na drugi miałam czekać 1,5 miesiąca, a to kolidowało z moimi planami wyjazdowymi, napisałam podanie, zadzwonili do mnie chyba z tydzień przed terminem egzaminu, że mi nie przyspieszą...

szukałam wcześniejszych terminów w innych ośrodkach w okolicy, nie znalazłam....

ale słyszałam dwie historie, że przyspieszono termin w odpowiedzi na podanie więc myślę, że warto spróbować albo szukać innego ośrodka, gdzie terminy są wcześniej
wersowa

Postprzez Maćka » czwartek 30 lipca 2009, 07:39

Pierwszy egzamin miałam tydzień po złożeniu wniosku, łącznie zdawałam 6 razy a 3 razy przyśpieszałam (ale mogłam sobie finansowo pozwolić na jeden egzamin miesięcznie jesli chodzi o opłaty), więc z przyśpieszaniem i tak zdawałam co miesiąc.

Z byle jakiego powodu nie będą przyśpieszać terminu bo tak by każdy składał podania, u mnie powodem była ciąża i dwójka dzieci, 5 latek który miał problemy zdrowotne i musiałam jeździć po lekarzach a że nie miałam opiekunki do niespełna rocznej córki to wszędzie musiałam ją zabierać ze sobą.
Powodem więc były częste i uciążliwe dla mnie podróże miejską komunikacją, za każdym razem przyśpieszali mi termin ekspresowo bo telefon z nowym terminem potrafił być i tego samego dnia w którym złożyłam podanie.

Ostatnim razem jednak już nie przyśpieszałam bo "wycieczki" po lekarzach się skończyły.

Takim powodem może też być np. konieczność posiadania prawka w pracy, lub wyjazd zagraniczny do pracy itp. z byle błahego powodu z pewnością nie przyśpieszą no i warunkiem musi być też zwolnienie terminu.
Maćka

Postprzez wersowa » czwartek 30 lipca 2009, 19:54

ja miałam wyjechać na staż za granicę, więc powód był dość mocny... może nie było wolnych terminów...
tak czy siak, byłam pewna, że łatwiej mi będzie przełożyć termin egzaminu niż stażu a okazało się, że jednak odwrotnie :)
wersowa

Postprzez ewa2312 » piątek 31 lipca 2009, 09:26

u mnie niestety nie zadziałał argument, że jestem zmuszona zmienić pracę i prawo jazdy jest warunkiem otrzymania nowej :cry: pani w okienku powiedziała, że jeśli teoria by się kończyła to można jeszcze coś zrobić ale w takiej sytuacji to ona mi nie znajdzie wcześniejszego terminu bo musi poupychać tych,którzy podchodzą pierwszy raz :? 30 czerwca miałam pierwsze podejście-nie zdałam a kolejny termin ustalono mi na 5 października-totalna bzdura :x
WORD Dąbrowa Gónicza
ewa2312

Postprzez pumpernikiel » piątek 31 lipca 2009, 09:27

Moim zdaniem zależy to od szczęścia. Będąc w piątek dostałem egzamin na poniedziałek. Ktoś zapewne zrezygnował i wrzucili mnie na jego miejsce. Moja rada jest taka dla osób, które chcą wcześniej zdawać: dzwonić po innych ośrodkach i przenosić dokumenty. Dzwoniłem do Łodzi max 2 tygodnie, Nowy Sącz 3 tygodnie, Tarnów 3 tygodnie. Jeśli się nie boicie i macie gdzieś rodzinę w pobliżu tych miast to proponuje zmienić ośrodek. Na Śląsku to jest kpina, jak można czekać ponad 3 miesiące na egzamin. Czy jest to poważne?
Jeszcze Gliwice zamknięto...powinno się otworzyć nowy albo zreorganizować pracę w WORD Katowice.
pumpernikiel

Postprzez Gosiaq90 » piątek 31 lipca 2009, 12:37

Jedno jest pewne trzeba próbować- ja dwa razy byłam osobiście w wordzie pół godzinki przed otwarciem okienka, w którym wyznacza się termin egzaminu i moim zdaniem najlepiej właśnie do wordu udać się rano, ponieważ mają oni wtedy wolne pojedyncze terminy w związku z czyjąś rezygnacją(np z dnia poprzedniego) :D I takim własnie sposobem swój egzamin przyspieszyłam o ponad 2 tyg :)
Obrazek
Gosiaq90

Postprzez Hegemon » środa 02 września 2009, 19:49

Witam wszystkich serdecznie.
Odnośnie wcześniejszych egzaminów to ja miałem bardzo ciekawą sytuacje. Otóż nie zdałem pierwszego egzaminu praktycznego i jakoś tak się zniechęciłem i nawet nie zapisywałem się na następny. Tydzień później zagadał do mnie kolega (który miał już 3 oblane teorie i w końcu zdał ją za 4-tym razem) o to czy nie chce się z nim przejechać do WORD-u odebrać papierów, bo termin wyznaczyli mu za niecałe 4 miesiące :/ (dodam że rzecz dzieje się w WORD-zie w Katowicach). Pojechałem z nim i jeszcze z jednym kolegą. Kiedy wcześniej wspomniany kumpel chciał odbierać papiery (to był piątek 14 sierpnia) i przenieść je do ośrodka w którym czeka się mniej niż 4 miechy, pani w okienku niespodziewanie zaproponowała mu termin 20 sierpnia. Czyli niecały tydzień. Popatrzyliśmy po sobie i nagle padło chórem pytanie które niemal bezwiednie wyrwało nam się z ust "czy jest więcej miejsc??":) Kobitka w okienku niechętnie kręcąc głową przyznała że są. Dodała jeszcze do tego coś w stylu:"zaproponowałam panu wcześniejszy termin i teraz wszyscy się zbiegli". Nie minęły 2 min jak mieliśmy już w łapach kwitki potwierdzające wpłatę i zapisywaliśmy się na egzamin. Wynikiem tego było że wszyscy w trójkę mieliśmy egzaminy w ten sam dzień dokładnie 6 dni od zapisania się. Egzamin zdała dwójka z nas (w tym ja).
Sam miałem ciężko uwierzyć w taki szybki termin znając "płynność pracy" i "pozytywne nastawienie do klienta" Katowickiego WORD-u
Czasem wystarczy się "przyczaić" i można upolować naprawdę atrakcyjny termin :) Bo wczesne terminy są tylko nie wiedzieć czemu panie w WORD-zie chomikują je :/

Pozdrawiam.
Już mam :)
Hegemon

Postprzez Edward20 » środa 02 września 2009, 21:44

chomikuja dla zdajacych 1 raz albo dla znajomych
Edward20

Postprzez karola88 » czwartek 03 września 2009, 09:11

ja mialam taka sama akcje w katowicach :D poszlam do okienka 27 sierpnia i pytam sie babki czy na 28 grudzien mnie moze zapisac bo wyjezdzam i dopiero na swieta przyjade a ona "a czemu tak pozno? nie chcialaby pani w przyszlym tygodniu?" - no to jasne ze bym chciala :P i mialam pierwszego wrzesnia, zdane :D wiec w czwartek zapisala mnie na wtorek, niecaly tydzien. jedna dziewczyna miala na listopad termin i pytala czy nie ma czegos wczesniej i tez dostala, chyba na dzisiaj. moja teoria jest taka ze w katowicach pozatrudniali nowych egzaminatorow i zapelniaja im grafiki. innego wytlumaczenia nie widze... moze ci z gliwic tutaj przeszli albo cos...
w kazdym razie burdel w tym wordzie ze szkoda gadac :wink:
karola88

Postprzez annubis17 » czwartek 03 września 2009, 12:00

Kumpel miał tak, że poszedł się zapisać na egzamin myśląc że może za miesiąc gdzieś będzie, a tu pani w okienku informuje go, że mają wolny termin na następny dzień :D
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez sisok » poniedziałek 07 września 2009, 10:00

annubis bardzo podobna sytuacja do mojej.

Dziś wybrałem się do wordu z misją przełożenia na jakiś wcześniejszy termin mojej poprawki, którą wyznaczyli mi na 2.12.2009 :roll:
Nie miałem wielkiej nadziei, że sie uda, a tu szok. Pani w okienku mowi, że mają terminy na ten czwartek, czyli 10.09.2009 i czy chcę. Oczywiście się zgodziłem choć teraz mam obawy bo raczej nie dam rady dokupić dodatkowych jazd.
Oczywiście to nic w porównaniu z 3-miesięczna przerwą jaką bym miał czekając do grudnia, ale jednak zawsze te kilka dodatkowych godzin by sie przydało.

Nie mniej jednak udało się "wyczekać wcześniejszy termin".
sisok

Powrót do Egzamin na prawo jazdy