Witam
Za tydzień mam egzamin i powoli zaczynam się stresować. Mam jeszcze kilka niejasności i bardzo chciałbym je rozwiązać.
Prosze o niekasowanie tematu przynajmniej przez kilka najbliższych dni i bardzo proszę o odpowiedzi na zadane pytania.
1. Chciałbym się dowiedziec jak wyglądaja odległości znaków ostrzegających o przejeździe kolejowym na terenie zabudowanym i niezabudowanym. Chodzi o znaki z czerwonymi liniami. Wiem, że różnią się one odleglościa ustawienia od przejazdu w zależności terenu zabudowanego i niezabudowanego.
2. Na jakiej zasadzie funkcjonuje "omijanie". Wymijanie to po prostu gdy mijamy kogoś jadącego z przeciwka, wyprzedzanie, wiadomo gdy następuje manewr w którym zwiekszamy predkosc itd, a "omijanie"?
3. Czy Grande Punto posiada światła postojowe?
4. Czy obecnie na egzaminie mogę dostać Fiata Punto mimo, że cały kurs odbywalem na Fiacie GRANDE Punto?
5. Głupie pytanie, ale nie potrafię tego zrozumieć. Które światła w Grande Punto świeca się z tyłu podczas jazdy gdy nie wykonujemy żadnego manewru (hamowanie, wyprzedzanie, cofanie)? Naturalnie z przodu są to światła mijania lub do jazdy dzienniej czy też w okreslonych warunkach drogowe, ale jakie swiatla swieca sie z tyłu?
6. Czy moga pojawic sie inne pytania z pokrywy przedniej samochodu procz tych zawartych w materialach przygotowujacych mnie do egzaminu?
Prosze o rozwiazanie moich watpliwosci. Z góry bardzo dziekuje i prosze o nie zamykanie i nie kasowanie tematu.. :wink: