BRAK DOKUMENTÓW W WORDZIE

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

BRAK DOKUMENTÓW W WORDZIE

Postprzez MilkaxD » środa 02 września 2009, 18:04

witam, spotkał się może ktoś z podobnym problemem...
ponad rok temu zdawałem egzamin na prawojazdy kat.B
później wyjechałem za granice, po powrocie w tym roku chciałbym znowu przystąpić do egzaminu, pojechałem więc do wordu, zapłaciłem za egzamin i poszedłem ustawić sobie termin, spotkała mnie jednak niemiła niespodzianka, urzędująca tam pani powiedziała mi ze moich dokumentów już nie ma u nich, zostały wysłane do wydziału komunikacji w mojej miejscowości, muszę teraz złożyć ww wydziale podanie o przesłanie dokumentow do wodu, czy można je osobiście odebrać w wydziale komunikacji i samemu dostarczyc do wordu, aby zaoszczedzic na czasie... czy trzeba pisać podanie?
MilkaxD

Postprzez Borys_q » środa 02 września 2009, 18:14

1.Myślę że kazdy kto zdawał wiecej niż rok temu.

2. Niestety dokumentów do ręki nie dostaniesz zostaną wysłane do wskazanego przez ciebie WORDU.

Pozdrawiam
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez ella » środa 02 września 2009, 19:03

ella
Moderator

Postprzez MilkaxD » środa 02 września 2009, 19:30

długo się czeka na przesłanie dokumentów?
w jaki sposób dowiedzieć że dokumenty zostały już wysłane? zadzwonić do wordu?
MilkaxD

Postprzez maciek_91 » środa 02 września 2009, 19:51

To zależy od wielu czynników. Na moim przykładzie, do Wydziału Komunikacji, który jest oddalony o ok 50 km od WORDu, dokumenty "szły" przesyłką priorytetową 6 dni, ale jeszcze trzeba dodać, że dopiero po dwóch dniach od egzaminu wysłano dokumenty do WK, czyli Urząd dostał je dopiero po ośmiu. Porażka... To zależy, jak daleko jest WORD od Twojego Wydziału i kiedy urzędnicy raczą go wysłać. Oczywiście, wiele zależy od kochanej Poczty Polskiej. Co do dzwonienia, najpierw dowiedz się w WK, czy w ogóle "ruszyli" tą sprawę i wysłali dokumenty, jeśli tak, odczekaj z tydzień i zadzwoń do WORDu, czy doszły. Powodzenia :)
maciek_91

Powrót do Egzamin na prawo jazdy