Wydanie prawa jazdy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Wydanie prawa jazdy

Postprzez Panther » niedziela 13 grudnia 2009, 14:26

Mam pewne wątpliwości co do wydania prawa jazdy na kategorie B. Sytuacja wygląda następująco: zapisałem się na kurs na dwie kategorie B i T. Przystąpiłem do egzaminu tak samo, tylko że na samochód zdałem już a na ciągnik jeszcze nie. Chciałbym jednak otrzymać prawo jazdy na samochód wcześniej. Dlatego pytam się, żeby je otrzymać muszę napisać oświadczenie,że rezygnuje z kat.T, czy prośbę o wydanie dokumentów (czy coś w tym stylu) do wydziału komunikacji.
Panther

Postprzez ziemniaczek » niedziela 13 grudnia 2009, 15:16

Idź do ośrodka i zapytaj się ich czy dokumenty zostały wysłane, jeżeli nie to tak jak mówisz, musisz napisać podanie. Miałem podobną sytuację, zdałem na B a za 2 miesiące A, w dokumentach miałem zaznaczone dwie kategorie właściwie powinni czekać aż zdam oby dwie ale jakimś cudem wysłali dokumenty do wydziału komunikacji.
ziemniaczek

Re: Wydanie prawa jazdy

Postprzez cman » niedziela 13 grudnia 2009, 15:29

Panther napisał(a):Sytuacja wygląda następująco: zapisałem się na kurs na dwie kategorie B i T.

OT: A nie lepiej było B, a potem B+E?
cman

Postprzez Panther » niedziela 13 grudnia 2009, 19:35

Jestem uczniem Technikum Rolniczego i u mnie w szkole wymagają prawa jazdy kategorii T.
Panther

Powrót do Egzamin na prawo jazdy