Poznań- na co uwazac, trudne krzyzówki. jakies rady?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Poznań- na co uwazac, trudne krzyzówki. jakies rady?

Postprzez soldieroffortune » piątek 28 maja 2010, 01:58

hejoh!

w nastepnym tygodniu zdaje egzamin na prawko praktyczny. wyjezdzilam 30 h ale dzien przezd egzaminem dokupuje 2 h i tak mysle aby dokupic jeszcze z 2 h przez weekend, bo teraz przez ten egzmain spac nie moge ;/ tak sie stresuje ;/

jakie sa najtrudniejsze krzyzówki w Poznaniu w okolicach Winograd, Garbar ittd. tam gdzie jezdziliscie?
Na czy oblaliscie?
Co sprawiło Wam problem

egzamin mam na 7:00 rano i nie wiem czy to byl dobry pomysł, bo przeciez wszyscy do pracy beda jechac, beda masakryczne korki! ! !
;D
soldieroffortune

Postprzez ziomek456 » piątek 28 maja 2010, 06:36

ziomek456

Postprzez barbra » piątek 28 maja 2010, 08:44

egzamin mam na 7:00 rano i nie wiem czy to byl dobry pomysł, bo przeciez wszyscy do pracy beda jechac, beda masakryczne korki! ! !

No z tymi masakrycznymi korkami,to nie przesadzaj. :lol:
Już egzaminator sobie poradzi,byś miała okazję się wykazać .
W samym WORD-ie warunki okey,duży plac manewrowy.
Nie wiem jakimi trasami jeździłaś?
Ja mieszkam akurat przy trasie egzaminacyjnej.
Nie powiem,by te skrzyżowania,były jakieś szczególnie" inne".
Jest sporo sygnalizatorów kierunkowych,uliczek jednokierunkowych,uważaj na wyjazdy z osiedla (bo widziałam,z tego powodu przerywane egzaminy),jak i też na przejścia dla pieszych.
W okolicy WORD-u jest trzypasmówka (tam w zależności od polecenia,ważne by ustawić się na właściwym pasie...).
Poza tym,samo skrzyżowanie na prawo jest dosyć "wyczulone" ,na nieustąpienie pierwszeństwa (też tam ostre hamowania widziałam).
Rondo przy Castoramie jest z sygnalizacją świetlną,zatem tu szczególna uwaga- (w dziale Najczęsciej Zadawanych Pytań masz ładnie opracowany temat z tramwajami,radzę się na nim skupić).
To tyle..jakby co to pytaj :wink: .
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez soldieroffortune » piątek 28 maja 2010, 21:34

jezdzilam glownie na winogradach, okolice garbar i na sołaczu.
ronda kaponiera, rondo sródka, rondo solidarnosci i jeszcze jakies ale takie male bez sygnalizacji tylko tramwaj tam jezdzi.
koło worda czesto jezdziłam, kolo tesco, castoramy, na słowianskiej i po tych osiedlach.

jak sie wyjezdza z worda i na 1 skrzyzowaniu ze swiatłami sie jedzie w prawo to wiem ze trzeba srodkowy pas zajac bo tam zaraz sie robia 4 pasy a ten pierwszy od prawej ma ta linie grubsza od normalnej przerywanej.czy jakos tak:P

w sumie plac mam chyba wycwiczony. łuk robie dobrze, chociaz moj instruktor mowi, ze jezdze blisko prawej lini i on zawsze sie boi ze najade na linie:) w sumie jak przejechalam z 6 razy dobrze łuk a on powiedział "bardzo ladnie to zrobiłas" to juz mi nic nie wychodziło. i boje sie parkowania rownoległego:P
;D
soldieroffortune

Powrót do Egzamin na prawo jazdy