Witam.
Jakieś 4 do 5 lat temu zdawałem dwukrotnie z wynikiem negatywnym egzamin na prawo jazdy w innym województwie niż mieszkam. Jako że wtedy mi nie zależało w sumie na prawku odpuściłem sobie to wszystko. Papiery wróciły do Wydziału Komunikacji w moim mieście i tak wszystko "kurzyło się".
Teraz jednak postanowiłem szczerze zrobić prawo jazdy i zapisałem się na kurs od nowa z zamiarem zdawania egzaminu w moim województwie. Zrobiłem od nowa badania lekarskie (teraz jeżdżę w okularach, dawniej bez), zapłaciłem za kurs wyjeździłem już praktycznie wszystkie godziny, złożyłem odpowiednie papiery w OSK, oraz zapłaciłem egzaminy.
Wyczytałem jednak teraz w internecie że wystarczyło dokupić same godziny doszkalające. Po tylu latach byłem pewien że wszystko przepadło i muszę zacząć od nowa.
I co teraz? Nikt mnie przy zapisywaniu nie pytał czy już kiedyś robiłem prawko, sam myślałem że to nie ma znaczenia. Instruktor teraz każe mi iść do Wydziału Komunikacji żeby przesłali moje papiery do WORD w którym mam zdawać egzamin. Ale co z tym jak ja teraz muszę jeździć w okularach a w tamtych papierach jest badanie że bez okularów? Poza tym jest 2 razy negatywny wynik, czyli jak dobrze rozumuje trzeba za tym razem zdać, żeby uniknąć dokupywania godzin doszkalających.
Czy jest możliwość skasowania tamtych papierów? Po tylu latach wszystko u mnie jest inaczej. A najbardziej w perspektywie egzaminu rozchodzi się o te okulary, muszę w nich jeździć.