Warto?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Warto?

Postprzez Gazi » poniedziałek 20 grudnia 2010, 16:30

W lipcu zacząłem kurs z kolegą. On już zdał za pierwszym razem bez wykupowania godzin w okolicach listopada. Ja miałem swój egzamin 3 tygodnie temu. Oblałem na łuku przez warunki pogodowe. Czy jest sens podchodzić jeszcze raz w zimę? Czy lepiej zaczekać z tym do wiosny? Pewnie powiecie wykup dodatkowe godziny... pełno tych szkółek jazdy jest w białym w 90% pozajmowane terminy a w tygodniu pracuję więc ciężko coś dobrać. Nie mówię już o czekaniu na egzamin... . Dodam, że przed egzaminem wykupiłem 2h i na nic się zdały;/. Nie chcę po prostu wywalać kasy w błoto.
Gazi

Re: Warto?

Postprzez mattis » poniedziałek 20 grudnia 2010, 16:35

a czym sie różni łuk w zime a w lato?
"dobra wiadomość jest taka, że lądujemy a zła, że awaryjnie"
mattis

Postprzez Gazi » poniedziałek 20 grudnia 2010, 16:44

mattis napisał(a):a czym sie różni łuk w zime a w lato?

Może tym, że nie ma zlodowaciałej szyby tylniej, zawieruchy jak w jakimś rajdzie i pokrytej śniegiem nawierzchni łuku?
Gazi

Postprzez qwer0 » poniedziałek 20 grudnia 2010, 17:32

Jezeli potrzebna Ci jest do luku tylna szyba, a ta byla zlodowaciala, a Ty jej nie skrobales lub po prostu nie wlaczyles ogrzewania tylnej szyby, to jak dla mnie powinienes oblac zanim podszedles do tego luku, na etapie nazywajacym sie przygotowanie do jazdy. Wiesz, ze nie umiesz "zrobic" luku bez tylnej szyby i wiesz, ze jest ona zlodowaciala, a mimo to podchodzisz do tego i oblewasz.
Może tym, że nie ma zlodowaciałej szyby tylniej, zawieruchy jak w jakimś rajdzie i pokrytej śniegiem nawierzchni łuku?

Ale prawo jazdy dostajesz do jezdzenia przez okragly rok, a nie tylko w okresie letnim.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Borys68 » poniedziałek 20 grudnia 2010, 18:15

Ahoj!
Jest sens. Im szybciej, tym lepiej.
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez Tobi » poniedziałek 20 grudnia 2010, 20:36

Ja poszedłem na egzamin po miesiącu przerwy i szło mi fatalnie. Lepiej kupić godzinę niż płacić za kolejny egzamin.
Tobi

Postprzez mattis » poniedziałek 20 grudnia 2010, 21:19

Ja poszedłem na egzamin po miesiącu przerwy i szło mi fatalnie. Lepiej kupić godzinę niż płacić za kolejny egzamin.

Tobi wiesz róznie z Tym bywa, kolega który nie zdał teorii i jakoś tak dosyć długo czekał póżniej na egzamin praktyczny (inny termin ) nie wykupił dodatkowej jazdy i praktyke zdał za pierwszym i jak sam mówił jechało mu sie lepiej niż na jazdach :)
"dobra wiadomość jest taka, że lądujemy a zła, że awaryjnie"
mattis

Postprzez danielwojtas » wtorek 21 grudnia 2010, 14:58

Gazi napisał(a): Ja miałem swój egzamin 3 tygodnie temu. Oblałem na łuku przez warunki pogodowe. .

Po co czekać? W lato powiesz, że też oblałeś przez warunki pogodowe bo za mocno słońce świeciło.
A, B, BE, C, CE, D, DE - wsio za 1 razem
danielwojtas

Powrót do Egzamin na prawo jazdy