Zamiast A1 od razu A?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zamiast A1 od razu A?

Postprzez macko3131 » środa 13 kwietnia 2011, 14:55

Witam,
Mój problem polega na tym że w zeszłym roku zacząłem robić prawo jazdy kategorii A1 niestety trafiłem do szkoły która nie przygotowała mnie do egzaminu (miałem tylko 6 godzin praktyki) i pierwszy egzamin praktyczny państwowy zakończył się wynikiem negatywnym (teoria zdana oczywiście). Potem była zima a więc zawieszone jazdy w WORDZIE i teraz powraca temat. I tu moje pytanie bo słyszałem gdzieś że jeśli będe miał 18 lat to mogę od razu zdać egzamin na A (do 18 zostało mi parę miesięcy a A1 w tym sezonie mi już nie będzie potrzebne), czy istnieje możliwość że jeśli teraz nie będe zdawał po raz drugi na A1 to po ukończeniu 18 będe mógł na tym samym zaświadczeniu o ukończeniu kursu zdawać na A (teoria i praktyka) czy będe musiał coś dokupić? B i tak będe robił osobno.
Co byście zrobili w tej sytuacji? Ewentualnie zna ktoś jakąś szkołę w której mógł bym wziąć dodatkowe godziny na A1 w Poznaniu? :)
macko3131

Re: Zamiast A1 od razu A?

Postprzez bobpl » środa 13 kwietnia 2011, 16:02

macko3131 napisał(a):(miałem tylko 6 godzin praktyki)

to kto Ci wystawil zaswiadczenie o wyjezdzeniu 30h? Dales je sobie wcisnac, to teraz cierp.
macko3131 napisał(a):na tym samym zaświadczeniu o ukończeniu kursu zdawać na A

no nie sądzę, bo kurs na a1 i a robi sie na innych maszynach, chociazby roznica w pojemnosci. Po cos jest ten kurs na a w koncu robiony nawet jak mamy a1.
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Powrót do Egzamin na prawo jazdy