Terminy egzaminu praktycznego na Śląsku

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Terminy egzaminu praktycznego na Śląsku

Postprzez Graffis » poniedziałek 05 grudnia 2011, 16:37

Witam.

Chciałbym zapytać osoby, które są w temacie, o termin oczekiwania na egzamin praktyczny na kategorię B w poszczególnych miastach na Śląsku.

Pierwszy egzamin miałem 1 grudnia w Tychach, który oblałem. Poszedłem spytać w okienku o terminy i usłyszałem 20 styczeń. Szok. Z racji tego, że nie miałem pieniędzy przy sobie wróciłem się do domu i po godzinie wróciłem do WORD'u - tym razem termin to 30 styczeń i na taki się zapisałem, bo co mi innego pozostało.
Teraz codziennie chodzę do ośrodka egzaminowania starając się wyrwać jakiś mniej odległy termin, ale słabo to widzę. Aktualnie proponują mi egzamin 4 lutego.

Chciałbym wiedzieć, czy gdzieś na Śląsku terminy są krótsze. Za kierownicą czuję się na tyle pewnie, że myślę, że poradziłbym sobie na egzaminie w obcym mieście. A nawet jeśli nie, to do końca stycznia może miałbym kilka egzaminów i za którymś razem w końcu bym zdał, bo problemem dla mnie nie są pieniądze, a czas. Za jakiekolwiek informację będę dozgonnie wdzięczny.

Minimalnie odbiegając od tematu, nie uważacie, że to jest niedorzeczne czekać na egzamin 2 miesiące? W końcu płacę, to wymagam. Wiedząc, że jest tyle chętnych powinni wychodzić na przeciw oczekiwaniom ludzi i się jakoś bardziej zmobilizować do pracy. Rozciągnąć godziny egzaminowania. W końcu ludzie zapisują się na egzaminy łączone, a później oblewają na teorii lub też oblewają na placu lub wracają z miasta po 5 minutach, więc powinny się robić luki, w które mogliby wskoczyć inni zdający, jakaś lista rezerwowa czy coś. Co wy o tym sądzicie?
Graffis

Re: Terminy egzaminu praktycznego na Śląsku

Postprzez sarenka93 » wtorek 06 grudnia 2011, 14:04

W Bytomiu czeka się miesiąc. Miałam 3 egzaminy i na każdy właśnie czeklałam +/- 30 dni. Wiem, że teraz w grudniu dużo terminów się pozwalaniało. Mój kolega czekał tydzień, a jakiś pan który do mnie zagadał w autobusie 5 dni ;) Dodam, że to nie jest jego pierwszy egzamin.
sarenka93

Postprzez daghda » wtorek 06 grudnia 2011, 14:39

W Jastrzębiu czeka się 3-4 tygodnie, w Rybniku podobnie. W Bielsku-Białej zdaje się kilka dni dłużej, ale kolega mi tu ostatnio marudził, że ze względu na te nadchodzące zmiany, ośrodki przeżywają oblężenie...
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez agusska » niedziela 15 kwietnia 2012, 19:08

Pierwszy (niezdany) egzamin miałam 15 lutego, poszłam się zapisać na drugi w tym samym dniu i dostałam termin 12 kwietnia więc czekałam 2 miesiące :? Na szczęście zdałam i czekać więcej nie muszę... :)
12.04.2012 Prawo Jazdy: egzamin (+)
19.04.2012 Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
27.04.2012 Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
agusska

Postprzez Butterfly92 » poniedziałek 16 kwietnia 2012, 22:23

Ja dzisiaj bylam sie zapisac i najblizszy mozliwy termin to 29 maj :/
to jest jakaś paranoja... :shock:
WORD Dąbrowa Górnicza
29.05.2012- praktyka- wynik POZYTYWNY
(2012-06-04 07:57:24) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
(2012-06-08 11:27:57) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
Obrazek
Butterfly92

Postprzez marek11959 » wtorek 17 kwietnia 2012, 18:25

te terminy egzaminów poprawkowych też dla mnie sie wydaja jakieś dziwne.Jeżeli ktoś np."oblał" na placu na łuku,to tym sposobem Word zyskuje podwójnie ; i na czasie[bo przecież zdajacy dalej nie jeżdżi] i na pieniądzach bo tak jakby egzaminu nie było.Dziwna to jakaś sprawa dla mnie -2 miesiące czekać!!!!!! "toż to szok"-jak mawiał Pawlak.Czas "zaoszczędzony" na nie zdających-pytanko-"proszę państwa kto chce na jutro"-tym bardziej ,ze trzeba płacić.No! chyba ,że Word-owi chodzi oto żebysmy tak często na nich nie wydawali.
marek11959

Postprzez Bartekkk » wtorek 17 kwietnia 2012, 18:49

Butterfly92 napisał(a):Ja dzisiaj bylam sie zapisac i najblizszy mozliwy termin to 29 maj :/
to jest jakaś paranoja... :shock:

W Rybniku już tydzień temu zapisywali na początek lipca...
Bartekkk

Postprzez Akasis » środa 18 kwietnia 2012, 19:04

W Katowicach też szybko tylko trzeba chodzić i pytać. Ja np. miałam egzamin 1 marca (oblany), kolejny 5 marca(oblany) i termin był dopiero na 30 kwietnia, ale chodziłam, pytałam i udało się wskoczyć na 3 kwietnia (zdany) :)
Więc w przeciągu miesiąca z hakiem 3 egzaminy.
Akasis

Postprzez chap » środa 18 kwietnia 2012, 23:45

Akasis napisał(a):W Katowicach też szybko tylko trzeba chodzić i pytać. Ja np. miałam egzamin 1 marca (oblany), kolejny 5 marca(oblany) i termin był dopiero na 30 kwietnia, ale chodziłam, pytałam i udało się wskoczyć na 3 kwietnia (zdany) :)
Więc w przeciągu miesiąca z hakiem 3 egzaminy.

No to Ci sie poszczescilo ;> Ja na egzamin czekalem dokladnie miesiac i jeden dzien (Katowice), to samo ma znajomy, ktory wczoraj sie zapisal. Terminy poprawkowe to jeszcze wieksza masakra, ale w sumie probowac walczyc o wczesniejszy termin warto.
chap

Postprzez Akasis » piątek 20 kwietnia 2012, 18:58

Poszczęściło dlatego, że w Wordzie byłam codziennie czasami nawet po dwa razy, a jeśli nie po dwa razy to telefonicznie też powiedzą czy się coś zwolniło czy nie. Warto pytać w piątki i poniedziałki koło południa albo po południu :) Powodzenia.
Akasis

Postprzez dawid89 » wtorek 24 kwietnia 2012, 13:53

W Katowicach jak nie zdacie egzaminu np w środe to nie idziecie się zapisać bo dostaniecie termin odległy nawet 2 miesięczny tylko czekacie do piątku bo wtedy jest ,,ściepa" wolnych egzaminów przychodzicie i dostajecie termin najdalej 1,5 tygodnia a czasem nawet i po paru dniach ja tak miałem :mrgreen: :mrgreen:
dawid89

Postprzez Butterfly92 » środa 25 kwietnia 2012, 09:59

Witam, chciałam was spytać czy pani z Wordu udzieli mi telefonicznie informacji o wolnych miejschach na egzamin? Egzamin mam dopiero 29 maja a jak wiadomo- zależy mi na wcześniejszym terminie. Dodam ze zdaje w WORD Dąbrowie Górniczej.
Prosze o odpowiedź, pozdrawiam :)
WORD Dąbrowa Górnicza
29.05.2012- praktyka- wynik POZYTYWNY
(2012-06-04 07:57:24) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
(2012-06-08 11:27:57) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
Obrazek
Butterfly92

Postprzez mis123 » środa 25 kwietnia 2012, 12:51

Butterfly92 napisał(a):Witam, chciałam was spytać czy pani z Wordu udzieli mi telefonicznie informacji o wolnych miejschach na egzamin? Egzamin mam dopiero 29 maja a jak wiadomo- zależy mi na wcześniejszym terminie. Dodam ze zdaje w WORD Dąbrowie Górniczej.
Prosze o odpowiedź, pozdrawiam :)

Pewnie odpowie ale co zrobisz z taką informacją?
aha pewnie pójdziesz do WORDu a tam kolejka 30 osób przed tobą i to info będzie po prostu bezcenne...
mis123

Powrót do Egzamin na prawo jazdy