Plac manewrowy...? (jak sie przygotowac zeby bylo dobrze)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Plac manewrowy...? (jak sie przygotowac zeby bylo dobrze)

Postprzez AD » sobota 14 maja 2005, 13:41

Czesc, mam takie pytanie do osob ktore juz zdaly, albo swoje pierwsze proby na egzaminie maja za soba. Chodzi mi o poprawne przygotowanie sie do egzaminu, chodzi mi tutaj o kwestie lusterek.

Zaczynamy od rękawa, slyszalem ze najpierw trzeba ustawic lusterka tak jak by sie jechalo po miescie, a potem po wjechaniu w rekaw, opuscic je do jazdy po placu. No i dalej robic swoje...

Czy to tak ma wygladac, czy nie mozna przed wjechaniem w rekaw od razu ustawic sobie lusterek "na jazde po placu"?

P.S. aa no i jesli zdam plac, to kiedy przygotowac sie ponownie do jazdy?
Z gory dzieki za inforamcje :)
AD

Postprzez JaQb » sobota 14 maja 2005, 15:17

Autko już raczej będzię stało na łuku, ty sobie poprostu ustaw lusterka, a potem gdy skończysz plac, to ustaw sobie do jazdy po mieście. Koniec :)
(Sprzedany!) :-)Quada Zim 350
Kontakt na PM. tanio !
JaQb

Postprzez Aarienka » sobota 14 maja 2005, 16:41

dokladnie JaQb !!!
AD jezeli skonczysz pomyslnie luk to egzaminator sam powinnein poinformowac Ciebie, ze masz przygotowac sie do wykonywania nastepnego manewru wylosowanego z listy, no a jezeli nic nie bedzie mowil to znaczy,ze wszystko jest w porzadku i nie patrzysz na niego tylko jedziesz na drugi manewr :-)

P.S. Podczas wykonywania manewru na luku pomoga mowienie do siebie i na glos ocenianie sytuacji, i poowlutku wykonuj manewry tak jak to ja zrobilam podczas ostatniego egzmainu i sie oplacalo :wink:
Kat. B

10 VIII 04 -Kaputt...
7 IX 04 - Kaputt...
27 X 04 - Zdane :-)
12 XI 2004 -Odebrane :D
Aarienka

Postprzez ella » sobota 14 maja 2005, 21:42

Jak pokonać plac manewrowy.
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1269
Jak wygląda sprawa z lusterkami na egzaminie
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1273
ella
Moderator

Postprzez JaQb » niedziela 15 maja 2005, 20:45

P.S. Podczas wykonywania manewru na luku pomoga mowienie do siebie i na glos ocenianie sytuacji, i poowlutku wykonuj manewry tak jak to ja zrobilam podczas ostatniego egzmainu i sie oplacalo

Robiłem tak samo, wyobrażałem sobie, że mówie o tym co robie swojej dziewczynie która siedzi obok mnie :)
Pomogło :)
(Sprzedany!) :-)Quada Zim 350
Kontakt na PM. tanio !
JaQb

Postprzez lalesia » niedziela 31 lipca 2005, 19:57

A nie wiecie jak kwestia lusterek wyglada w Lodzi? Mnie 2 instruktorow uczylo jezdzic tylko na lusterkach opuszczonych, jutro mam egzamin wiec juz sie nie naucze jezdzic bez nich i tez bez proby nie dam rady tak pojechac :( mam takiego pietra ze az mnie nosi :roll:
lalesia

Postprzez Cubaza » niedziela 31 lipca 2005, 20:37

Nie wiem jak w Łodzi ale coś czuję, że nie inaczej jak w reszcie Polski a więc na placu można jeździć z opuszczonymi...(lusterkami) oczywiście :P
Cubaza

Powrót do Egzamin na prawo jazdy