Przyśpieszenie terminu prawo jazdy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Przyśpieszenie terminu prawo jazdy

Postprzez czarnykon » czwartek 12 kwietnia 2012, 10:18

Witam!
Mam pytanko do Was drodzy forumowicze.
Otóż dziś zapisałem się na egzamin w WORDzie w Lesznie - termin 24 maja!!!
Zdaję do Szkoły Aspirantów PSP gdzie dodatkowo premiowane sa punkty za kat. C - bo o taka sie rozchodzi:)
Terminy składania papierów mam do 15 maja lecz mogę sam dokument(plastik wyrobiony) dosłać do 25 maja najpóźniej.
Jak zrobić koledzy i koleżanki by ten cały proces zdawania i wyrobienia prawka skrócić??
Zapisać się do innego WORDu?(no tak, ale ja nie znam innego miasta,tzn ulic itd.)Dowiedziałem się ze w WORDzie w Legnicy(około 120 km od Leszna) maja krósze terminy.
czarnykon

Re: Przyśpieszenie terminu prawo jazdy

Postprzez garrik » czwartek 12 kwietnia 2012, 10:43

Napisz podanie do kierownika WORDu o przydzielenie wcześniejszego terminu z powodu który podałeś i jak to nie poskutkuje dopiero pomyśl o przesunięciu papierów do innego WORDu.
garrik

Postprzez czarnykon » czwartek 12 kwietnia 2012, 15:29

A gdzie znajde namiary do takowego kierownika?Wpisać po prostu kierownik ośrodka WORD Leszno?Czy musi być koniecznie na nazwisko...
czarnykon

Postprzez Minor » czwartek 12 kwietnia 2012, 15:31

Dyrektor chyba... tak go mianują. Wystarczy że napiszesz do Dyrektora WORD Leszno i podasz adres.. będzie ok.

Ale zadzwoń do sekretariatu, bo może mają swoje wzory pism.
Minor

Postprzez czarnykon » czwartek 12 kwietnia 2012, 16:03

Ok napiszę, choć pewnie marne szanse są na załatwienie tej sprawy...A jeśli chodzi o drugie wyjście to rozumiem, że mam znacznie mniejsze szanse na zdanie prawka gdyż miasta nie znam niestety...tzn Legnicy
Innych wyjść nie ma?
czarnykon

Postprzez garrik » czwartek 12 kwietnia 2012, 16:53

Znaleźć osobę z wcześniejszym terminem która będzie chętna na zamianę (znajomi, rodzina, ogłoszenie w necie - ale czarno to widzę).

Pisz to podanie jak najszybciej, podobno niektóre wordy idą petentom na rękę w podobnych sytuacjach.
garrik

Postprzez czarnykon » czwartek 12 kwietnia 2012, 17:02

Ok dziękuję kolego!A te wzorce gdzie znajdę?Tylko u nich?bo na stronie WORD Leszno nic nie ma...Może po prostu przedzwonie czy takie coś mają, a jeśli nie to piszę zgodnie z przyjętymi ogólnymi wzorcami.
Podam powód, i że jest to bardzo pilne,zobaczymy...
A jeśli to nie pomoże to próbować w innym mieście czy raczej odradzacie takie wynalazki?Niby przepisy to przepisy...
czarnykon

Postprzez jpl » piątek 13 kwietnia 2012, 02:16

Co do wzorca podania to chyba powinien wystarczyć ogólny wzorzec podania, taki jak wszędzie. Na pewno znajdziesz w googlach. :wink:

Powodzenia w załatwianiu sprawy i na egzaminie :!: :wink:
jpl

Postprzez czarnykon » środa 18 kwietnia 2012, 11:19

Dla zainteresowanych: egzamin dostałem wcześniej(Kwiecień), po złożeniu podania, ktoś po prostu zwolnił termin i ja wszedłem na jego miejsce.
czarnykon

Powrót do Egzamin na prawo jazdy