Ruszanie na wzniesieniu -odwołanie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Ruszanie na wzniesieniu -odwołanie

Postprzez asiapik1 » sobota 21 kwietnia 2012, 19:03

Czy egzaminator może ocenić negatywnie egzamin jeżeli podczas wykonywania zadania "ruszanie na wzniesieniu" dwukrotnie według egzaminatora za późno zwolniłam hamulec ręczny? Czy w takim przypadku mogę się odwoływać? Według egzaminatora to samochód ruszył i jechał gdy jeszcze nie był zwolniony hamulec ręczny, zwolniony był dopiero gdy dojeżdżał do wzniesienia. Moim zdaniem tak nie było.

Więc jeżeli jestem pewna, że zadanie wykonałam prawidłowo to jak powinnam się bronić? Nie zamierzam tak po prostu tego zostawić. Przecież zdając następnym razem jak będę zdawała to też może trafić mi się egzaminator, który będzie próbował mi wmówić jakiś inny błąd, którego nie da się udowodnić i ten egzamin będę zdawać bez końca. Musi być przecież jakiś sposób na bezkarnych egzaminatorów.
Ostatnio zmieniony niedziela 22 kwietnia 2012, 14:54 przez asiapik1, łącznie zmieniany 3 razy
asiapik1

Re: prosba

Postprzez rafal5757 » sobota 21 kwietnia 2012, 19:14

Co znaczy za późno zwolniłam?
Havranek - Nauka Jazdy Warszawa
Jazdy doszkalające Warszawa
rafal5757

Postprzez rusel » sobota 21 kwietnia 2012, 19:43

Według egzaminatora to samochód ruszył i jechał gdy jeszcze nie był zwolniony hamulec ręczny

czyli moglo byc tak ze jechalas z hamulcem awaryjnym, przypomne tylko ze na wzniesieniu pojazd nie moze stoczyc sie wiecej niz 20 cm, silnik nie moze zgasnac a ruszenie musi byc ZGODNE Z TECHNIKA KIEROWANIA, nie wiem co da odwolanie bo musisz udowodnic egzaminatorowi ze zlamal zasady egzaminowania a na nagraniu kamera wewnatrz nie obejmie momentu kiedy lapiesz za awaryjny jezeli mialas reke na lewarku, wiec Twoje slowo przeciwko slowu instytucji ktora ocenia kandydatow na kierowcow, przemysl sobie zanim stracisz czas

zanim zaczniecie wszyscy sie odwolywac przypomne ze statystycznie ok 1-2 egzaminy sa powtarzane w ciagu ROKU na koszt osrodka gdzie stwierdza sie ze zaszly jakies okolicznosci
rusel

Postprzez leszekch73 » sobota 21 kwietnia 2012, 20:54

rusel jeżeli jesteś egzaminatorem to nie siej takiej propagandy.
leszekch73

Postprzez oskinstruktor » sobota 21 kwietnia 2012, 21:15

Można porównać moment ruszenia z kamery skierowanej do przodu lub do tyłu z tym co zarejestrowała kamera skierowana na licznik. Jeśli zgaśnięcie kontrolki pokryje się z ruszeniem to będzie to po myśli osoby zdającej. W przypadku kiedy będzie kontrolka zapalona a samochód będzie już w ruchu...... wtedy wynik odwołania będzie oczywisty.
oskinstruktor

Postprzez Minor » sobota 21 kwietnia 2012, 21:19

Toyota Yaris sygnalizuje jak się jedzie na zaciągniętym awaryjnym, tak mi coś świta, że się taka piszczałka włącza. Więc jeżeli zadawał na takim samochodzie wyposażonym w tego typu zabezpieczenie to dowód ma.

Nie mniej jak to było w rzeczywistości? Coś trudno mi wierzyć, żeby jakiś egzaminator próbował na placu takich sztuczek.

@jarzabek i ty poważnie myślisz, że Ci w Urzędzie Marszałkowskim będą się tak trudzić? Widziałeś uzasadnienie decyzji do mojego odwołania? Nie dostałem odpowiedzi na żaden mój argument.
Minor

Re: Ruszanie na wzniesieniu -odwołanie

Postprzez rusel » sobota 21 kwietnia 2012, 22:07

co zarejestrowała kamera skierowana na licznik
nie ma takiej kamery, dlatego jak czasem delikwent jedzie mi ze zwolnionym awaryjnym do jednego zabka z kontrolka na luku to nie reaguje bo mu tego nie udowodnie...
rusel

Postprzez szerszon » sobota 21 kwietnia 2012, 23:02

Jeszcze takie cos mi sie nie trafiło, a troche sie tych ludzi przerzuciło...
moze tylne koła w miejscu , a pojazd jechał... :)
szerszon

Postprzez oskinstruktor » niedziela 22 kwietnia 2012, 07:10

No właśnie w Yarisach tak tu mamy że jest, przez to że licznik jest na środku.
oskinstruktor

Postprzez alice_b » niedziela 22 kwietnia 2012, 19:18

Seicento to i owszem ruszy z zaciągniętym ręcznym ale wątpie czy taka sztuka uda się z Yarisem ??
Zdałam egzamin 14 kwietnia 2011 roku !
alice_b

Powrót do Egzamin na prawo jazdy