Zdany egzamin a zmiana danych

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zdany egzamin a zmiana danych

Postprzez olenka5070 » piątek 11 maja 2012, 23:55

Witam,
Dzisiaj zdałam egzamin. Niestety kilka dni temu zmieniłam adres zameldowania więc posługiwałam się jeszcze starym dowodem. Chciałabym zmienić dane na wniosku zanim zostaną wysłane do wydziału komunikacji ponieważ jest to inna miejscowość. I nie będę mogła odebrać prawa jazdy z nowym dowodem. Chciałabym aby prawo jazdy zostało wydane z nowym adresem zameldowania. Czy ktoś miał taką sytuację i wie jak mam postąpić?
olenka5070

Re: Zdany egzamin a zmiana danych

Postprzez Kamasek » sobota 12 maja 2012, 00:41

Word ma 3 dni na wysłanie papierków. Jeśli nie wysłali dzisiaj to może w poniedziałek rano uda Ci się coś załatwić. Jeśli nie zdążysz to pozostanie ponowne wyrobienie prawka
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Postprzez viera » sobota 12 maja 2012, 09:35

Jak chcesz jeszcze zmienić dane to udaj się bezzwłocznie w poniedziałek do swojego Starostwa Wydział komunikacji tam WORD przesyła Twoje dokumenty.
viera

Postprzez Kamasek » sobota 12 maja 2012, 23:03

W moją wypowiedz wkradła się pomyłka. To WK ma 3 dni na wysyłkę.
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Postprzez ella » niedziela 13 maja 2012, 15:09

Kamasek, dobrze poprzednio napisałeś. To WORD ma trzy dni nie a nie WK na przesłanie dokumentów. Niektóre WK przesyłają dokumenty dalej wtedy jak uiścisz opłatę za wyrobienie. Jak o tym nie wiesz to ty czekasz na wyrobienie a WK na pieniążki i tak możemy sobie czekać i czekać.....

olenka5070, nie mogłaś tego zrobić jak szłaś na egzamin? Jak udasz się do WORD w poniedziałek rano to powinnaś zdążyć to załatwić. Jeśli nie to tak jak pisze Viera, biegnij jak najszybciej do WK.
ella
Moderator

Postprzez olenka5070 » poniedziałek 14 maja 2012, 09:19

Nie mogłam zrobić tego wcześniej. Bo byłam zameldowana u rodziców i dopiero teraz mogę załatwiać wszystkie formalności i muszę się przemeldować więc nowy dowód też mnie czeka. U nas WK czeka, aż wpłacę pieniążki zanim cokolwiek wyślą więc wtedy zgłoszę im, że adres zameldowania się zmienił. Bo pozostaje zameldowana w tym samym mieście więc nie ma problemu
olenka5070

Powrót do Egzamin na prawo jazdy