Egzamin teoretyczny ekspresowy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin teoretyczny ekspresowy

Postprzez Issme » czwartek 19 lipca 2012, 20:04

Mam pytanie, dzisiaj byłam wyznaczyć sobie egzamin i niestety dopiero za 16dni. Słyszałam o ekspresówce. O której trzeba być pod Wordem aby dostać sie na tę ekspresówkę?
Jestem z Łodzi :)
Issme

Re: Egzamin teoretyczny ekspresowy

Postprzez garrik » czwartek 19 lipca 2012, 22:33

Gdy był największy tłok, czyli pod koniec zeszłego roku, ludzie ustawiali się w kolejce już przed 5:00. Osobiście byłem o 6:30 i załapałem się z niewielkim zapasem. Upewnij się na wejściu czy nie powstała jakaś lista kolejkowa, żebyś nie przyszła o 6 rano a na listę wpisała się przed 8:00 jak to niektórym gapom się zdarzyło.

Oczywiście BOK otwiera się o 8:00 (lub 8:30?) i tylko od kultury osób które danego dnia się pojawią zależy, czy uda się spokojnie zając swoje miejsce w kolejce czy też będzie chryja i przepychanki.

Odpowiadając wprost na pytanie - jak przyjdziesz o 7:00 to pewnie się załapiesz (w grudniu terminy były wyznaczane na 25-30 dni wprzód więc widać teraz jest mniejszy ruch w wordzie), jak przyjdziesz przed 6:00 to myślę że na 100%.

Powodzenia
garrik

Postprzez Issme » sobota 21 lipca 2012, 14:14

Dziękuje bardzo za odpowiedź :)
Czuje się trochę zdezorientowana i sama nie wiem co robić :) A te ekspresówki są od pon do pt czy tylko w wybrane dni? Cały wczorajszy dzień próbowałam się do nich dodzwonić i NIC :roll: . A dość daleko mam na ul. smutną.
Issme

Postprzez garrik » sobota 21 lipca 2012, 15:21

Z tego co kojarzę to w grudniu były codziennie.

Generalnie, jeśli masz wyznaczony termin za dwa tygodnie i nie potrzebujesz PJ na "już, teraz, natychmiast" to na twoim miejscu bym poczekał. Te dwa tygodnie w kontekście późniejszego egzaminu praktycznego nie mają żadnego znaczenia. A tak będziesz sterczeć w wordzie od 6 do 8:30 żeby się zapisać a potem będziesz czekać kolejne dwie-trzy godziny na egzamin.

Zresztą z tego co kojarzę, to nie można zapisać się na termin i próbować dostać na ekspresówkę, trzeba się z góry zdecydować więc jeśli już masz termin to musiałabyś dzwonić lub przejechać się osobiście żeby odwołać termin.
garrik

Powrót do Egzamin na prawo jazdy