Proszę o ocene mojego podania - zmiana terminu egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Proszę o ocene mojego podania - zmiana terminu egzaminu

Postprzez download1 » piątek 07 grudnia 2012, 23:02

Do Sz.Pan dyrektor word w.... (miejscowosc)
Dzień dobry! Zwracam się do Pana z uprzejmą prośbą o przesunięcie terminu egzaminu praktycznego z dnia 2013-01-21 . na KAŻDY szybszy termin do 18 stycznia, w gre wchodzi każdy dzień oraz obojętnie jaka godzina (ja się dostosuję) , byle by egzamin odbył się do 18 stycznia, Prośbę swoja motywuję tym , iż okazało się że 19 stycznia mam nie odwołalny wyjazd z rodzicami na ferie zimowe, jest to jedyny okres, w którym moge spędzić czas z rodziną , oraz zapomnieć o codziennych problemach, terminu wyjazdu niestety nie da się przesunąć , będe bardzo wdzięczny jeżeli znalazł by się jakiś szybszy termin, ponieważ ferie zimowe są tylko raz w roku, ciężko pracowałem cały rok, ucząc się by zasłużyć na ten oto wyjazd rodzinny, a termin mojego wyznaczonego egzaminu krzyżuje wszystkie plany.
Dziekuje za rozpatrzenie mojego wniosku. Proszę równiez o telefoniczne powiadomienie mnie o podjętej przez Pana decyzji.
Z wyrazami szacunku - (podpis).

Mam male pytania do was forumowicze (co kilka głow to nie jedna jak to mówią):
1.Czy podany powód może być ?
2.co ewentualnie mogłbym zmienić / dodać ?
ponieważ jutro oddaje taki oto wniosek, wiec gdyby ktoś mi pomógł go edytować lub ocenić czy może być taki jak jest bede BARZDO WDZIĘCZNY
download1

Re: Proszę o ocene mojego podania - zmiana terminu egzaminu

Postprzez jpl » sobota 08 grudnia 2012, 03:52

Zmodyfikowałem Ci trochę, nieco usunąłem (podanie powinno być jednak możliwie krótkie) i pozaznaczałem niektóre poprawki, ale nie gwarantuję skuteczności. Powód jednak trochę za słaby, ale próbuj, może się uda. Poza tym, na Twoim miejscu jednak zrezygnowałbym z telefonicznego powiadamiania, dlatego też tą opcję skreśliłem. Podejrzewam, że istnieje oficjalna droga informowania o rezultacie rozpatrzenia podania. Doprecyzuj też, jaki to egzamin i na jaką kategorię.

Na koniec przepraszam za te słowa w sumie, nie stawiam oskarżenia, ale dobrze, żeby wszystkie informacje zawarte w piśmie (w tym ta o powodzie, dla jakiego chcesz przesunąć egzamin) były prawdziwe...

Sz.Pan Dyrektor WORD w.... (miejscowosc)

Zwracam się do Pana z uprzejmą prośbą o przesunięcie terminu egzaminu praktycznego z dnia 2013-01-21 . na dowolny wcześniejszy termin przed dniem 18 stycznia 2013 r. Prośbę swoja motywuję tym , iż 19 stycznia mam nieodwołalny wyjazd z rodzicami na ferie zimowe. Jest to jedyny okres, w którym moge spędzić czas z rodziną , oraz zapomnieć o codziennych problemach. Terminu wyjazdu niestety nie da się przesunąć.

Będę bardzo wdzięczny jeżeli umożliwiono by mi zdawanie we wcześniejszym terminie.

Dziekuje za rozpatrzenie mojego podania.

Z wyrazami szacunku - (podpis).

Oczywiście musisz to jeszcze poprawnie rozmieścić na kartce, sprawdź wzór podania w Internecie.

Powodzenia na egzaminie :!: :!: :) :D
jpl

Postprzez rusel » sobota 08 grudnia 2012, 11:08

"nieodwołalny wyjazd z rodzicami" :) mysle ze dyrekcja zmięknie
rusel

Postprzez 9imar9 » sobota 08 grudnia 2012, 16:01

Na pierwszy rzut oka wygląda to tak jakbyś chciał zdąrzyć przed zmianą przepisów.:D
Mogłeś chociaż zmienić datę np przed 12 stycznia, niesugerowałoby to tak tej magicznej daty 19.01.2013. Niemniej raczej owe podanie nic Ci nie da, ale życzę powodzenia.:D
9imar9

Postprzez ella » sobota 08 grudnia 2012, 19:25

Zawsze możesz przełożyć egzamin na termin po feriach.

ponieważ ferie zimowe są tylko raz w roku, ciężko pracowałem cały rok, ucząc się by zasłużyć na ten oto wyjazd rodzinny, a termin mojego wyznaczonego egzaminu krzyżuje wszystkie plany.
dla mnie to takie dziecinne tłumaczenie.
ella
Moderator

Postprzez download1 » sobota 08 grudnia 2012, 19:42

okej, jeżeliuważacie ze powód jest za slaby (w sumie tez mi sie tak wydaje) , to co mam napisac? , przeciez nie napisze ze mam do niemiec wyjazd na truskawki w styczniu :D , może jakieś pomysły ?
1. Nie mniej jednak BARDZO DZIĘKUJĘ za pomoc po wyzszym użytkownikom.
download1

Postprzez PrzyszlyKierowcaa » sobota 08 grudnia 2012, 20:06

Nie lepiej po prostu dobrze się nauczyć przepisów i mieć satysfakcję z tego, że zdało się "trudniejszy" egzamin z teorii?
Z pisma ewidentnie widać, że boisz się nowych zasad zdawania egzaminu ;) Ja bym jeśli już napisał, to poprosił o termin np do końca grudnia ewentualnie do 10 stycznia... Takie szczegółowe tłumaczenie się również uważam za zbędne.
PrzyszlyKierowcaa

Postprzez LexiconAvenue » sobota 08 grudnia 2012, 20:37

Podanie o zmianę terminu? Jakieś chyba żarty...
Ale jeśli tak, to pamiętaj o podaniu swoich danych osobowych. I ostateczną wersję sprawdź z jakimś słownikiem lepiej.
Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66
LexiconAvenue

Postprzez download1 » sobota 08 grudnia 2012, 22:27

o danych nie zapomne, wniosek bedzie wygladal tak- https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... 7ttR_mKXzA , co do testow to mam je zdane , tylko mam poprawke egzaminu praktycznego, i jest to smieszne ze na egzamin czekam 1.5 miesiaca, dla porownania moj kolega poszedl sie zapisac na egzamin 2 dni po mnie i dostal termin pod koniec grudnia, a co do podania to podobno jest skuteczne.
download1

Postprzez karol199 » sobota 08 grudnia 2012, 23:33

LexiconAvenue napisał(a):Podanie o zmianę terminu? Jakieś chyba żarty...

Wszystko do dogadania. Sam jestem przykładem, gdzie po osobistej wizycie u Dyrektora, dostałem drugie podejście w tym samym dniu :D
Kat. A - 2010
Kat. B - 2009
Kat. C - 2011
Kat. D - 2012
karol199

Postprzez klops2580 » niedziela 09 grudnia 2012, 12:49

co się praktyki boisz? przecież praktyka jest niezmienna .. chyba ze wolisz miec wczesniej prawko :D
16.10.2012 - Egzamin teoretyczny (+)
09.11.2012 - Egzamin praktyczny (-)
01.12.2012 - Egzamin praktyczny (+)

2012-12-17 prawko w kieszeni :D
klops2580

Postprzez download1 » niedziela 09 grudnia 2012, 13:17

nie ze sie boje praktyki, tylko tez wchodza nowe przepisy, gdzie prawko jest min. na 15 lat , slyszalem tez cos ze po 8 miesiacach bede musial miec znowu egzamin , i jezdzic z jakimis nalepkami liscia klonu czy koniczynki... ;/
tylko pytanie czy mnie beda dotyczyc te zasady JEŻELI KURS ROZPOCZELEM W STARYM ROKU (WE WRZEŚNIU) ?
download1

Postprzez Variable » niedziela 09 grudnia 2012, 13:38

Okres próbny o którym piszesz(zielone listki, dodatkowe kursy) wchodzi dopiero od 2016 roku więc Ciebie dotyczy jedynie nowa teoria.
A jeśli chodzi o prawo jazdy na 15 lat to nie wiem czy dobrze wydedukowałem ale dotyczy to wszystkich; nawet tych, którzy zdawali przed 2013, wynika to z przepisów UE.
Variable

Postprzez jpl » niedziela 09 grudnia 2012, 20:05

No właśnie, przecież każdy będzie musiał wymienić dokument, z tego co wiem, ci, co mają teraz bezterminowy to zdaje się za jakieś 15 lat, ale wymiana kiedyś będzie, choć, jak tu już wielkrotnie pisałem, przez 15 lat to się może jeszcze dużo rzeczy zmienić. :wink:
jpl

Powrót do Egzamin na prawo jazdy