Łódzki WORD

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Łódzki WORD

Postprzez Mauro.Widzew » sobota 22 października 2005, 18:40

czy wszystkie stanowiska są w prawo?

a przy okazji 8) ... czy przy wyjeździe z "garażu" muszę stanać równolegle do ciągłej linii, czy wystarczy wyjechać z niego i nie przekroczyć linii?
Mauro.Widzew

Postprzez cappricio » sobota 22 października 2005, 20:22

czy wszsytkie stanowiska w prawo?
pewnie chodzi o rekaw?
nie. sa i w prawo i w lewo :)

a o tym wyjezdzie prostopadlym to mi nic nie wiadomo. znaczy... nie wiem jak to ujac... po prostu wyjechalam, zapewne w miare rownolegle do linii :P ale nie jest oceniane przeciez zatrzymanie po wyjezdzie z garazu, tylko wszystko przed. linii ciaglej oczywiscie przejechac nie mozna :)
cappricio

Postprzez Mauro.Widzew » sobota 22 października 2005, 22:15

wszystykie to wszystkie, nie tylko rękaw :)

takze juz wiem ze rekaw jest obuskretny, a co z innymi, tzn:
- skosnym
- garazem
- koperta?

a z tym wyjazdem z garazu to chodzi mi oczywiiscie o ewentualna korekte ... mianowicie jesli musialbym wjechac z korekta to automatycznie nie przysluguje mi ona przy wyjezdzie ... ze stanowiska wyjechac wyjade, zmieszcze sie nawet przed linia, ale czy aby na pewno nie musze stanac don rownolegle ?
Mauro.Widzew

Postprzez cappricio » niedziela 23 października 2005, 08:53

ale to sie tak samo robi, ze wyjezdzasz mniej wiecej rownolegle (wlasciwie ze wszystkich manewrow)...

tylko rekaw jest obuskretny :D inne sa tylko w prawo. (CHYBAAAAA :D ale jak jezdzilam po placyku w wordzie z instruktorem moim to nie widzialam tam nic dziwnego, czyli musialo byc wszystko w prawo. a z drugiej strony, gdyby byly te stanowiska w obie strony, to NA PEWNO by mnie tego nauczyli w szkole mojej kochanej :P albo chociaz wspomnieli :P) po tym co napisalam jestem juz niemalze pewna, ze tylko rekaw jest w obie strony :P:P:P

www.naukajazdy.pl/egzaminy/wymagania.asp tutaj znalazlam cos o zasadach egzaminowania, nie ma nic napisane o tym rownoleglym zatrzymaniu po wyjezdzie ze stanowiska :)
cappricio

Powrót do Egzamin na prawo jazdy