Snieg

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Snieg

Postprzez mysza04 » wtorek 15 listopada 2005, 21:16

Słyszałam ze jesli zdaje sie egzamin to jesli na drodze lezy snieg jest łatwiej, egzaminatorzy nie zwracaja tak mocno uwagi na jazde jak w czasie normalnej pogody, powiedzcie mi czy to prawda.. nio bo mój egzamin wdg. wszelkich prognoz bedzie sie odbywał podczas opadów śniegu... a przy okazji ten śnieg bedzie juz lezał od kilku dni ... jesli jest łatwiej to sie bardzo uciesze... a jesli trudniej to bede musiała sie jeszcze przyłozyc.. chociaz nie bardzo wiem do czego :P poniewarz jazda samochodem idzie mi znakomicie :) tylko boje się tego ze bede za pewna i przez to obleje.. a naprawde byłoby mi strasznie wstyd nie zdac za 1 razem, musze zdac za 1 i nie mam innego wyjscia.. jesli nie zdam to rodzina mnie wysmieje :( powiedzcie mi jak to jest z tym sniegiem prosze... I POZDRAWIAM/
23,11 - teoria 2 błędy - zdane
23.11 - plac 0 błedów - zdane
23.11 - miasto 0 błędów - zdane
Prawko zdane za 1 razem :D
mysza04

Postprzez ymonm » wtorek 15 listopada 2005, 21:40

Nie badz taka pewna. Nie wiesz, co sie dzieje na egzaminach. Najlepsi nie zdaja. Na placu centymetry decyduja. Na miescie drobnostki. Nie znechecam Ciebie, ale po prostu wywarlas za duza presje na sobie - moze zle to sie skonczyc.

Lepiej podejsc na luzie. Ja nie mialem presji, zeby zdac za pierwszym razem. W stylu, ze mnie koledzy, czy rodzina wysmieja. Ale chcialem bardzo, bylo to moje marzenie i spelnienie ambicji. Nie udalo sie. NIe robie z tego tragedii, choc na poczatku czulem sie przygnebiony

Jesli Ty zalozysz, ze musisz zdac, a (nie daj Boze) nie zdasz, to niezle sie rozczarujesz. A lepiej sie oczarowac. Podejdz sceptycznie, na luzie i mysl. Wtedy bedzie dobrze.

Wiem, pisze sie latwo. Sam nie umialem opanowac stresu... Nikt nie mowil, ze latwo bedzie ;-)

Powodzenia!
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
#3 3.01.'06. Plac + Miasto + ZDANE!
17 stycznia - prawko odebrane
---
Z każdym kilometrem nabywam doświadczenia...
ymonm

Postprzez xtek » wtorek 15 listopada 2005, 21:51

Wlasnie dawno mnie to interesowalo. Jak wyglada egzamin w zimie? Przeciez nie sa w stanie idealnie odsniezyc placu i linii moze nie byc widac (np. podczas ciaglych opadow)
xtek

Postprzez mysza04 » wtorek 15 listopada 2005, 22:04

[quote="ymonm"]Nie badz taka pewna. Nie wiesz, co sie dzieje na egzaminach. Najlepsi nie zdaja. Na placu centymetry decyduja. Na miescie drobnostki. Nie znechecam Ciebie, ale po prostu wywarlas za duza presje na sobie - moze zle to sie skonczyc.
quote]

Nio właśnie nie wiem co sie dzieje.. i właśnie tego sie boje.. poniewarz pewnie czuje sie za kierownicą... a na egzaminie pewnie bede w gigantycznym stresie.. nawet moja instruktorka powiedziała ze jesli sie nie zdenerwuje to zdam bez problemów... nio ale właśnie.. jak sie nie zdenerwowac egzaminem :( ... ehh boje sie :( a to juz za tydzień .... :( nio i jak z tym sniegiem wkońcu wie ktos ??
mysza04

Postprzez jimorrison » środa 16 listopada 2005, 08:14

ogolnie to roznie..
niby plac jest odsniezany, ale nie zawsze widac dobrze wszystki linie, wiec jazda dla niektorych jest trudniejsza. Na miescie odpada od razu hamowanie awaryjne (ktorego i tak zwykle nie robia) automatycznie jazda staje sie wolniejsza (wolniej ruszamy, wczesniej hamujemy) egzaminator nie bedzie/nie powinien tak zwracac uwagi nas predkosc dynamike jazdy, bowiem jesli warunku nie sprzyjaja to i czasem 50 nie da sie jechac, a czasem nawet lepiej nie probowac rozwijac takiej predkosci - "niedostotowanie predkosci do panujacych warunkow"...
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez mysza04 » środa 16 listopada 2005, 11:12

kurcze coraz bardziej zaczynam sie bac tego egzaminu :(
mysza04

Postprzez BeniaMinek » środa 16 listopada 2005, 12:30

mysza jak masz możliwość to weź sobie godzinę jazdy jak już ten śnieg będzie. przyzwyczaisz się do innych warunków. powodzenia na egzaminie (nie stresuj się za bardzo - trochę pewności siebie na egzaminie jest potrzebne).
prawo jazdy - mała rzecz, a cieszy :)
BeniaMinek

Postprzez mysza04 » środa 16 listopada 2005, 17:50

Dzieki :) jak dobrze pójdzie to bede miała aż 6 godzin w sniegu :D bo dwie mam w sobote :) dwie we wtorek i dwie przed samiutkim egzaminem w srode :) wiec chyba sie przyzwyczaje :D ale mimo wszystko i tak stres niesamowity :P
mysza04

Powrót do Egzamin na prawo jazdy