przez gumik » czwartek 21 kwietnia 2022, 12:58
przez Blacksmith » czwartek 21 kwietnia 2022, 14:25
przez Cyryl8 » czwartek 21 kwietnia 2022, 15:22
gumik napisał(a):Nie jest. Natomiast kradzież, to dobrze określone pojęcie w prawie. W świetle tego co napisałeś wygląda na to, że dokonałeś kradzieży.
przez gumik » czwartek 21 kwietnia 2022, 15:44
Nigdzie nie napisałeś wprost, że się nie zapytałeś. Natomiast broniłeś się na wszelkie możliwe sposoby zamiast napisać: "dostałem zgodę właściciela". W zasadzie temat byłby zakończony. Więc zapytam wprost. Dostałeś zgodę właściciela/li, aby pić wino z piwnicy domu/ów w których pracowałeś?Blacksmith napisał(a):Słuchaj, a skąd wiesz, że tak naprawdę nie zapytałem o zgodę? Przytocz mi cytat gdzie napisałem, że wziąłem bez pytania!!! Bo w tej chwili to co robisz to pomówienia i szkalowanie. A to też jest zapisane w prawie i jest karalne. Jeśli kogoś pomawiasz to musisz mieć niezbite dowody.
przez Blacksmith » czwartek 21 kwietnia 2022, 15:51
gumik napisał(a):Więc zapytam wprost. Dostałeś zgodę właściciela/li, aby pić wino z piwnicy domu/ów w których pracowałeś?
przez Blacksmith » czwartek 21 kwietnia 2022, 16:30
Cyryl8 napisał(a):czyli jeżeli ja będę się topił a ubranie zostawię na brzegu, to Ty opróżnisz mi kieszenie, bo jako właściciel nie zdaję sobie sprawy z tego co poisadam, nie wiem czy mam tam 900 euro czy 1000, więc stówę można spokojnie skubnąć,
poza tym do czego moż mi sie przydać w takiej chwili portfel.
Cyryl8 napisał(a):mam kilka jakiś elektronarzędzi w piwnicy, o części już nie pamiętam, czy jeżeli weźmiesz je bez mojej wiedzy, to nie będzie kradzież?
Cyryl8 napisał(a):mam zastawę (sztućce) kiedyś były to dwa komplety na 12 osób, ale z czasem cos ubywło, więc nie wiem czy czy teraz mam na 24 czy na powiedzmy 20 osób.
czyli będąc u mnie na obiedzie, będziesz mógł parę sztuk sobie wziąć, bo przecież nie mam pojęcia ile tego mam?
przez Cyryl8 » czwartek 21 kwietnia 2022, 17:03
gumik napisał(a):...Nigdzie nie napisałeś wprost, że się nie zapytałeś. Natomiast broniłeś się na wszelkie możliwe sposoby zamiast napisać: "dostałem zgodę właściciela". W zasadzie temat byłby zakończony. Więc zapytam wprost. Dostałeś zgodę właściciela/li, aby pić wino z piwnicy domu/ów w których pracowałeś?
Blacksmith napisał(a):Cyryl8 napisał(a):Ale czy ta osoba pomagająca mi z tak wielkiego serca, ma tak małe serce aby zapytać?
Myślisz, że gdybyś był 92 letnim staruszkiem z demencją i zaburzonym odbiorem rzeczywistości to Twoje decyzje byłyby w pełni racjonalne i rozsądne?
Musisz czasami spojrzeć na świat z szerzej perspektywy.
Blacksmith napisał(a):...Ileż to ja wina tam się nie opije. Często gęsto drogie, stare roczniki lata 60, 70-te...
przez gumik » czwartek 21 kwietnia 2022, 17:13
Blacksmith napisał(a):Właśnie zadzwoniłem do mojego zmiennika na adresie, który też korzysta z tych win. Tak, pytał na samym początku czy opiekuni mogą korzystać z tych win i była pełna zgoda.
Co prawda mówił mi już to z tego co pamiętam na początku pracy ale dla pewności jeszcze dopytałem.
przez Blacksmith » czwartek 21 kwietnia 2022, 17:24
Cyryl8 napisał(a):jak napisał nie pytał się bo i po co i kogo?
to mu się należy, w jego mniemaniu.
gumik napisał(a):Chociaż czekaj, to kolega się pytał....
przez gumik » czwartek 21 kwietnia 2022, 20:38
przez Cyryl8 » czwartek 21 kwietnia 2022, 20:57
przez Blacksmith » czwartek 21 kwietnia 2022, 23:50
Cyryl8 napisał(a):dla niego nie ma rzeczywistości, rzeczywistością jest jego wyobraźnia.
przez gumik » piątek 22 kwietnia 2022, 06:52
Blacksmith napisał(a):Teraz do mnie dotarło, że rozmowy z Tobą i tym drugim nie mają sensu.
przez Blacksmith » piątek 22 kwietnia 2022, 07:24
gumik napisał(a):Ale z jakiegoś powodu dalej chętnie w nich uczestniczysz.
przez gumik » piątek 22 kwietnia 2022, 09:08